Miljöpaketet

För endast 45 kronor i månaden kan du göra en god insats för miljön. För denna summa får du vårt Miljöpaket och bidrar då med 100 kr per år till Håll Sverige Rent, du får också din el från förnybara källor (sol, vatten eller vind) samt professionell energirådgivning så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt. Du kan teckna Miljöpaketet direkt i Mitt Fortum eller ringa oss på 020 - 46 00 00.

Logga in och teckna!

Detta ingår i Miljöpaketet:

  • Du bidrar med 100 kr/år till Håll Sverige Rent, för ett skräpfritt och hållbart samhälle
  • 100% el från förnybara källor (sol, vatten eller vind) 
  • Energirådgivning för ditt boende eller fritidshus så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt

Är du inte kund hos oss idag?

Om du inte redan är kund hos oss idag kan du enkelt bli det online. Du behöver bara fylla i dina uppgifter - sen sköter vi resten! Du kan enkelt välja att lägga till Miljöpaketet i ditt avtal oavsett om du väljer att ha ett fast eller rörligt elavtal.
Är du redan kund och vill lägga till Miljöpaketet till ditt avtal? Ring oss på 020 46 00 00 så hjälper vi dig!


Teckna elavtal med Miljöpaketet

Miljöpaketet - tillsammans för en renare värld

Du bidrar med 100 kr/år till Håll Sverige Rent

Skräp skadar, kostar pengar och skapar otrygghet. Konsekvenserna är betydligt större än man kanske föreställer sig och påverkar både den lokala och globala miljön till exempel med berg av plast som driver runt i våra hav. Till exempel spolas skräp motsvarande fem fulla badkar i land på Bohuskusten varje timme.

Därför är vi stolta och glada över vårt samarbete med Håll Sverige Rent. Håll Sverige Rent är en ideell organisation som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpning både på land och till havs. De samlar kunskap, driver opinion, samarbetar med skolor och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa nedskräpningen. Ett skräpfritt samhälle är helt enkelt grunden för ett hållbart samhälle.

Hållbarhet är en central del av Fortums strategi för att möta dagens utmaningar. Vår vision lyder För en renare värld och det jobbar vi för varje dag. Vår mission är att engagera våra kunder men också samhället i stort när det gäller att driva förändringen mot en renare värld.

Genom Fortums Miljöpaket är du med och skänker 100 kronor per år till Håll Sverige Rent och deras viktiga arbete för ett skräpfritt och hållbart samhälle.

Ju fler som tecknar Miljöpaketet desto mer viktigt arbete kan Håll Sverige Rent göra. Visst vill du också vara med och bidra?

Här kan du läsa mer om Håll Sverige Rent

Du får el från 100 % förnybara källor (sol, vind eller vatten)

När du har vårt Miljöpaket ingår 100 % förnybar el  från vind- vatten- eller solkraft i ditt elavtal.

Sol-, vind- och vattenkraft är både fossilfria och förnybara energikällor. Med förnybar menas att energikällan inte kommer att ta slut inom överskådlig framtid, utan den kommer hela tiden att förnyas. Utvinningen av förnybar energi  bidrar inte heller till utsläppen av koldioxid. Vattenkraften är ryggraden i vår verksamhet och fungerar som naturens eget batteri. När solen inte skiner och vinden inte blåser finns vattnet lagrat i dammar så att el kan produceras, därför får du en mix av dessa förnybara energislag. 

Energirådgivning ingår - så här gör du för att boka

I Miljöpaketet ingår energirådgivning för ditt boende eller fritidshus. Energirådgivningen sker via telefon på en tid som du själv väljer.

Du bokar genom att ringa Kundservice på 020-46 00 10, vardagar kl 8.00-17.00.

En av våra duktiga energiexperter ringer därefter upp dig på den bokade tiden och tillsammans går ni igenom hur du och ditt hushåll använder el och vilka eventuella energibovar du har i hemmet. Vi vill att du ska kunna spara både energi och pengar efter samtalet genom att använda elen på ett smartare sätt.

Om du får förhinder ska du avboka telefonrådgivningen senast dagen innan. Det gör du genom att kontakta Kundservice på 020-46 00 10, vardagar kl 8.00-17.00.

Om du har en bokad tid men inte svarar när vi ringer upp dig blir du fakturerad 495 kronor.

Vad kostar Miljöpaketet och hur skaffar jag det?

Miljöpaketet kostar 45 kronor i månaden och betalas via din vanliga elräkning.

Kontakta vår kundservice på 020-46 00 00 om du vill teckna Miljöpaketet så hjälper vi dig att lägga till det till ditt elavtal.

Villkor för Miljöpaketet

För en bättre miljö

Tack!

Vi vill tacka dig som har valt att teckna Miljöpaketet hos oss på Fortum.

Läs vad du har bidragit till
Certifiering: