Warning
Elprisstöd - Läs mer om vad elprisstödet innebär för dig här!

Kundservice Privat

Logga in på Mitt Fortum för att se över ditt elavtal, se dina fakturor samt utföra flera kundserviceärenden.

Välkommen till Mitt Fortum

Vanliga frågor kring de just nu höga elpriserna

Vad innebär regeringens kompensation för höga elpriser?

Den 12 januari hade regeringen en presskonferens med anledning av de höga elpriserna. De meddelade att man kommer att ge ett tillfälligt elprisstöd till de hushåll som drabbats hårdast av de höga elpriserna.

Kompensationen/utbetalningen kommer att ske automatiskt från ditt elnätsbolag, du som kund behöver alltså inte ansöka om kompensation (hitta ditt elnätsbolag här eller läs mer om skillnaden mellan elbolag och elnätsbolag här). Kompensationen gäller för december, januari och februari för hushåll med följande förbrukning:

Betalningsmodell elprisstöd

Tidpunkten för kompensation beror på hur ditt elnätsbolag väljer att hantera kompensationen. Läs mer om hur detta kommer att gå till i regeringens pressmeddelande.

Vad kan du som kund göra i tider med höga elpriser?
  • Teckna Prisskydd - möjlighet att binda ditt elpris två månader i taget vid behov. 
  • Se över ditt nuvarande elavtal.  Läs mer om hur fast och rörligt elpris fungerar.
  • Ladda ner Mitt Fortum-appen och få ännu bättre koll på din elanvändning - där kan du skapa en hushållsprofil som gör att du får bättre förståelse vad i ditt hem som använder mest el. Du kan även jämföra din elanvändning med liknande hushåll.
  • Läs våra energispartips - och ta reda på vilka tips som fungerar bäst och som gör mest på elräkningen.
  • Gå med i vårt kundprogram - där du genom att anta små klimatutmaningar kan sänka din elräkning. Logga in snabbt och enkelt med Bank-ID på Mitt Fortum och börja anta utmaningarna!
Varför är elpriserna höga just nu?

Förra året präglades av låga elpriser tack vare extremt goda vattennivåer och mycket vind vilket bidrog till hög produktion av vind- och vattenkraft. Även om vi kunnat läsa om översvämningar på flera ställen i landet så är 2021 hittills ett så kallat torrår, samtidigt som det har varit väldigt lite vind. Samtidigt har kärnkraften inte producerat i vanlig takt då det i flera reaktorer har skett underhållsarbete. Men det är inte det enda som påverkar, läs mer om orsakerna till det just nu högre elpriset i vår blogg.

Så du vet så innebär inte högre elpriser att vi som elbolag tjänar mer pengar.

Håll kontakten via Facebook

På Facebook delar vi med oss av inspiration och nyheter. Du kan också kontakta oss via direktmeddelanden.

Om du inte är nöjd

För att vi ska kunna bli så bra som möjligt är det viktigt för oss att veta vad du som kund tycker. Har vi inte lyckats leva upp till dina förväntningar? Hör av dig till oss!

Schysst elhandel

Fortum - En garanterat schysst elhandlare

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg när du tecknar elavtal hos oss på Fortum. Därför är det en själv­klarhet för oss att vara certi­fi­erade enligt Schysst elhandel.

Läs mer!

Mitt Fortum - Allt om din el på ett ställe

Mitt Fortum - allt om din el

  • Följ och jämför din elanvändning
  • Se och betala fakturor
  • Skräddarsy ditt elavtal med våra tilläggstjänster
  • Ta med dig elen enkelt när du flyttar
  • Ladda ner appen för flest funktioner!

Läs mer och logga in!
fragorochsvar

Frågor och svar

Här hittar du de vanli­gaste frågorna och svaren. Om du inte får svar på din fråga här så är du välkommen att kontakta vår kundservice på 020–46 00 00.

Till Frågor och svar

Vi har uppdaterat vår integritetspolicy

Vi har uppdaterat vår integritetspolicy när det gäller hur länge vi lagrar våra kunders personuppgifter. Syftet med policyn är att underlätta för dig som är kund att ta del av dina rättigheter.

Ta del av integritetspolicyn här    

Certifiering: