Vi arbetar för en renare värld - varje dag

Ditt val gör skillnad. Genom att välja Fortum bidrar du till en mer hållbar framtid. Hos oss får du alltid 100% fossilfri energi, men det räcker inte för oss. Vi bidrar till att skapa framtidens hållbara energisystem genom att satsa på förnybara energikällor, öka resurseffektiviteten och forska kring smarta energilösningar. För en sak är säker, behovet av energi ökar - och det är vår uppgift att producera den så smart som möjligt. Välkommen med på resan mot en renare värld!

AU3
Vi är inte bara en elhandlare, utan en elproducent

Den stora skillnaden med att välja ett energibolag som även är elproducent, är att du gör skillnad på riktigt. Det är vi som driver utvecklingen framåt och gör investeringar i framtidens energiproduktion.

AU9
Innovationer för framtidens energibehov

På Fortum satsar vi stort på forskning och innovation som leder utvecklingen framåt. Vi driver utvecklingen av morgondagens hållbara energisystem med förnybara energikällor och smarta energilösningar.

E19
Enkelt med allt på en faktura

För att göra det enklare för dig samlar vi alla dina kostnader på en faktura om du hör till Ellevios elnät. Både elhandelskostnaderna från oss, och kostnaderna för Ellevios elnät. På så sätt får du en bättre överblick över dina energikostnader.

Alltid fossilfri el

Som kund får du alltid fossilfri el från oss på Fortum. Det är ett viktigt steg mot en renare värld. Teckna ett elaval med ren el här. 

Välj elavtal här 

Tanka utan att det ryker

Som ett ledande energibolag har fokus på att minska koldioxidutsläpp varit i vårt DNA i årtionden. Fortums banbrytande laddningsplattform Charge & Drive svarar mot det kritiska behovet att minska koldioxidutsläppen från städernas transportsystem genom att erbjuda smarta laddlösningar som stöder människors mobilitet.

Om Fortum Charge & Drive 

Vi hjälper dig fånga solen

Med Fortums kompletta solcellspaket är det enkelt att producera sin egen el. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till installation. Att installera egna solpaneler är en investering för både du och jorden. Du sänker hemmets driftskostnader och kan se fram emot att få miljövänlig el under många år framöver.

Läs om våra solcellspaket 

Investeringar som gör skillnad

Vi investerar årligen 50 miljoner kronor i nytta för allmänheten. Både globalt och lokalt. Till exempel genomför vi åtgärder för att motverka den lokala miljöpåverkan som vattenkraften har inneburit. Vi river dammar som inte längre har någon nytta för systemet, vi återställer lekområden, sätter ut fiskyngel och vi stöder forskning kring skilda områden såsom nedströmsvandring eller flodpärlmusslor. I Indien stöder vi lokala samhällen med flera projekt i närheten av våra solkraftsparker. Bland annat har vi förbättrat vattenförsörjning i byarna samt belysning och kylning med fläktar till vårdcentral och skolor. Vi satsar också stort på forsknings- och utvecklingsprojekt, särskilt med nordiska universitet. Dessa syftar till att utveckla vår verksamhet samt främja forskning och utveckling inom hållbarhet inom energisektorn.