Vi arbetar för en renare värld - varje dag.

Genom att välja Fortum bidrar du till en mer hållbar framtid. Hos oss får du alltid 100% fossilfri energi. Vi bidrar tillsammans till att skapa framtidens hållbara energisystem genom att satsa på förnybara energikällor, öka resurseffektiviteten och forska kring smarta energilösningar. Behovet av energi ökar - och det är vår uppgift att producera den så smart som möjligt. Vill du dessutom vara med och ta hand om framtiden? Bli kund med några enkla klick

Byt till fossilfri el
Energy production
Gör skillnad på riktigt

Vi är inte bara elhandlare, utan en elproducent.

Ready for the future
Innovation

Vi på Fortum jobbar hårt med att utveckla innovativa lösningar för framtiden redan i dag.

Renewable
100% fossilfritt

Som kund får du alltid fossilfri el från oss på Fortum. Det är ett viktigt steg mot en renare värld.

Varför Fortum?

Gör skillnad på riktigt

Vi är inte bara en elhandlare, utan en elproducent

Den stora skillnaden med att välja ett energibolag som även är elproducent, är att du gör skillnad på riktigt. Det är vi som driver utvecklingen framåt och gör investeringar i framtidens energiproduktion.

Vår energiproduktion

Fem rena innovationsprojekt

Ren innovation - Det är dags för förändring

Nu måste vi tillsammans börja ta bättre hand om vår gemensamma jord. Tillsammans är vi ansvariga för att skapa en mer hållbar värld, idag och för kommande generationer.

Läs mer om våra projekt

100% fossilfritt

Alltid fossilfri el

Som kund får du alltid fossilfri el från oss på Fortum. Det är ett viktigt steg mot en renare värld. Teckna ett elaval med ren el här. 

Teckna elavtal

Våra innovationsprojekt

JAKTEN PÅ NOLL

Koldioxidfångst

Med ny teknik kan vi fånga in koldioxiden från industrier och andra utsläppskällor. Nu ska vi använda tekniken för att göra fjärrvärme med minusutsläpp i Stockholm. 

Läs mer

CIRKULÄREKONOMI

Plastens återkomst

För att jordens resurser ska räcka till i framtiden måste produkter designas för att leva så länge som möjligt, och vara lätta att återvinna. Därför är plast en av framtidens råvaror. 

Läs mer

BIOTEXTIL

Massmodet

Vårt sätt att leva, inklusive vår klädkonsumtion, innebär stora utmaningar för miljön och klimatet. Nu tar vi fram nya textilfibrer av restprodukter från jord- och skogsbruk. 

Läs mer

FRAMTIDENS RESANDE

Mobila Staden

I framtidens stad finns inga avgaser. Här samsas vi istället med olika sorters eldrivna fordon på gatorna. Och kollektivtrafiken kommer när du kallar på den. 

Läs mer

MADHYA PRADESH

Solkraft

Över 1,3 miljader människor. Som får 75% av sin energi från fossila bränslen. En ohållbar situation  för klimatet. Vi hjälper Indien att ställa om till solkraft. 

Läs mer

BLI EN DEL AV VÅR INNOVATION

Teckna elavtal

Små saker gör stor skillnad. Som ett av nordens ledande energibolag har vi muskler att skapa verklig förändring. Så hos oss på Fortum får du alltid mer än ren el.  

Se ditt elpris

Förnybar energi

Vattenkraft är den viktigaste formen av förnybar energi i Sverige och Norden, som inte ger upphov till några koldioxidutsläpp. Idag står vattenkraft för ungefär 40 % av Sveriges elproduktion och bidrar därmed till en stabil elförsörjning.

Till våra vattenkraftverk

Företagskund?

Här kan ni kontakta våra erfarna rådgivare och hitta rätt elavtal för just er verksamhet.

Kontakta oss här!

Certifiering: