Elavtal i Helsingborg

Ett smartare elavtal - Just nu med fri månadsavgift i ett år

Teckna elavtal i Helsingborg
Blommor

Hitta elavtalet anpassat för dig i Helsingborg

Letar du efter ett nytt elavtal i Helsingborg som passar just dina behov? Då har du kommit rätt. Fortum hjälper dig att jämföra olika elavtal och anpassar avtalet efter dina behov. Vi erbjuder också mångsidiga produkter och tilläggstjänster som du kan skräddarsy ditt elavtal med.

Se elpriserna i Helsingborg

Jämför elavtal i Helsingborg

När du jämför elavtal i Helsingborg är det viktigt att tänka på din boendeform och dina levnadsvanor.

Oavsett om du är student, senior, bor i villa eller lägenhet så har vi alternativ för alla typer av bostäder och kunder. Att jämföra elavtal är väl värt det eftersom det kan leda till besparingar på din elräkning genom att välja rätt typ av kontrakt. Läs mer om våra aktuella erbjudanden.

Elavtal för lägen­heter i Helsingborg

Oavsett om du bor i en lägenhet i centrala Helsingborg eller i en villa på landsbygden, erbjuder Fortum elavtal som passar dina behov. Elförbrukningen i ett radhus eller villa med elvärme är generellt högre än i en lägenhet, särskilt under vintern. Därför beror det bästa elavtalet inte bara på bostadsstorleken utan även på vilken typ av värmesystem som används.

 

 

 

Frågor och svar om elavtal i Helsingborg

Kan jag själv välja vilket elavtal jag vill teckna i Helsingborg?
Chevron down

Ja. Du kan välja ett elavtal i Helsingborg från vilket elbolag som helst. Som Fortums kund får du alltid fossilfri el och en samfakturering som inkluderar både elnätsavgift och elförbrukning. Med hjälp av Fortum, kan du enkelt hitta det rätta elavtalet för ditt hem. Du kan jämföra våra olika elavtal här eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att jämföra avtalen. 

 

Vad är det bästa elavtalet i Helsingborg?
Chevron down

Det bästa elavtalet beror på din specifika situation och elförbrukning. Det kan skilja sig åt beroende på bostadstyp och hur mycket el du förbrukar. I Helsingborg värms många lägenheter upp av fjärrvärme, så förbrukningen är måttlig. I en radhus eller villa uppvärmd med elvärme kan däremot ha högre elförbrukning, särskilt under vintern. För att hitta det bästa elavtalet för dig i Helsingborg bör du jämföra olika typer av avtal och se vilket som passar dina behov och preferenser bäst. Det kan vara ett avtal med fast pris, rörligt pris eller kanske ett avtal med förnybar energi.

Läs mer om de olika elavtalen här -> link to eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att jämföra avtalen. 

 

Varför får jag två elräkningar?
Chevron down

Elräkningen består av flera olika delar, dels elförbrukning, elnätsavgift och skatter. Det är vanligt att man får två olika fakturor när det gäller el, en från elnätsbolaget och en annan från elleverantören. Elbolaget som ansvarar för elnätet fakturerar för användningen av själva elnätet, det vill säga för distributionen av elen från kraftverket till din bostad. Detta kallas även nätavgift. Elleverantören fakturerar sedan för själva förbrukningen av el, det vill säga den mängd el som du använder i din bostad. Detta kallas även förbrukningsavgift eller elpris. Vi på Fortum erbjuder samfakturering, vilket innebär att istället för att få två separata fakturor från elnätsbolaget och elleverantören, så får du en enda faktura som täcker både nätavgiften och förbrukningsavgifter. Samfakturering kan vara en fördel om du vill ha en enkel och överskådlig fakturering för din el.

 

Om du vill ha mer information om hur elpriset bildas kan du läsa mer om det här.

Är det möjligt att få rabatt på elavtal i Uppsala?
Chevron down

Fortum erbjuder olika typer av rabatter för olika boendetyper och kundgrupper. Se erbjudanden på elavtal och andra aktuella kampanjer från Fortum. Om du redan är kund hos Fortum, kan du logga in på ditt konto för att se aktuella erbjudanden för befintliga kunder.

Är det möjligt att få rabatt på elavtal i Helsingborg?

Fortum erbjuder olika typer av rabatter för olika boendetyper och kundgrupper. Se våra erbju­danden på elavtal.

Om du redan är kund hos Fortum, kan du logga in på ditt konto för att se aktuella erbjudanden för befintliga kunder.

 

Flytta till en annan del av Sverige?

Oavsett var du flyttar i Sverige kan du enkelt få klimatvänlig el till din nya plats från Fortum. Teckna ett enkelt, 100 % koldioxidfritt elavtal online i till exempel Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö, Örebro, Jönköping och Linköping.

Certifiering: