Allt om energi

Allt om energi

Vad är skillnaden på lik- och växelström? Hur laddas en elbil? Vad kostar det att dammsuga? Här hittar du svar på frågor som rör energi, du hittar även vår blogg där vi skriver om vad som händer på Fortum och i energibranschen. Du kan även djupdyka i våra innovationsprojekt vi driver inom bland annat koldioxidfångst, plaståtervinning och biotextil.

El i hemmet

Elanvändning i hemmet

Hur ser din elanvändning ut? Och hur inreder du bäst hemma med hjälp av rätt belysning? Här kan du läsa om några tips och trix för din elanvändning hemma.

Läs mer

Energiproduktion

Vår energiproduktion

För att möta den ökade efter­frågan av energi använder vi pålitliga produk­tions­me­toder som vatten­kraft och kärnkraft. Vi vill samtidigt skynda på övergången till en framtid med ren energi, genom stora investe­ringar i solkraft och vindkraft.

Läs mer

Innovation & hållbar utveckling

Hållbarhet

Vi levererar inte bara fossilfri el till våra kunder, utan har dessutom en rad andra projekt för att skapa en renare värld. Här kan du läsa mer om vad vi gör när det kommer till plastå­ter­vinning, solenergi, infångning av koldioxid och mycket annat.

Läs mer

Blogg

I Fortums blogg kan du följa med i vad som händer i branschen och även vad vi på Fortum arbetar med. Alltifrån våra innovationsprojekt till samarbeten. Innehåller även en del nyttiga och smarta energitips som du kan ha nytta av i vardagen.

Se ditt elpris och teckna elavtal

Teckna elavtal här