Vilket elavtal passar bäst för ett nystartat företag?

19 december 2022, 13:00

Att starta ett företag är alltid ett stort och modigt beslut. Du måste ha funderat många nätter och från många olika vinklar, men som tur var bestämde du dig för att försöka. Det finns mycket att tänka på när man startar ett nytt företag, en av sakerna som lätt faller mellan stolarna är företagets elavtal. Det är kanske inte lika kul att välja elavtal som att bestämma företagets logga eller färdigställa affärsplanen men det kan ha en stor påverkan på sista raden om man inte gör ett smart val av elavtal.

Byta elavtal kontor

Välj rätt elavtal till det nya företaget

Vi på Fortum erbjuder tre olika typer av elavtal till företagskunder. Vilket elavtal som passar er bäst beror på vilken risk ni är redo att ta.

Ett rörligt elavtal följer elmarknaders svängningar. Det är vårt mest flexibla elavtal och passar företag som vill följa med marknaden ner men som också klarar av tillfälliga pristoppar. Historiskt sett har ett rörligt elavtal gett en lägre kostnad över tid.

Med ett Fast elavtal betalar ni samma pris per kilowattimme under hela er bindningstid, oavsett vad som händer på elmarknaden. Fast elavtal är vårt tryggaste elavtal och passar företag som inte vill ha några överraskningar. Det gör det lättare att budgetera och planera er elkostnad.

Fortum Smart är ett portföljförvaltat elavtal där Fortums experter gör smarta och strategiska elinköp så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet. Målet med Fortum Smart är att slå det rörliga elpriset varje månad. För att lyckas med det köper experterna el när priset är lågt och säljer när priset är högt. Snittet av dessa inköp blir det som kunden betalar för sin el.

Gör ett Smart val av elavtal till det nya företaget

Tidigare har det enadst funnits portföljförvaltade elavtal till stora kunder med mycket elförbrukning, exempelvis industrier och tillverkande företag. Det
gör att Fortum Smart är ett väldigt unikt elavtal som riktar sig mot företag med mindre elförbrukning, exempelvis egenföretagare, mindre bostadsrättsföreningar och mindre kontor.

Enkelt förklarat läggs alla företag som har Fortum Smart in i en gemensam portfölj där Fortums experter gör smarta och strategiska inköp till alla kunder i portföljen. Målet med Fortum Smart är att slå det rörliga elpriset varje månad.

- Fortum Smart innebär att vi under en längre period bevakar elmarknaden, och köper el när det är billigt samt säljer när det är dyrt. Elen handlas löpande i en
portfölj med mål att skapa trygghet samt ett bra pris över tid, berättar Filip Ripe, Product Manager på Fortum.

De senaste åren har Fortum Smart slagit det rörliga elpriset 12 av 12 månader. Som en företagskund med mindre elförbrukning kan ni enkelt teckna alla våra elavtal online. Det tar bara två minuter och vi sköter hela bytet år er.

 

Teckna online på 2 minuter  Kontakta våra rådgivare    

Fortums bästa elavtal till nystartade företag

Fortum Smart

Vi rekommenderar

Fortum Smart är ett elavtal som fungerar som en portföljförvaltning.

  • Smarta inköp av experter när priset är lågt.
  • Målet är att slå det rörligt priset över tid.
  • Ger stabilitet och trygghet.

Rörligt elpris

Ett elavtal med rörligt elpris följer marknadens svängningar och priset varierar från dag till dag.

  • Passar er som är okej med att priset varierar.
  • Chans till lägre pris under årets varmare månader.
  • Ingen bindningstid.

Fast elpris

Med ett elavtal med fast elpris betalar ni samma pris per kilowattimme under hela avtalsperioden.

  • Passar er som vill veta exakt vad ni ska betala.
  • Lättare att budgetera.
  • Ger trygghet och förutsägbarhet.

Låt oss ringa dig så berättar vi mer.