Allt om energi

Allt om energi

Vad är skillnaden på lik- och växelström? Hur laddas en elbil? Vad kostar det att dammsuga? Här hittar du svar på frågor som rör energi, du hittar även vår blogg där vi skriver om vad som händer på Fortum och i energibranschen. Du kan även djupdyka i våra innovationsprojekt vi driver inom bland annat koldioxidfångst, plaståtervinning och biotextil.

 

El i hemmet

Hem

Hur ser din elanvändning ut? Och hur inreder du bäst hemma med hjälp av rätt belysning? Här kan du läsa om några tips och trix för din elanvändning hemma.

Läs mer!

Innovation & hållbar utveckling

Hållbarhet

Vi levererar inte bara fossilfri el till våra kunder, utan har dessutom en rad andra projekt för att skapa en renare värld. Här kan du läsa mer om vad vi gör när det kommer till plastå­ter­vinning, solenergi, infångning av koldioxid och mycket annat.

Läs mer!

Elbil, laddning och utrustning

Transport

I takt med att tekniken utvecklas och priserna sjunker öppnar sig möjlig­he­terna för fler att välja elbil. För dig som planerar att köpa elbil finns det ett par saker att tänka på.

Läs mer!

Nyheter, innovationer & tips

Blogg

I Fortums blogg kan du följa med i vad som händer i branschen och även vad vi på Fortum arbetar med. Alltifrån våra innovationsprojekt till samarbeten. Innehåller även en del nyttiga och smarta energitips som du kan ha nytta av i vardagen.

Till bloggen

Vad säger experten?

Varför blir håret statiskt? Varför blir mobilladdaren så varm? Ska man dra ur sladden när det åskar? Vad är egentligen en kWh? Frågorna är många, vi har svaren.

 

Experten svarar

Mest lästa

Lämna laddaren i uttaget?

El i hemmet

5 fantastiska fakta om solenergi

Hållbarhet

Skill­naden mellan volt, watt och ampere

El i hemmet

Se ditt elpris och teckna elavtal