Allt om energi

Allt om energi

Vad är skillnaden på lik- och växelström? Hur laddas en elbil? Vad kostar det att dammsuga? Här hittar du svar på frågor som rör energi, du hittar även vår blogg där vi skriver om vad som händer på Fortum och i energibranschen. Du kan även djupdyka i våra innovationsprojekt vi driver inom bland annat koldioxidfångst, plaståtervinning och biotextil.

El i hemmet

El i hemmet

Elanvändning i hemmet

Hur ser din elanvändning ut? Och hur inreder du bäst hemma med hjälp av rätt belysning? Här kan du läsa om några tips och trix för din elanvändning hemma.

Läs mer
vattenkraftverk fortum

Energiproduktion

Vår energiproduktion

För att möta den ökade efter­frågan av energi använder vi pålitliga produk­tions­me­toder som vatten­kraft och kärnkraft. Vi vill samtidigt skynda på övergången till en framtid med ren energi, genom stora investe­ringar i solkraft och vindkraft.

Läs mer
Hållbarhet

Innovation & hållbar utveckling

Hållbarhet

Vi levererar inte bara fossilfri el till våra kunder, utan har dessutom en rad andra projekt för att skapa en renare värld. Här kan du läsa mer om vad vi gör när det kommer till plastå­ter­vinning, solenergi, infångning av koldioxid och mycket annat.

Läs mer

Fråga experten och smart elanvändning

Fortums energi­ex­perter svarar på kluriga frågor om framtidens energikällor och miljös­marta möjlig­heter. Exempelvis varför saker blir statiska, hur länge vi skulle klara oss utan el,  varför man bör dra ut sladden vi åska och hur mycket energi väger.

Se ditt elpris och teckna elavtal