Faktura och betalning för företag

Betala smart och välj det betalsätt som passar ert företag bäst, så som autogiro och e-postfaktura. Ett digitalt betalsätt gör administrationen enklare. Ni slipper bankav­gifter, papperskaos och gör samtidigt något bra för miljön. Läs här vilka digitala betalsätt som finns och hur ni går tillväga.

Energy review

Vi har bytt avsändare på våra e-postfakturor till no-replyfaktura [snabel-a] fortum [punktum] com. För att säkerställa att era e-postfakturor kommer fram ordentligt är det bra att göra no-replyfaktura [snabel-a] fortum [punktum] com till en betrodd avsändare.

Sve-faktura, EDIfact eller PEPPOL

Ni kan beställa Sve-faktura, EDIfact eller PEPPOL här.

Sätt upp Fortum Markets AB 556549-0678, plusgiro: 487 55 03 -7, som leverantör/betalningsmottagare hos er. Om ni har frågor rörande detta är ni välkomna att kontakta oss på efaktura [snabel-a] energikundservice [punktum] se (efaktura@fortum.c)om

Autogiro

Med autogiro görs en automatisk betalning direkt från ert konto, helt kostnadsfritt. Det finns många fördelar med autogiro. Ni slipper betala post- eller bankavgifter och slipper fylla i blanketter eller långa OCR-nummer. Er betalning sker alltid automatiskt på förfallodagen och ni slipper därför oroa er för påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor.

För att betala via autogiro är det enklaste att ni går in på er internetbank och anmäler er för autogiro där. Ni kan också ladda ner en autogiroblankett via länken nedan. Den skriver ni ut, fyller i och skickar kostnadsfritt till:

FRISVAR
Fortum Markets AB
20822790
169 20 Solna

Ladda ner blankett (pdf) här​​

E-postfaktura

Att få fakturan via e-post är enkelt, eftersom den kommer direkt till en e-postadress i god tid före förfallodagen. Den ser precis ut som pappersfakturan gör idag. E-postfakturan skickas från mejladressen no-replyfaktura [snabel-a] fortum [punktum] com

Anmäl er till e-postfaktura här.

Inbetalningskort

Om ni inte har möjlighet att betala er faktura digital kan ni ladda ner ett inbetalningskort här. 

Samfakturering

På Fortum erbjuder vi tjänsten Samfakturering för företag, vilket innebär att ni kan få era kostnader för elnät och elhandel på en faktura istället för två. Det ger er en bättre översikt och reducerar administrativt arbete med färre fakturor. Läs mer om Samfakturering här. Kontakta oss på 020-818 818 för att komma igång.

 

Om du har några frågor om fakturering och betalning eller vill ändra ert sätt att betala fakturor från Fortum är ni välkommen att ringa oss på 020-818 818, vardagar mellan 08:00 och 17:00.

New contract

Vad betyder fakturans olika delar?

Här förklarar vi fakturans olika beståndsdelar så du förstår vad du betalar för.

Läs om fakturans olika delar