Är du student?

Redo att kickstarta din karriär på Fortum? Vi erbjuder ett brett utbud av spännande möjligheter för studenter, från traineejobb till examensarbete, sommarjobb, praktikplatser och lärlingsutbildningar. Utveckla din fulla potential med oss, och var med på resan mot en mer hållbar värld!

Lediga jobb

De flesta arbetsuppgifterna jag har fått, är uppgifter som en "vanlig" anställd skulle göra, vilket jag uppskattar eftersom det faktiskt gör skillnad för och i organisationen.

Edvard Axelman - Summer Trainee, End-user Services

Läs mer här!

Vi vill träffa studenter

Vi har ett nära samarbete med universitet, högskolor och andra typer av utbildningar. Studentevenemang, casetävlingar, gästföreläsningar och examensjobb är exempel på aktiviteter där vi möter studenter. Fortum är också stolt partnerföretag till Female Leader Engineer, som bland annat jobbar för att synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom ledarskap.

Som student är du varmt välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar – vi ser fram emot att lära känna dig och dela med oss av våra erfarenheter!

Examensarbete och praktik

Examensarbete och praktik är ett bra sätt för oss att lära känna varandra medan du fortfarande studerar. Dessutom är det en möjlighet för dig att lära dig mer om vår verksamhet och kultur. Vi tycker att det är lika viktigt att företaget passar dig och inte bara tvärtom. En praktikplats hos oss pågår normalt mellan en och sex månader. Du blir en del av ett team och får praktiskt erfarenhet inom det område du studerar. Aktuella examensarbeten och praktikplatser hittar du här.

Sommarjobb

Varje sommar erbjuder vi möjligheter för cirka 150 studenter och nyutexaminerade. Du arbetar med intressanta projekt och uppdrag inom ditt område och får värdefull erfarenhet och möjlighet att utöka ditt nätverk, i hjärtat av energibranschen. Ett sommarjobb kan vara en bra start på din resa inom Fortum. Du kan läsa mer om våra sommarjobb här.

Kom och träffa oss!

Vi kommer under 2024 närvara på följande mässor:

  • 7 november: UTNARM, Uppsala Universitet
  • 12-13 november: ARKAD, Lunds Tekniska Högskola
  • 19-20 november: ARMADA, Kungliga Tekniska Högskolan
  • 28 november: Ingenjörsdagen, Sergel Hub

Har du frågor om våra studentsamarbeten?

Vi samarbetar ständigt med studenter och universitet och diskuterar gärna nya idéer och förslag! Du är varmt välkommen att höra av dig till oss via vårt kontaktformulär om du har frågor gällande studentsamarbeten så som event, mässor, lunchföreläsningar, kvällsevent eller liknande.

"På Fortum har fått många nya kontakter, som är mer personliga än jag hade väntat mig och jag uppskattar verkligen att träffa mina kollegor på kontoret.

Sommarjobb inom Data Services

Läs mer här!

Vill du veta mer om möjligheter för dig som student?

Läs mer här!