Examensarbeten som förändrar

Varje år får ett antal studenter möjligheten att skriva sina examensarbeten tillsammans med oss på Fortum. Detta är något vi värnar om och är stolta över att kunna erbjuda. Vi ser det som ett samarbete där vi får vara med i utvecklingen av dagens innovationer. I år har vi ett antal studenter som skriver om spännande och viktiga ämnen i sina examensarbeten. 

Rekryteringsprocess för examensarbeten

  • Ansökan öppnar mellan mitten på september och början på oktober
  • Ansökan stänger i mitten på november 
  • Urval och intervjuer sker löpande så att tjänsten kan komma att bli tillsatt före sista ansökningsdag
  • Examensarbetet startar i mitten av januari och skrivs till början/mitten av juni
  • Vid frågor kan du nå oss via detta kontaktformulär

Utmärkelse för årets bästa examensarbete 2023

Fortum har för andra året i rad fått utmärkelsen ”Bästa Examensarbete” av IEEE/PES (IEEE är världens största tekniska yrkesförening som arbetar för att utveckla teknik till nytta för mänskligheten). Priset syftar till att lyfta fram utmärkta examensarbeten utförda vid svenska universitet inom områden som är relevanta för IEEE Power & Energy Society och IEEE Power Electronics Society. I år är det tredje året som priset delas ut och det är andra gången det går till ett arbete gjort på Fortum!

Arbetet har skrivits av Klas Lindgren, handletts av Gregory Simmons och Danilo Laban samt samordnats av Hans Bjerhag.

Examensarbeten 2024

Nu är det dags att presentera årets examensarbetare hos oss på Fortum! På denna sida kan du läsa mer om våra duktiga studenter och deras examensarbeten. De berättar varför deras projekt är viktiga och deras handledare lämnar utlåtanden om betydelsen av dessa ämnen och undersökningar. Vill du också skriva ditt examensarbete hos oss? Sök våra lediga tjänster här!

Vill du läsa om tidigare examensarbeten kan du göra det här!

Kolla in våra lediga jobb och ansök nu

Se våra lediga jobb