Rörligt elpris

Rörligt elpris är vårt mest populära val och passar de som inte har några problem med att elpriset varierar lite. Priset följer förändringarna på elmarknaden vilket gör att elpriset du betalar skiljer sig något från månad till månad. Dock har det historiskt visat sig att rörligt elpris oftast ger ett lägre pris över tid. Teckna online på 2 minuter - just nu bjuder vi på den fasta månadsavgiften i ett år!

Teckna rörligt elavtal
Energy market data
kWh-priset följer förändringarna på elmarknaden

Rörligt elpris följer utvecklingen på elmarknaden. Det som påverkar priset är framförallt tillgång och efterfrågan på el men också strömningar i världen.

Circular economy
Alltid 100% fossilfritt

Hos Fortum får du alltid 100% fossilfri el. Välj själv vilken produktionskälla du vill ha.

Cost efficient
I längden brukar rörligt vara mest prisvärt

Ett rörligt elpris innebär att kostnaden för elen per kilowattimme kan variera – men över tid brukar ett rörligt elpris löna sig.

Vi hjälper dig teckna ett avtal med rörligt elpris

Att teckna ett avtal med rörligt elpris på Fortum är enkelt. Med vårt smidiga formulär och fullmakt tar det bara några minuter!

Våra handläggare berättar gärna mer om rörligt elpris

Behöver du hjälp eller har frågor om rörligt elpris så finns våra duktiga handläggare alltid tillgängliga på telefon. Våra öppettider är vardagar 08:00-17:00.

Fortums rörliga elpris och avtal

Ett avtal med rörligt elpris passar dig som tycker att det är okej att elpriset varierar, eftersom du vet att kostnaden ofta blir lägre över tid. Det rörliga elpriset följer den nordiska elmarknadens svängningar. Ena månaden kan priset bli lägre, andra månaden kan priset gå upp. Rörligt elpris har som sagt historiskt visat sig vara billigare än fast elpris, så i längden lönar det sig att välja ett rörligt elpris. Gillar du som person dock att veta precis vad du betalar månad för månad kanske fast elpris är att rekommendera, man går dock minste om det billigare elpriset när priset är lågt.

Fördelen för dig som kund är att Fortums rörliga elpris inte har någon bindningstid, så du kan när som helst byta till ett elavtal med fast elpris hos Fortum. Känner du dig lite osäker och behöver teckna ett elavtal idag så kan du alltid börja med ett avtal med rörligt elpris för att sedan utvärdera om du vill hellre vill ha ett fast elpris och byta till det.

Fördelarna med Fortums rörliga elpris

  • Oftast lägre pris över tid
  • Du har ingen bindningstid
  • Alltid 100% fossilfri el

Hur sätts vårt rörliga elpris?

Priser baseras på en mängd olika faktorer, nedan har vi listat vad som påverkar elpriser och det du betalar i kWh-pris på din faktura.

  • Kostnaden för den el vi köper in från den nordiska elbörsen Nord Pool
  • Kostnad för elcertifikat
  • Avgifter till Svenska kraftnät och Nord Pool
  • Våra kostnader för balanskraft, det vill säga skillnaden mellan hur mycket el vi planerar att sälja och sedan faktiskt säljer

Rörligt elpris med timmätning

Många av våra kunder har månatlig mätning, men med rörligt rent elpris får du istället timmätning. Du följer då din elförbrukning och hur mycket den kostar timme för timme, och kan styra om en del av din elförbrukning till den tid på dygnet då elen är billigare.

Vi hjälper dig gärna att bedöma hur mycket timmätningen påverkar just dina elkostnader. Läs mer om timmätning/timpris här.

Rörligt elpris med mängdrabatt om du har fler boenden

Om du har en sommarstuga, övernattningslägenhet eller andra boenden erbjuder vi dig mängdrabatt. För varje extra boende får du 20 kronor i rabatt i månaden. Så ju fler boenden som har el från Fortum, desto billigare blir det. Dessutom kan du samla allt på en faktura.

För att få mängdrabatten köper du el från Fortum till dina boenden och låter samma person stå som mottagare på alla fakturor. Om du har ett boende hos Fortum och ett hos någon annan elleverantör kan du fortfarande byta till oss och få rabatten. Kontakta oss så berättar vi mer. Du kan bara använda mängdrabatten för dina elhandelsavtal, och inte för dina nätavgifter. Rabatten gäller inte heller för elhandelsavtal med Rörligt Elpris med EuroBonus.

Vill du skaffa mängdrabatt? Ring kundservice på telefon 020-46 00 00.

 

Se ditt pris och teckna vårt avtal med rörligt elpris

fast elpris

Tillval till ditt elavtal

Som kund hos oss på Fortum kan du göra tillval till ditt elavtal som gör det tryggare att vara elkund, och som dessutom minskar påverkan på miljön. Läs mer här:

Miljöpaketet - för plånboken och miljön

Prisskydd - möjlighet att byta ditt rörliga avtal till ett fast om priset skulle stiga

Trygghetspaketet - försäkring för din elräkning

Spot price

Vad betyder spotpris på el?

Spotpris - så fungerar det och så kan du dra nytta av det.

Energy market data

Så sätts elpriset

Hur sätts egentligen elpriset och vilka olika faktorer påverkar? 

Certifiering: