Rörligt elpris

Ett avtal med rörligt elpris passar dig som tycker att det är okej att elpriset varierar, eftersom du vet att kostnaden ofta blir lägre över tid. Det rörliga elpriset följer den nordiska elmarknadens svängningar. Ena månaden kan priset bli lägre, andra månaden kan priset gå upp.

Teckna rörligt elavtal
AU20
kWh-priset följer förändringarna på elmarknaden

Ett rörligt elpris följer utvecklingen på elmarknaden. Det som påverkar priset är framförallt tillgång och efterfrågan på el men också strömningar i världen.

AU6
Alltid 100% fossilfritt

Hos Fortum får du alltid 100% fossilfri el. Välj själv vilken produktionskälla du vill ha.

F17
I längden brukar rörligt vara mest prisvärt

Ett rörligt elpris innebär att kostnaden för elen per kilowattimme kan variera – men över tid brukar ett rörligt elpris löna sig.

Flicka med såpbubblor

Rörligt elpris kan ge lägre kostnad över tid 

Om du skulle tycka att rörligt elpris blir för flexibelt kan du alltid teckna ett avtal med fast elpris närsomhelst.  Självklart får du el som produceras med förnybara energikällor, som till exempel vattenkraft, vindkraft eller solkraft.  

Vårt rörliga elpris sätts efter

  • kostnaden för den el vi köper in från den nordiska elbörsen Nord Pool
  • kostnad för elcertifikat
  • avgifter till Svenska kraftnät och Nord Pool
  • våra kostnader för balanskraft, det vill säga skillnaden mellan hur mycket el vi planerar att sälja och sedan faktiskt säljer.

Rörligt elpris med timmätning 

Många av våra kunder har månatlig mätning, men med rörligt rent elpris får du istället timmätning. Du följer då din elförbrukning och hur mycket den kostar timme för timme, och kan styra om en del av din elförbrukning till den tid på dygnet då elen är billigare.

Vi hjälper dig gärna att bedöma hur mycket timmätningen påverkar just dina elkostnader. Timmätning är en kostnadsfri tjänst som du tecknar som ett tillval till rörligt elpris hos vår kundtjänst på telefonnummer 020-46 00 00.

Mängdrabatt om du har fler boenden

Om du har en sommarstuga, övernattningslägenhet eller andra boenden erbjuder vi dig mängdrabatt. För varje extra boende får du 20 kronor i rabatt i månaden. Så ju fler boenden som har el från Fortum, desto billigare blir det. Dessutom kan du samla allt på en faktura. 

För att få mängdrabatten köper du el från Fortum till dina boenden och låter samma person stå som mottagare på alla fakturor. Om du har ett boende hos Fortum och ett hos någon annan elleverantör kan du fortfarande byta till oss och få rabatten. Kontakta oss så berättar vi mer. Du kan bara använda mängdrabatten för dina elhandelsavtal, och inte för dina nätavgifter. Rabatten gäller inte heller för elhandelsavtal med Rörligt Elpris med EuroBonus.

Vill du skaffa mängdrabatt? Ring kundservice på telefon 020-46 00 00.

Till kundservice

Se ditt pris och teckna vårt rörliga elavtal

Tillval till ditt elavtal

Som kund hos oss på Fortum kan du göra tillval till ditt elavtal som gör det tryggare att vara elkund, och som dessutom minskar påverkan på miljön. Läs mer här:

Miljöpaketet - för plånboken och miljön

Trygghetspaketet - försäkring för din elräkning