Återvinning av järn- och metallskrot

Vi har många års erfarenhet av metallåtervinning och hantering av järn- och metallskrot, samt handel med återvunnet material. Vi bidrar till förändringen mot en renare och mer resurseffektiv värld. 

Fortum kesto
Cirkulär helhetslösning

Fortum Recycling & Waste erbjuder heltäckande stöd genom hela metallåtervinningsprocessen med en enda kontaktyta. Vi sköter utvärdering, analys, transport och sortering enligt ett flexibelt och noggrant planerat schema.

Energy market data
Resurseffektivitet

Vi strävar efter att erbjuda smarta lösningar som förbättrar materialeffektiviteten, minskar avfallskostnaderna och ger rätt ersättning. Vårt mål är att utforma behandlingsprocesser för järn- och metallskrot som har minimal miljöpåverkan.

Recycled materials
Hållbar framtid

Metallåtervinning är hållbart eftersom avfallet kan användas som nytt råmaterial oändligt många gånger. Återvinning sparar cirka 80% energi jämfört med nyproduktion och minskar koldioxidutsläppen med 58%. Vi samlar in och erbjuder återvunna råvaror till metallindustrin. 

Återvinning av järn- och metallskrot

Hållbar återvinning

Förändringen mot en renare värld börjar med att föregå med gott exempel. Vårt mål är att omvandla avfall till nya råmaterial och återvinna det om och om igen.

Vi tar emot alla typer av skrot, inklusive järnskrot, stål, koppar, aluminium och kablar. Fortum Recycling & Waste erbjuder även återvinningstjänster för plast samt ask- och slagghantering.

Vår process

Återvinn skrot med Fortum i tre enkla steg:

1. Analys och utvärdering

Vi hjälper er att utvärdera ert järn- och metallskrot, erbjuder platsplanering och rådgivning för att identifiera förorenat skrot, samt skräddarsydda lösningar. Dessutom tillhandahåller vi rapportering och hjälp med nödvändig dokumentation.

2. Upphämtning och sortering

Vi förser kunden med lämpliga behållare och containrar för att samla järn- och metallskrot. Efter insamlingen transporterar vi det till vår sorteringsanläggning där skrotet noggrant sorteras, förbehandlas och hanteras med fokus på miljöskydd.

3. Återvinning

Det sista steget är transport till metallåtervinningen, där skrotet omvandlas till återvunnet material. Vi säkerställer hög kvalitet och miljöhänsyn genom våra miljöcertifierade och godkända anläggningar.

Vad vi återvinner

Fortum levererar integrerade lösningar för insamling, transport och återvinning av använt material.

Kontakta oss

Kundservice Metallåtervinning

Vill du ha mer information om hur Fortum kan hjälpa ditt företag? Vi finns här för att hjälpa er att hitta de bästa återvinningslösningarna för era behov.
-
Öppettider vardagar: kl 07.30-16.30
Tel: +46 19 30 52 20
metals [punktum] sweden [snabel-a] fortum [punktum] com

Peter Rasch

Affärsområdeschef Metallåtervinning
Tel: +46 72 203 48 45
peter [punktum] rasch [snabel-a] fortum [punktum] com

Mattias Sandberg

Strategisk metallinköpare
Tel: +46 70 144 64 01
mattias [punktum] sandberg [snabel-a] fortum [punktum] com

Recycling & Waste - Återvinning av järn- och metallskrot