Vanliga frågor och kontakt

Så här gör du för att söka jobb hos oss.

Kvinna med paraply tittar på mobilen
Hur hittar jag lediga tjänster på Fortum?

Här hittar du våra lediga tjänster.  Använd filtren för att begränsa listade sökresultat till ett specifikt land eller expertområde. Du kan också göra en sökning på ett specifikt nyckelord. 

För lediga jobb inom elhandeln (Consumer Solutions), klicka här.

För lediga jobb i Norge, gå in på Fortum Norges hemsida.

För lediga jobb i Estland, klicka här och ange sökordet ”Fortum”.

Måste jag registrera mig för att kunna söka ett jobb?

Du kan söka jobb utan att registrera dig, du kan till och med använda dig av din LinkedIn-profil.

Men om du vill göra ändringar i din ansökan innan ansökningsperiodens slut, måste du registrera en kandidatprofil. Genom din profil är det också möjligt att följa upp ansökningsprocessen.

Vilken information och vilka dokument ska jag bifoga min ansökan?

Vi vet att det kan vara utmanande och tidskrävande att söka jobb. Därför har vi tagit fram några riktlinjer för dig som söker jobb hos oss på Fortum:

  • I ditt CV, ange tydligt din utbildningsbakgrund och erfarenhet genom att ange varför du är den perfekta matchningen för teamet och för jobbet du söker.
  • Se till att använda ett .pdf-dokument.
  • Har du specifika utbildningar, certifikat, talar ytterligare språk eller uppfyller du inte alla kriterier men är sugen på att utvecklas vidare i denna roll? Berätta det för oss!
  • Ditt CV har några luckor - är det ett problem? Absolut inte. Precis som varje person är olika, så är ditt CV också det. Kanske har du backpackat i Nya Zeeland, arbetat som volontär eller spenderat tid med din familj. Alla dessa erfarenheter har gjort dig till den person du är – så dela gärna med dig av det till oss.
Kan jag skicka in en intresseanmälan?

Nej, vi kan tyvärr inte hantera intresseanmälningar. Vi tror att det finns gott om jobb och möjligheter att hitta en roll som passar just dig. Om du inte hittar något nu, lägg till sidan ”Lediga tjänster” som en favorit eller följ oss på LinkedIn. Vi är helt övertygade om att det kommer att dyka upp ett jobb som passar dig, förr eller senare.

På vilket språk ska jag skriva min ansökan?

Skriv på det språk som jobbannonsen är skriven på. Fortum är ett internationellt företag och våra medarbetare kan prata olika språk. Så det finns en anledning till att en platsannons för en tjänst i Finland eller Tyskland är på engelska. Språket som talas i teamet kan helt enkelt vara engelska.

Kan jag göra ändringar i min ansökan efter jag har skickat in den?

Om du har skapat en kandidatprofil kan du logga in och uppdatera din ansökan fram till sista ansökningsdatum.

Kan jag skicka min ansökan via e-post?

För att säkerställa likabehandling och att vi efterlever gällande lagstiftning i vår rekryteringsprocess tar vi inte emot några ansökningar via e-post.

Anställer ni studenter eller nyutexaminerade?

Som student kan du göra din praktik eller examensarbete hos oss. För nyutexaminerade eller för dig som snart ska ta din examen, erbjuder vi olika typer av instegspositioner. Alla våra lediga jobb, examensarbeten och praktikplatser  hittar du här. Sök på ordet "THESIS" om du letar efter examensarbeten och praktikplatser. 

Hur kan jag vara säker på att ni har fått min ansökan?

När du har skickat in din ansökan kommer du att få en automatisk bekräftelse via e-post. Du kan också logga in på din kandidatprofil och se vilka jobb du har sökt.

Vad händer efter att jag har skickat in min ansökan?

Våra rekryterare går igenom alla ansökningar och kontaktar dem som de anser matchar tjänstens profil. Om du inte hör från oss direkt – oroa dig inte. Det kan bero på att vi ibland har många ansökningar att gå igenom.

Om din profil och dina erfarenheter stämmer överens med profilen för den aktuella rollen går vi vidare till nästa steg i processen. Det kan innebära en kort videointervju, ett telefonsamtal eller en personlig intervju.

Tyvärr kan vi inte svara personligen på alla ansökningar. Men vi kommer att informera dig via e-post om vi inte går vidare med din ansökan. Det positiva är att du kan vara aktuell även för andra tjänster. Vi har din profil och kan återkomma med ett annat jobb som kanske passar dig ännu bättre.

Hur hanterar Fortum mina personuppgifter?

Vi raderar eller avidentifierar personuppgifter som har samlats in som en del av rekryteringen när de inte längre är nödvändiga för de syften som de samlades in för. Om Fortum anställer dig kan dina personuppgifter sparas i våra medarbetarregister.

För mer information om hur vi samlar in och lagrar data under rekryteringsprocessen, se vår integritetspolicy för jobbsökande.

Kontakta oss

Hittade du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss på fortumcareers [snabel-a] fortum [punktum] com. Vi kan tyvärr inte ta emot några ansökningar via e-post.