Vi arbetar för en renare värld - varje dag

Genom att välja Fortum bidrar du till en mer hållbar framtid. Hos oss får du alltid 100% fossilfri energi. Vi bidrar tillsammans till att skapa framtidens hållbara energisystem genom att satsa på förnybara energikällor, öka resurseffektiviteten och forska kring smarta energilösningar. Behovet av energi ökar - och det är vår uppgift att producera den så smart som möjligt. Gör skillnad du också och följ med på resan mot en renare värld!

Varför Fortum?

Gör skillnad på riktigt

Vi är inte bara en elhandlare, utan en elproducent

Den stora skillnaden med att välja ett energibolag som även är elproducent, är att du gör skillnad på riktigt. Det är vi som driver utvecklingen framåt och gör investeringar i framtidens energiproduktion.

Vår energiproduktion

Fem rena innovationsprojekt

Ren innovation - Det är dags för förändring

Nu måste vi tillsammans börja ta bättre hand om vår gemensamma jord. Tillsammans är vi ansvariga för att skapa en mer hållbar värld, idag och för kommande generationer.

Läs mer om våra projekt

Förnybar energi

Vattenkraft är den viktigaste formen av förnybar energi i Sverige och Norden, som inte ger upphov till några koldioxidutsläpp. Idag står vattenkraft för ungefär 40 % av Sveriges elproduktion och bidrar därmed till en stabil elförsörjning.

Till våra vattenkraftverk

Alltid fossilfri el

Som kund får du alltid fossilfri el från oss på Fortum. Det är ett viktigt steg mot en renare värld. Teckna ett elaval med ren el här. 

Teckna elavtal

Tanka utan att det ryker

Som ett ledande energibolag har fokus på att minska koldioxidutsläpp varit i vårt DNA i årtionden. Fortums banbrytande laddningsplattform Charge & Drive svarar mot det kritiska behovet att minska koldioxidutsläppen från städernas transportsystem genom att erbjuda smarta laddlösningar som stöder människors mobilitet.

Om Charge&Drive

Vi hjälper dig fånga solen

Med Fortums kompletta solcellspaket är det enkelt att producera sin egen el. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till installation. Att installera egna solpaneler är en investering för både du och jorden. Du sänker hemmets driftskostnader och kan se fram emot att få miljövänlig el under många år framöver.

Om solceller