Fortum+Maskrosbarn

Tillsammans kan vi skapa förändring. Alla barn och ungdomar ska ges förutsättningar att växa upp till att bli välmående individer utan negativa konsekvenser av sin uppväxt. Med Maskrosbarns stöd får barnen förutsättningar att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid.

Children walking under a bridge

– Maskrosbarn har arbetat i 15 år med att på olika sätt ge stöd åt målgruppen och det känns otroligt roligt att nu ha med oss Fortum på den här resan. Tillsammans tror vi att vi kan nå och erbjuda stöd till ännu fler barn. Vi hoppas också på att tillsammans sprida kunskap och visa på hur man som vuxen kan ge sitt stöd, säger Elin Hågeby Caicedo, generalsekreterare på Maskrosbarn.

– Då problematiken finns utspridd i hela Sverige och är så pass stor, vill vi tillsammans med Maskrosbarn jobba långsiktigt och skapa förändring, säger Per-Oscar Hedman, kommunikationschef för Fortum i Sverige.

Det här är Maskrosbarn

I Sverige har omkring 500 000 barn och ungdomar minst en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Många av de här barnen utsätts även för våld i hemmet. Barnrättsorganisationen Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra deras levnadsvillkor.

Maskrosbarn stöttar ungdomar som är 13-19 år och erbjuder bland annat läger, stödsamtal, ungdomsgård och chatt. De bedriver även ett gediget påverkansarbete samt föreläser och utbildar professionella.

Organisationen består av cirka 25 medarbetare som arbetar heltid och över 150 ledare, ungdomsledare, timanställda och volontärer. De har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö men når med flera av sina stödprogram, utbildningar och föreläsningar ungdomar i hela landet.

 

 

 

barn på brygga i solnedgång

Hur allt började

Från skolarbete till rikstäckande barnrättsorganisation

Barnrättsorganisationen Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för barn med föräldrar som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld.

Läs mer!
Tre killar på disco

Om stödverksamheten

På läger får du vara helt dig själv

Organisationen Maskrosbarn stöttar barn och unga mellan 13-19 år vars föräldrar har ett missbruk, psykisk ohälsa eller som utsätter dem för våld. Hos Maskrosbarn erbjuds nio olika stödprogram som alla är utvecklade tillsammans med barn utifrån deras önskemål och behov.

Läs mer!
ungdomar på bänk med hund

Påverkansarbete

Maskrosbarn lyfter barnens röster

Barnrättsorganisationen Maskrosbarn driver ett gediget påverkansarbete utifrån sin målgrupp, barn vars föräldrar har ett missbruk, psykisk ohälsa eller som utsätter dem för våld. De arbetar för och tillsammans med barn för att lyfta deras egna röster samt att öka deras delaktighet i processer och beslut som rör dem. 

Läs mer!

Maskrosbarns vision

Alla barn och ungdomar ska ges förutsättningar att växa upp till att bli välmående individer utan negativa konsekvenser av sin uppväxt. Med Maskrosbarns stöd får barnen förutsättningar att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid.

ungdomar i solnedgång

Stötta Maskrosbarn

Vi på Fortum stöttar Maskrosbarns arbete. Vill du också bidra?

Ge en gåva