Prissäker

Med tjänsten Prissäker får ni möjlighet att binda elpriset under den del av året då det är högst risk för pristoppar. Ni kommer att få erbjudande om att prissäkra ert elavtal minst tre gånger per år och väljer själva om ni vill prissäkra eller inte. Med Prissäker får ni kontroll över er elkostnad och kan tryggt undvika oförutsedda kostnader.

Lägg till Prissäker till ert elavtal

Fortum Företag - Prissäker

Vad är Prissäker?

Med Prissäker kan ni känna er trygga när elpriserna riskerar att svänga som mest. Ni får möjlighet att teckna ett fast elpris minst 3 gånger om året. Ni väljer själva om ni vill säkra till det fasta priset under perioden och vet då exakt hur mycket elen kostar oavsett om elpriserna stiger eller om ni vill behålla ert ursprungliga elavtal . Efter perioden går ni automatiskt tillbaka till ert vanliga elavtal, eller så tackar ni ja till fast elpris för nästa period. Med andra ord får ni flexibilitet och trygghet på samma gång. 

I god tid före varje period får ni ett mejl eller SMS med erbjudande om att binda elpriset. Ni får då information om det aktuella fasta elpriset för perioden och hur ni gör för att teckna det.

Observera att ni tecknar er för en period i taget, inte för alla perioder på en och samma gång. Detta för att ni själva ska kunna avgöra under hur lång tid ni vill binda ert elpris. Det är heller inget tvång att binda priset, det är helt upp till er om ni vill ta del av det aktuella erbjudandet. 

Fördelar med Prissäker

  • Ger trygghet.
  • Ger förutsägbarhet och gör det lättare att budgetera.
  • Ni väljer själva om ni vill teckna fastpris eller vara kvar på ert vanliga elavtal.

Teckna Prissäker

Ni får tjänsten för 99kr/månad och tecknar enkelt genom att kontakta Kundservice på 020 818 818 eller direkt via Fortum Online genom att klicka på länken nedan. 

Vem kan teckna Prissäker? Företagskunder med en årsförbrukning under 100 000kWh och som har Fortum Smart eller ett rörligt elavtal. 

 

 

Teckna Prissäker direkt i Fortum Online  

Restau­rangen sparade 35% mot det rörliga elpriset med hjälp av Prissäker

Företaget PS Matsal valde att lägga till Prissäker till sitt rörliga elavtal för att kunna binda sitt elpris i kortare perioder. I mars 2022 gjorde de en stor besparing jämfört med det rörliga elpriset.

- Det känns så klart fantastiskt att vi kunde göra en sådan besparing mot det rörliga elpriset, säger Per Gustafson, grundare av PS Matsal.

Läs kundcaset här