Ta del av solens energi, montera solceller på din villa

Solceller och solpaneler

Solen är en miljövänlig och förnybar energikälla. Att installera egna solpaneler är en investering som både du och miljön har mycket att vinna på. Med egna solpaneler behöver du inte bry dig lika mycket om hur elpriset förändras. Du sänker hemmets driftskostnader och kan se fram emot att få miljövänlig el under många år framöver. Med Fortums kompletta solcellspaket har det aldrig varit enklare att producera sin egen el. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till installation!

Solpanel på tak

Fortums nyckelfärdiga lösning

Fortums kompletta solcellspaket

När du köper solpaneler från Fortum köper du en nyckelfärdig lösning, där material, frakt, installation och driftsättning ingår. Vi är med dig hela vägen, från offert, till att panelerna är inkopplade i din elcentral och börjar producera förnybar solenergi.

Om nyckelfärdig lösning
Zero Island

Zero Island

Den lilla skärgårdsön Lidö har förvandlats till ett unikt hållbarhetsprojekt. Efter bara ett år har man kunnat sänka sina CO2-utsläpp med 78 procent. Nyinstallerade solpaneler från Fortum bidrar med en fjärdedel av verksamhetens energibehov.

Följ med till Zero Island
Solpaneler på ett hustak

Så fungerar solceller

Hur fungerar solceller egentligen? Hur gör jag för att kunna producera egen solel? Hur bra fungerar det med solceller i Sverige? Detta och mycket mer får du reda på här.

Så fungerar solceller

kvinna med barn i knäet vid laptop

Grön-ROT och investeringsstöd

Den 7 juli 2020 infördes ett ansökningsstopp för solcellsstödet av regeringen. Beslutats att slutförandedatumet för solcellsstöd skjuts fram sex månader på grund av Covid-19. Detta innebär att din installation måste vara slutförd senast den 30 juni 2021 om du redan har ansökt om stödet. Från och med 1:a januari 2021 finns det möjlighet att ansöka om Grön ROT. Grön ROT för solceller ger dig 15 % i bidrag på arbets- och materialkostnader och får totalt uppgå till max 50 000 kr/år.

Bidrag och avdrag - så funkar det

Grafisk bild på ett hus

Skaffa solpaneler: steg-för-steg guide

När du köper dina solpaneler från Fortum hjälper vi dig hela vägen från tanke till egen solel. Allt från bidragsansökan till installation och driftsättning. Vi gör det enkel för dig att producera egen solel.

Från tanke till solel, steg-för-steg

Tre solskenshistorier