Miljöpaketet

En god insats för miljön

Miljöpaketet - energirådgivning och el från förnybara källor
Skog med landsväg

För hållbar utveckling

Visste du att det finns ett enkelt sätt att säkerställa så att du får din el från 100 procent förnybara energikällor samt energirådgivning för effektivare elanvändning i ditt hem? Svaret är tilläggstjänsten Miljöpaketet. Miljöpaketet innebär att du bidrar till hållbarhetsarbetet på flera olika sätt.

Med Miljöpaketet får du:

  • El från förnybara källor (sol, vatten eller vind)
  • Profes­sionell energiråd­givning så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt.
  • Du bidrar med 100 kr per år till Håll Sverige Rent

Miljöpaketet kostar 45 kr i månaden plus ett rörligt påslag på 6,9 öre/kWh och läggs på din vanliga elräkning. Miljöpaketet passar till elavtal med både rörligt- och fast elpris. Du kan teckna Miljöpaketet när som helst under året, utan bindningstid.

Teckna avtal med Miljöpaketet

Har du redan Mitt Fortum-appen?

Beställ här

För en bättre miljö

Tack vare alla som har Miljöpaketet så har vi kommit ännu närmare målet att minska nedskräpning i Sverige med 50 % till 2025. För varje kund som har Miljöpaketet bidrar vi nämligen med 100 kronor per år till Håll Sverige Rent, hittills har det blivit 27,8 miljoner kronor som förhindrat nedskräpning i städer, natur och hav.

Läs mer om vad du bidrar till 

Du kan lägga till Miljöpaketet till ditt elavtal på flera sätt:

Fortum Large
Logga in på Mitt Fortum

Du som kund hos Fortum kan enkelt lägga till Miljöpaketet genom att logga in på Mitt Fortum.

Logga in
New contract
Teckna ett nytt elavtal

Om du inte redan är kund så kan du teckna ett nytt elavtal och lägga till Miljöpaketet.

Teckna nytt elavtal
Contact by phone
Ring oss

Är du osäker på något och vill veta mer? Ring oss så får du prata med en riktig person.

Kontakta oss

Miljöpaketet - tillsammans för en renare värld

Du bidrar med 100 kr/år till Håll Sverige Rent
Chevron down

Skräp skadar, kostar pengar och skapar otrygghet. Konsekvenserna är betydligt större än man kanske föreställer sig och påverkar både den lokala och globala miljön till exempel med berg av plast som driver runt i våra hav. Till exempel spolas skräp motsvarande fem fulla badkar i land på Bohuskusten varje timme.

Därför är vi stolta och glada över vårt samarbete med Håll Sverige Rent. Håll Sverige Rent är en ideell organisation som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpning både på land och till havs. De samlar kunskap, driver opinion, samarbetar med skolor och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa nedskräpningen. Ett skräpfritt samhälle är helt enkelt grunden för ett hållbart samhälle.

Hållbarhet är en central del av Fortums strategi för att möta dagens utmaningar. Vår vision lyder För en renare värld och det jobbar vi för varje dag. Vår mission är att engagera våra kunder men också samhället i stort när det gäller att driva förändringen mot en renare värld.

Genom Fortums Miljöpaket är du med och skänker 100 kronor per år till Håll Sverige Rent och deras viktiga arbete för ett skräpfritt och hållbart samhälle.

Ju fler som tecknar Miljöpaketet desto mer viktigt arbete kan Håll Sverige Rent göra. Visst vill du också vara med och bidra?

Här kan du läsa mer om Håll Sverige Rent

Du får el från 100 % förnybara källor (sol, vind eller vatten)
Chevron down

När du har vårt Miljöpaket ingår 100 % förnybar el  från vind- vatten- eller solkraft i ditt elavtal.

Sol-, vind- och vattenkraft är både fossilfria och förnybara energikällor. Med förnybar menas att energikällan inte kommer att ta slut inom överskådlig framtid, utan den kommer hela tiden att förnyas. Utvinningen av förnybar energi bidrar inte heller till utsläppen av koldioxid. Vattenkraften är ryggraden i vår verksamhet och fungerar som naturens eget batteri. När solen inte skiner och vinden inte blåser finns vattnet lagrat i dammar så att el kan produceras, därför får du en mix av dessa förnybara energislag. 

Energirådgivning ingår - så här gör du för att boka
Chevron down

I Miljöpaketet ingår energirådgivning för ditt boende eller fritidshus en gång per år. Energirådgivningen sker via telefon på en tid som du själv väljer.

Du bokar genom att logga in i Mitt Fortum och välja "Boka din energirådgivning". Därefter följer du instruktionerna.

En av våra duktiga energiexperter ringer därefter upp dig på den bokade tiden och tillsammans går ni igenom hur du och ditt hushåll använder el och vilka eventuella energibovar du har i hemmet. Vi vill att du ska kunna spara både energi och pengar efter samtalet genom att använda elen på ett smartare sätt.

Om du har en bokad tid men inte svarar när vi ringer upp dig blir du fakturerad 495 kronor.

Vad kostar Miljöpaketet och hur skaffar jag det?
Chevron down

Miljöpaketet kostar 45 kronor + 6,9 öre/kWh i månaden och betalas via din vanliga elräkning.

Kontakta vår kundservice på 020-46 00 00 om du vill teckna Miljöpaketet så hjälper vi dig att lägga till det till ditt elavtal.

Villkor för Miljöpaketet
Chevron down

En god insats för miljön

Lås elpriset under utvalda perioder

Priskollen

Tilläggstjänst
  • Trygghet i att veta vad du betalar per kWh
  • Minst en månad i taget med möjlighet att binda elpriset igen vid behov
  • Smart val för dig som har rörligt elpris men som samtidigt vill ha viss förutsägbarhet
Läs mer om Priskollen
Certifiering: