Blogg

Restaurangen sparade 35% mot det rörliga elpriset med hjälp av Prissäker: ”Det känns fantastiskt!”

29 september 2022, 12:33

Företaget PS Matsal valde att lägga till Prissäker till sitt rörliga elavtal för att kunna binda sitt elpris i kortare perioder. I mars 2022 gjorde de en stor besparing jämfört med det rörliga elpriset.

Kundcase med PS Matsal som har Prissäker

PS Matsal är ett restaurangkoncept i Stockholm som fokuserar på service där de tar hand om ett sällskap i taget. De erbjuder allt från matlagningskurser, vinprovningar och matfotograferingar till konferenser och middagar för större privata sällskap. De anpassar all mat efter säsong och tillgängliga råvaror.

PS Matsal försöker att hushålla med elen så mycket de kan. De har stor fördel, jämfört med andra restauranger, då de inte har köksmaskiner som måste vara påslagna hela dagar. De stänger av och sätter på när de behöver. PS Matsal har i dagsläget ett rörligt elavtal och har kombinerat det med tilläggstjänsten Prissäker.

- Vi ville kunna göra ett aktivt val att frysa vårt elpris, speciellt nu när elmarknaden är väldigt rörig, säger Per Gustafson, grundare av PS Matsal.

Prissäker är en tilläggstjänst som passar bra med ett rörligt elavtal och portföljförvaltningen Fortum Smart. Med Prissäker kan ni välja att binda företagets elpris tillfälligt under två månader i taget, minst fyra gånger per år.

De kunder i prisområde SE3 som hade aktiverat Prissäker i mars i år gjorde en besparing om 35% mot det rörliga elpriset, vilket PS Matsal hade gjort.

Det känns så klart fantastiskt att vi kunde göra en sådan besparing mot det rörliga elpriset, säger Per Gustafson.

- De företagskunder i prisområde SE3 som valde att nyttja Prissäker under de första 6 månaderna 2022 sparade i snitt 19 öre/kWh, vilket motsvarar ett 14 % lägre elpris jämfört med om de hade legat rörligt under samma period, berättar Viktoria Wirell Business Manager inom Fortum Företag.

I augusti, när elpriset stack i väg som mest, sparade våra företagskunder som aktiverade Prissäker 162öre/kWh mot det rörliga priset, vilket motsvarar en besparing på 64% (i prisområde SE3).

PS Matsal har valt att även aktivera Prissäker för perioden november och december i år, utöver det kommer de att sitta lugnt i båten och att fokusera på sin kärnverksamhet.

Det känns klokt att försöka säkra sig så mycket som möjligt nu inför vintern, avslutar Per Gustafson.

Vem kan nyttja Prissäker?

Prissäker passar de företagskunder som har ett rörligt eller portföljförvaltningen Fortum Smart samt har en elförbrukning under 100 000 kWh per år.

– Prissäker är dels en tjänst för de prismedvetna, dels för alla som vill ha förutsägbarhet, avslutar Wirell.

Hur tecknar man Prissäker?

Som befintlig kund hos Fortum kan ni lägga till Prissäker till företagets elavtal genom att fylla i formuläret nedan eller ringa till vår kundservice på 020 818 818 (vardagar mellan 08:00 och 17:00). 

Som ny kund hos Fortum kan ni teckna ett elavtal online på 2 minuter. Bli kund här.

 

*Det är så klart valfritt att binda priset och heller ingen garanti att man tjänar på att ha Prissäker, eftersom vi inte vet med säkerhet hur priserna på elbörsen kommer att utvecklas.

Lägg till Prissäker till företagets elavtal.

Om ditt företag är en befintlig kund hos oss på Fortum och har ett rörligt elavtal eller Fortum Smart kan du skicka in formuläret nedan för att lägga till Prissäker till ert elavtal. Produkten läggs till på alla era anläggningar och kostar 99 kr per månad och anläggning.
Här med bekräftar jag att jag har rätt att lägga till denna produkt till ovan företags elavtal. Jag bekräftar också villkoren för Prissäker.  Se villkoren här. 
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.