Fast elpris

Ett fast elpris innebär att du betalar ett fast pris per kilowattimme (kWh) hela avtalsperioden, oavsett vad som händer på elmarknaden. Du binder ditt kilowattimmepris i 1 år och under den perioden vet du exakt hur mycket du kommer betala per kWh för den el du använder.

Teckna fast elavtal
Cost efficient
Fri månadsavgift 1 år

Vi bjuder på den fasta månadsavgiften i ett år när du tecknar ett nytt elavtal.

Low emissions
100% fossilfritt

100% fossilfri el från sol, vind, vatten eller kärnkraft. 

Collaboration partners
Tryggt elavtal

Att veta exakt vad du betalar per kWh skapar förutsägbarhet i en osäker tid. 

Vi hjälper dig teckna ett avtal med fast elpris

Att teckna ett avtal med fast elpris på Fortum är enkelt. Med vårt smidiga formulär och fullmakt tar det bara några minuter!

Våra handläggare berättar gärna mer om fast elpris

Behöver du hjälp eller har frågor om fast elpris så finns våra duktiga handläggare alltid tillgängliga på telefon. Våra öppettider är vardagar 08:00-17:00.

Fast elpris – det trygga valet

Ett fast elpris innebär att du betalar ett fast elpris per kilowattimme (kWh), oavsett vad som händer på elmarknaden. Du binder då ditt kilowattpris i 1 år och under den perioden vet du exakt hur mycket du ska betala per förbrukad kilowattimme. Den totala kostnaden per månad kommer dock att variera beroende på hur mycket el du använder. Men eftersom elpriset per kWh inte ändrar sig efter elbörsens svängningar är ett fast elpris ändå det tryggaste valet.

Fortums fasta elpris och avtal

Beroende på bostadssituation och energiförbrukning kan ett avtal med fast elpris vara ett tryggt och säkert val. Du får då ett elpris per kilowattimme motsvarande prisläget när avtalet tecknas. Bor du i hus och har relativt stora kostnader för elförbrukning emellanåt kan ett avtal med fast elpris vara skönt. Du vet då precis hur mycket du betalar per förbrukad kilowattimme och inga stora överraskningar kan komma på fakturan.

Fördelarna med Fortums fasta elpris

  • Du vet exakt vad du betalar månadsvis per förbrukad kilowattimme.
  • Trygghet i att inte plötsligt få en dyrare kostnad än väntat.

Nyhet! Fortum Hybrid - elavtalet som kombinerar fast och rörligt pris

Fortum Hybrid är ett helt nytt smart 1-årigt tidsbundet elavtal som kombinerar förut­säg­bar­heten med ett fast elpris och som samtidigt ger dig möjligheten att påverka ditt elpris till viss del. Du binder alltså en del av priset och den andra delen är rörlig. Här kan du läsa mer om Fortum Hybrid.

Mängdrabatt på fast elpris om du har fler boenden

Om du har en sommarstuga, övernattningslägenhet eller andra boenden erbjuder vi dig mängdrabatt på ditt avtal. För varje extra boende får du 20 kronor i rabatt varje månad. Så ju fler boenden som har el från Fortum, desto billigare blir det. Dessutom kan du samla allt på en faktura, hur smidigt som helst.

För att få mängdrabatten köper du el från Fortum till dina boenden och låter samma person stå som mottagare på alla fakturor. Om du har ett boende hos Fortum och ett hos någon annan elleverantör kan du fortfarande byta till oss och få rabatten. Kontakta oss så berättar vi mer. Du kan bara använda mängdrabatten för dina elhandelsavtal, och inte för dina nätavgifter. Rabatten gäller inte heller för elhandelsavtal med Rörligt Elpris med EuroBonus.
 

Vill du skaffa mängdrabatt? Ring kundservice på telefon 020-46 00 00

 

Se ditt pris och teckna ett avtal med fast elpris

Våra populäraste tilläggstjänster

Lås elpriset under utvalda perioder

Prisskydd

Tilläggstjänst
  • Fast och tryggt elpris då elpriset ofta är som högst
  • Två månader i taget med möjlighet att binda elpriset igen vid behov
Läs mer

Försäkring för ditt elavtal

Trygghetspaketet

Tilläggstjänst
  • Ersätter dina utgifter för elräkning vid långvarig sjukdom eller arbetslöshet
  • Lägsta ersättning 2000kr/månad
Läs mer

Tillsammans för en renare värld

Miljöpaketet

Tilläggstjänst
  • 100% el från förnybara energikällor (sol, vatten eller vind)
  • Energirådgivning så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt
Läs mer
Certifiering: