Blogg

Produktionsbolaget blev rekommenderade att teckna elavtalet Egen Portfölj: ”Det kändes unikt och intressant men ger också en bra trygghet och skapar den stabilitet som vi önskar framöver.”

16 oktober 2023, 11:22

Produktionsbolaget Hot Screen är ett elintensivt bolag med fokus på att få en lägre och budgeterbar elkostnad. De väljer sina leverantörer med omsorg och valde Fortum på grund av det unika och intressanta elavtalet Egen Portfölj.

Hot Screen är ett bolag i Fjärås strax söder om Kungsbacka som tillverkar värmetransfer, dekaler som fäster på textil. Det är ett 30 år gammlat bolag med modern produktion med fokus på lean och automatisering samt stort miljöfokus. Hot Screen är självförsörjande av både värme och varmvatten. De har också ett eget reningsverk som tar hand om processvattet.

Hot Screen är ett elintensivt bolag och har därför utmaningar kring att hålla ner sina elkostnader. De har jobbat mycket med energisparfunktioner i produktionslinjen och har lagt ner tid på att hitta rätt elavtal och elpartner. Det som är viktigt för Hot Screen är att få till ett längre och framförallt budgeterbart elpris.

- Prisbilden har varit i fokus för oss och ett budgeterbart pris är viktigt så att vi vet vad det kommer att kosta framöver, säger Fredrik Skanselid, VD och delägare på Hot Screen.

För Hot Screen var det viktigt att välja en stabil elpartner med rätt värderingar. Eftersom de själva är ISO-certifierade måste de noga utvärdera och välja sina leverantörer med omsorg. Det som också avgjorde valet av elleverantör var elavtalet Egen Portfölj.

Vi är nöjda med elavtalet som vi har tecknat. Det kändes unikt och intressant men ger också en bra trygghet och skapar den stabilitet som vi önskar framöver. Vi kan säkra mer om vi önskar, beroende på hur det rörliga priset utvecklas, berättar Fredrik.

När gränsen på årsförbrukning sänktes för att kunna teckna elavtalet Egen Portfölj valde Erik Belcic, Inhouse Account Manager på Fortum, att kontakta Hot Screen för att rekommendera produkten.

- Hot Screen var främst ute efter en långsiktig förvaltning som underlättade för bolaget att kunna budgetera kommande år. Med en Egen Portfölj styr Hot Screen i samråd med mig och Fortums egna portföljförvaltare sina inköp av el för kommande år. Detta resulterar i att de lättare får överblick över framtida kostnader. Med den flexibilitet och trygghet som produkten ger var det ett solklart val för ett så elintensivt företag som Hot Screen att välja denna lösning, förklarar Erik.

Fördelar med Egen Portfölj:

  • Välj en strategi som passar ert företag.
  • Guidning från Fortums egna portföljförvaltare.
  • Ger långsiktighet, sprider riskerna och är ett bra sätt att bygga upp ett bra elpris över tid.

Läs mer om Egen Portfölj här.

För att förbättra sitt elavtal ytterligare valde Hot Screen att lägga till tjänsten Samfakturering till sitt elavtal. Det innebär att Fortum slår ihop fakturan från kundens elnätsleverantör med elhandelsfakturan så att man får allt på samma faktura istället för på två olika.

- Det ger bättre översikt för oss, det blir spretigt med två olika fakturor. Så det är mycket bra att få allt pakiterat på ett ställe, förklarar Fredrik.

- Det har varit en snabb och smidig process att byta till Fortum. Vi har fått jättebra vägledning av vår kontaktperson Eric, avslutar Fredrik.

Vill ditt företag också ha el från Fortum? Fyll i era uppgifter så ringer vi upp.