Välkommen till en smartare vardag

Det ska vara enkelt att vara kund hos oss. Med enkelt och smart som ledord har vi därför tagit fram tjänster och erbjudanden så att du känner att du gör ett bra val och dessutom att du har koll och använder elen på ett smartare sätt. 

Genom att välja Fortum bidrar du även till en mer hållbar framtid. Hos oss får du alltid 100% fossilfri energi. Vi bidrar tillsammans till att skapa framtidens hållbara energisystem genom att satsa på förnybara energikällor, öka resurseffektiviteten och forska kring smarta energilösningar. Vill du få en smart vardag och vara med och ta hand om framtiden? Bli kund med några enkla klick

Byt till fossilfri el

Varför Fortum

Easiness
1. Vi finns här för dig

Som kund kan du komma i kontakt med oss på fler sätt. Enklast gör du det vi Mitt Fortum, på webben eller i vår App. Vi finns även tillgänglig för dig på telefon eller epost. Behöver du hjälp med att flytta ditt elavtal eller lägga till några av våra tilläggstjänster som Miljöpaketet, Smartladdningen eller Priskollen så finns vi där för dig.

This is fortum
2. Smarta lösningar och erbjudanden

I vår App Mitt Fortum kan du enkelt följa din elförbrukning över tid, jämföra dig med liknande hushåll eller om du har timmätning se elpriset timme för timme. Dessutom kan du se dina fakturor och även betala fakturan direkt i appen. Dessutom erbjuder vi tjänster till ditt elavtal som ingen annan gör. Lägg till Miljöpaketet, Smartladdningen eller Priskollen till ditt elavtal för et smartare elavtal!

Customer service
3. Ingen fråga är för dum

Har du funderingar kring ditt elavtal och vad som skulle passa dig bäst hjälper våra duktiga rådgivare på vår kundservice, som du når på telefon vardagar mellan 8.00 – 17.00, dig att göra ett smart val. Ska du flytta till ett nytt boende så kan vi hjälpa dig med flytta ditt elavtal och ge dig råd om vilket elavtal som passar dig bäst.

Reliable
4. Trygghet för dig som kund är viktigt för oss

Vi driver förändringen mot en renare värld, och vi finns här idag och imorgon.  Vi är certifierad Schysst elhandlare vilket innebär att du som kund ska känna sig trygg i ditt val av oss som elhandelsföretag. Att det ska vara tydligt vad du som kund köper av oss och vad avtalet innebär är självklarhet för oss.

Premium portal
5. Inga konstigheter

Våra elavtal och tilläggstjänster är enkla att förstå och att du som inte ska känna dig osäker på vad du köpt av oss. Med lång erfarenhet vet vi att det är viktig att vara tydlig vad vi erbjuder och säljer. Vi har skräddarsydda och tydliga erbjudanden för att leverera el till dig som kund.

Light bulb
6. 100% fossilfri el till alla kunder

Som kund får du alltid fossilfri el från oss på Fortum. Det är ett viktigt steg mot en renare värld.

Gör skillnad på riktigt

Vi är inte bara en elhandlare, utan en elproducent

Den stora skillnaden med att välja ett energibolag som även är elproducent, är att du gör skillnad på riktigt. Det är vi som driver utvecklingen framåt och gör investeringar i framtidens energiproduktion.

Vår energiproduktion

100% fossilfritt

Alltid fossilfri el

Som kund får du alltid fossilfri el från oss på Fortum. Det är ett viktigt steg mot en renare värld. Teckna ett elaval med ren el här. 

Teckna elavtal

Förnybar energi

Vattenkraft är den viktigaste formen av förnybar energi i Sverige och Norden, som inte ger upphov till några koldioxidutsläpp. Idag står vattenkraft för ungefär 40 % av Sveriges elproduktion och bidrar därmed till en stabil elförsörjning.

Till våra vattenkraftverk

Certifiering: