Blogg

"Jag använder Fortum-appen dagligen"

01 mars 2023, 01:01 Reading time: 3 minutes

Spara el

Samtidigt som livet händer ska du dessutom försöka hålla koll på din elförbrukning för att hålla nere kostnaderna. Vi tog ett snack med Lars, 46 år, som bor i lägenhet i Stockholm och har varit Fortum-kund med timpris sedan ett par år tillbaka, och frågade vad hans bästa tips är.

Hur använder du Fortum-appen idag?

- Jag använder appen dagligen skulle jag säga. Om jag inte går in i appen kollar jag widgeten i telefonen eller i Apple Watch för att se när timpriset är som lägst. Sen brukar jag alltid kolla min förbrukning vid månadsskifte.

Läs mer om timpris.

Vad gör du i vardagen för att sänka din elkostnad?

- För cirka ett år sedan sänkte jag temperaturen i golvvärmen i badrummet med 2 grader och har sett till så att dörren till badrummet alltid är stängd. Jag har också gjort kanske det vanligaste genom att byta ut alla mina lampor till LED. Sen kör jag alltid diskmaskinen på natten när elpriset är som lägst. Eftersom den drar 1,5-2 kWh så blir det en relativt stor besparing.

- Jag räknade till och med ut att jag har totalt sparat in cirka 900kr under 2022 genom att dra ner på golvvärmen, byta till LED och så vidare.

Gjorde du något extra för att vara rustad inför vintern?

- Egentligen inte. Kanske att jag har inför den här vintern varit mer medveten än tidigare vilket har gjort att jag har större kontroll och vet vad jag kan göra.

Vilken har varit den största uppoffringen?

- Inget stort mer än att diskmaskinen går på natten och för lite liv. Men det vänjer man sig vid.

Vad är det bästa med appen?

- Jag tycker att den täcker in det mesta för att jag ska känna att jag har koll på både priset och min förbrukning. Men det som jag kollar oftast är timpriset så jag skulle nog säga det. Men tycker som sagt det är väldigt bra att jag kan se och jämföra min förbrukning.

Läs mer om elanvändning och de bästa energispartipsen.

Flexibilitet

Timpris är bra när...

  • ... du kan flytta din elförbrukning
  • ... du vill påverka elräkningen
  • ... du inte vill ha någon bindningstid
Läs mer om timpris

Få koll på elen och sänk dina kostnader

Mitt Fortum - allt om din el

  • Följ och jämför din elanvändning
  • Se och betala fakturor
  • Skräddarsy ditt elavtal med våra tilläggstjänster
  • Ladda ner appen för flest funktioner!
Läs mer och logga in