Blogg

Julen på Maskrosbarn

20 december 2022, 14:42 Reading time: 3 minutes

För barn i svåra hemförhållanden är julen en tid förknippad med ångest, ensamhet och krossade förväntningar. En tid där barnens utsatthet ökar men även deras oro för deras föräldrars mående. Vi på Fortum stöttar Maskrosbarn i deras viktiga arbete för utsatta barn.

Barn som julpysslar

Julen innebär många förväntningar kring julmys, familjesammankomster och traditioner. Men för barn som har det jobbigt hemma blir julen ofta en svår tid då de tvingas vara nära föräldrar som inte orkar eller förmår skapa en fin jul för sina barn. Osäkerheten om hur det ska bli gör att många känner stor oro inför julen.

Fortum är stolt företagspartner till organisationen Maskrosbarn som arbetar med att ge stöd till barn vars föräldrar har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.

På Maskrosbarn får barn stöd och möjlighet att skapa fina julminnen. Under december arrangerar de läger över julhelgen för barn runt om i hela Sverige, har julfiranden på sina ungdomsgårdar samt delar ut julklappar till alla barn som går i organisationens stödprogram. De stärker även upp med utökad bemanning i sin chatt så att fler barn kan få stöd när situationen hemma blir för tung.

Stötta gärna Maskrosbarns arbete med en julgåva genom att swisha till 123 467 34 55 eller gå in på deras hemsida för att swisha en julhälsning eller köpa ett gåvobevis. Din gåva gör skillnad i deras arbete för barns rätt till sin barndom.

Läs mer om Maskrosbarns arbete 

Fortum + Maskrosbarn

Tillsammans kan vi skapa förändring. Alla barn och ungdomar ska ges förut­sätt­ningar att växa upp till att bli välmående individer utan negativa konse­kvenser av sin uppväxt. Med Maskros­barns stöd får barnen förut­sätt­ningar att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid.

Läs om vårt samarbete