Tack för att du har Miljöpaketet!

Tack vare dig och det faktum att du har vårt Miljöpaket så har vi kommit ännu närmare målet att minska nedskräpning i Sverige med 50 % till 2025. För varje kund som har Miljöpaketet bidrar vi nämligen med 100 kronor per år till Håll Sverige Rent, hittills har det blivit 27,8 miljoner kronor som förhindrat nedskräpning i städer, natur och hav.

Var med du också!

Fortums kunder som valt Miljöpaketet möjliggör för Håll Sverige Rent att kunna genomföra dessa aktiviteter där vi tillsammans med hela Sverige plockar skräp i natur, städer och hav. Skräpplockaraktiviteterna är framförallt en ögonöppnare och ett forum för attityd-och beteendeförändring, snarare än en städaktivitet. Vi vet att de som följer med ut på en skräpplockning är mindre benägna att själva skräpa ner i fortsättningen.

Förutom att bidra till ett skräpfritt Sverige finns det fler fördelar med Miljöpaketet. El från 100 % förnybara energikällor samt kostnadsfri energirådgivning ingår också. Bra både för miljön och plånboken.

Lägg till Miljöpaketet

Hur har då pengarna använts?

Håll Sverige rent-dagen

Varje år anordnas Håll Sverige Rent-dagen. Då plockas skräp från norr till söder av gammal som ung! Tiotusentals skräpplockare anmäler sig årligen och tillsammans plockas tusentals påsar fulla med skräp. 

Här kan du se vilka föreningar, företag, förskolor, skolor, organisationer och privatpersoner som plockat flest påsar skräp och anmäla dig till nästa Håll Sverige Rent-dag.

Kusträddarna 

Förutom Håll Sverige Rent-dagen så har vi även Kusträddare som varje år engagerar sig i att städa Sveriges kuster, en påse i taget. Deltagarna får välja en plats där de kan och vill städa upp. En kuststräcka vid havet, en strand, klippa eller vid en insjö. Helt enkelt en plats där skräp på land riskerar att hamna i vattnet. Tiotusentals påsar fyllda med skräp plockas årligen upp längs våra kustremsor, istället för att spolas ut till havs.

Läs mer om Kusträddarna här och anmäld dig till årets skräpplockning.

Tillsammans för en renare värld

Miljöpaketet

Tilläggstjänst
  • 100% el från förnybara energikällor (sol, vatten eller vind)
  • Du bidrar med 100 kr/år till Håll Sverige Rent
  • Energirådgivning så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt
Läs mer om Miljöpaketet
Certifiering: