Är du student?

Redo att kickstarta din karriär på Fortum? Vi erbjuder ett brett utbud av spännande möjligheter för studenter,
från traineejobb till examensarbete, sommarjobb och lärlingsutbildningar.

Lediga jobb
Kvinna och två män pratar

Vi vill möta studenter

Vi har ett nära samarbete med universitet, högskolor och andra typer av utbildningar. Studentevenemang, casetävlingar, gästföreläsningar och examensjobb är exempel på aktiviteter där vi möter studenter. Fortum är också stolt partnerföretag till Female Leader Engineer, som bland annat jobbar för att synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom ledarskap. Som student är du varmt välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar – vi ser fram emot att lära känna dig och dela med oss av våra erfarenheter!

Examensarbete och praktik

Examensarbete och praktik är ett bra sätt för oss att lära känna varandra medan du fortfarande studerar. Dessutom är det en möjlighet för dig att lära dig mer om vår verksamhet och kultur. Vi tycker att det är lika viktigt att företaget passar dig och inte bara tvärtom. En praktikplats hos oss pågår normalt mellan en och sex månader. Du blir en del av ett team och får praktiskt erfarenhet inom det område du studerar. Aktuella examensarbeten och praktikplatser publiceras i vårt rekryteringsverktyg. Sök på ordet "THESIS".

Sommarjobb

Varje sommar erbjuder vi möjligheter för cirka 150 studenter och nyutexaminerade. Du arbetar med intressanta projekt och uppdrag inom ditt område och får värdefull erfarenhet och möjlighet att utöka ditt nätverk, i hjärtat av energibranschen. Ett sommarjobb kan vara en bra start på din resa inom Fortum. Alla lediga sommarjobb publiceras i vårt rekryteringsverktyg.

Har du frågor om våra studentsamarbeten?

Hör gärna av dig till fortumcareers(a)fortum.com om du har frågor om våra studentsamarbeten. 

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot jobbansökningar via mejl. Tack för din förståelse!

Kolla in våra lediga jobb och ansök nu

Se våra lediga jobb