Solcellspaket och priser

Ta vara på solen och producera din egen solel - bra för dig och miljön!

Räkna på hur mycket el du skulle kunna producera med solceller på taket Till Solkalkylatorn

Solceller och solpaneler

Solen är en miljövänlig och förnybar energikälla. Att installera egna solpaneler är en investering som både du och miljön har mycket att vinna på. Med egna solpaneler behöver du inte bry dig lika mycket om hur elpriset förändras. Du sänker hemmets driftskostnader och kan se fram emot att få miljövänlig el under många år framöver. Med Fortums kompletta solcellspaket har det aldrig varit enklare att producera sin egen el. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till installation!

 

Detalj av solpanel

Använd vår solkalkylator!

Se hur mycket solel du kan producera

Hur mycket el du kan producera beror på antal paneler, takets lutning, väderstreck och skuggning. Generellt kan man säga att en årsproduktion i Sverige ligger på ca 150kWh per kvadratmeter. Med solkalkylatorn kan du räkna ut mer exakt hur mycket solel du skulle kunna producera.

Till Solkalkylatorn!
House-in-woods-roof-solar-panels

Intresseanmälan - kontakta mig!

Solceller - Skicka en intresseanmälan

Vi vill gärna kontakta dig och berätta mer om hur smart det är med solceller. Du förbinder dig inte till någonting genom att skicka en intresseanmälan.

Jag är intresserad
Solpanel på tak

Fortums nyckelfärdiga lösning

Fortums kompletta solcellspaket

När du köper solpaneler från Fortum köper du en nyckelfärdig lösning, där material, frakt, installation och driftsättning ingår. Vi är med dig hela vägen, från offert, till att panelerna är inkopplade i din elcentral och börjar producera förnybar solenergi.

Om nyckelfärdig lösning

Nyhet! Fortum Sollån

Vi erbjuder en möjlighet för dig att finansiera ditt köp av solpaneler via Fortums solfinansiering. En finansiering anpassad för dig som vill investera i solpaneler. Du kan låna upp till 250 000 kronor utan säkerhet och välja den återbetalningstid som passar dig, upp till 12 år. Du kan när som helst lösa hela eller delar av lånet utan någon avgift

Läs mer om Fortums Sollån.

Zero Island

Den lilla skärgårdsön Lidö har förvandlats till ett unikt hållbarhetsprojekt. Efter bara ett år har man kunnat sänka sina CO2-utsläpp med 78 procent. Nyinstallerade solpaneler från Fortum bidrar med en fjärdedel av verksamhetens energibehov.

Följ med till Zero Island

Så fungerar solceller

Hur fungerar solceller egentligen? Hur gör jag för att kunna producera egen solel? Hur bra fungerar det med solceller i Sverige? Detta och mycket mer får du reda på här.

Så fungerar solceller

Grön-ROT och investeringsstöd

Den 7 juli 2020 infördes ett ansökningsstopp för solcellsstödet av regeringen. Beslutats att slutförandedatumet för solcellsstöd skjuts fram sex månader på grund av Covid-19. Detta innebär att din installation måste vara slutförd senast den 30 juni 2021 om du redan har ansökt om stödet. Från och med 1:a januari 2021 finns det möjlighet att ansöka om Grön ROT. Grön ROT för solceller ger dig 15 % i bidrag på arbets- och materialkostnader och får totalt uppgå till max 50 000 kr/år.

Bidrag och avdrag - så funkar det

Skaffa solpaneler: steg-för-steg guide

När du köper dina solpaneler från Fortum hjälper vi dig hela vägen från tanke till egen solel. Allt från bidragsansökan till installation och driftsättning. Vi gör det enkel för dig att producera egen solel.

Från tanke till solel, steg-för-steg

Tre solskenshistorier

Kontakta oss

Vi berättar gärna mer för dig om hur smart det är med solpaneler och besvarar dina frågor om just dina förutsättningar för att producera egen solel. Du når oss på telefon eller e-post, eller så kan du fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi dig.