Företag

Behöver ni hjälp att välja rätt elavtal till just ert företag?

Kontakta våra duktiga rådgivare så hjälper de er att välja rätt elavtal, skräddarsytt för ert företag. Kontakta våra experter här
Mindre cafe

För företag som normalt betalar mindre än 10 000 kr i månaden för elen

Mindre elförbrukning

Fossilfri el - Teckna elavtal på 2 min

Teckna avtal här
Ftg växter

För företag som betalar 10 000 – 100 000 kr i månaden för elen

Mellan elförbrukning

Personlig kontaktperson - kontakta oss redan idag

Läs mer
Högre förbrukning

För företag som betalar mer än 100 000 kr i månaden för elen

Högre elförbrukning

Löpande marknadsuppdateringar - Kundspecifika priser - Portföljförvaltning

 

Läs mer

Rörligt elpris

Rörligt elpris är den vanligaste avtalsformen i Sverige där priset varierar från månad till månad baserat på elbörsens svängningar. Med Fortums rörliga företagsavtal finns möjlighet att låsa priset under vintern eller byta till andra avtalsformer när som helst så länge ni är kund hos oss.

 

Fast elpris

Fast elpris är för företag som vill låsa sitt elpris och därmed inte påverkas av upp och nedgångar på elmarknaden under sin avtalsperiod. Med ett låst pris blir det lättare att planera sina kostnader. Fortum hjälper både nya och befintliga kunder att låsa sitt pris från 3 månader upp till 3 år.

Vår portfölj

Fortum Smart är en portföljförvaltning där våra experter planerar inköpen av elen för samtliga kunder som valt denna avtalsform med god framförhållning. Målet är att få ett billigare alternativ över tid till minskad risk. Kontakta oss för att få veta mer. 

Ladda era elbilar hos oss

Fortum Charge & Drive har 1650 laddstolpar i Norden. Av dessa är 560 snabbladdare – och antalet växer dagligen.

Tjänster för avfallshantering

Vi har flera olika tjänster för återvinning och avfallshantering. Här kan ni läsa mer om vad vi kan erbjuda er.

Hantering av farligt avfall

Vi kan hjälpa er att ta hand om farligt avfall på ett säkert och miljövänligt sätt.

Frågor och svar kring el för företag

Vilket avtal passar mitt företag bäst?

Det beror på hur ert företag förbrukar el, kontakta vår företagskundservice på tel  020 - 818 818 så får du hjälp av våra rådgivare.

Vad ska vi tänka på när företaget flyttar in på nya adressen?

Kontakta er nätleverantör i området och meddela dem om att ni har flyttat in, sedan behöver ni kontakta oss för att teckna ett elavtal annars hamnar ni på ett Anvisat avtal.  Vi hjälper er att välja ett avtal efter den nya lokalens elförbrukning.

Hur fungerar bytet av leverantör?

Det enda ni behöver göra är att komma överens om ett pris och sedan skriva ett avtal, resten löser vi.

Vad är ett anvisningsavtal?

Anvisat avtal betyder att ni inte har gjort ett aktivt val av elhandelsleverantör vilket oftast innebär att ni får en onödigt dyr elhandelskostnad.

Kan vi få dubbla fakturor om vi byter leverantör?

Nej, ni kan aldrig betala dubbelt för er elhandel.

Hur mycket pengar kan vi spara på att byta elavtal?

Det varierar kraftigt från kund till kund men upp till 20% är vanligt.

Hur vet vi vilket avtal vi har?

Vilket avtal ni har ser ni normalt på er faktura. Hos vissa elleverantörer kan ni även se det online. Är ni kund hos Fortum idag kan ni logga in på Mitt Fortum.

 

Hur ändrar vi vårt befintliga Fortumavtal?

Kontakta vår kundservice på telefon 020 818 818 så hjälper vi er att välja det elavtal som passar ert företag bäst.

Vad är skillnaden mellan elhandel och elnät?

Er faktura består av två olika delar, en del som består av elhandel och en del som består av elnät. Fortum är ett elhandelsbolag så kostnaden från oss är den som benämns Elhandel.

Elhandel är den del som ni betalar för själva elen som ni faktiskt använder. Vi erbjuder olika typer av elhandelsavtal. Ni som företagare får alltid rådgivning kring vad som passar just ert företag bäst! Kontakta oss.

Elnät avser bland annat drift och underhåll av elledningar i området där er lokal finns, d.v.s. elens infrastruktur. Ofta betalar ni en avgift för abonnemang och en avgift för elöverföring per använd kilowattimme (kWh). Ni kan inte välja elnätsägare eftersom det endast finns en nätägare per område runt om i landet.

Lite förenklat kan ni tänka er en kran där elhandeln är kostnaden för vattnet ni förbrukar och elnät är rören som leder vattnet.

Kan priset ändras om vi har fast pris?

Nej, har ni ett fast elpris har ni samma elpris under hela avtalsperioden. De vanligaste avtalsperioderna är 6 månader, 1 år eller 3 år, ni ser på er faktura hur långt just ert fasta avtal löper.

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.  

Vi kan mer än el: 

massmodet

BIOTEXTIL

Massmodet

Vårt sätt att leva, inklusive vår klädkonsumtion, innebär stora utmaningar för miljön och klimatet. Nu tar vi fram nya textilfibrer av restprodukter från jord- och skogsbruk. 

Läs mer
jakten

JAKTEN PÅ NOLL

Koldioxidfångst

Med ny teknik kan vi fånga in koldioxiden från industrier och andra utsläppskällor. Nu ska vi använda tekniken för att göra fjärrvärme med minusutsläpp i Stockholm. 

Läs mer

Vi erbjuder också expertlösningar för kraftverk

Tjej i soffa med telefon

Fortum Online

Fortum Online samlar er energiaffär på ett ställe. Se detaljerad information om era fakturor och elavtal, följ elförbrukningen och håll koll på energikostnaden.

Läs mer och logga in