Pressrelease

Simon-Erik Ollus ny chef för Fortums kraftproduktion

29 mars 2021, 19:02

Simon-Erik Ollus, 42, har med omedelbar verkan utsetts till ny divisionschef för Fortums kraftproduktion och tar även plats i koncernledningen. Han ersätter Tiina Tuomela som blivit utnämnd till ny finansdirektör för Uniper och därmed lämnat Fortum. I sin nya roll rapporterar Ollus till Fortums koncernchef Markus Rauramo. 

Simon-Erik Ollus Fortum

Simon-Erik Ollus har varit anställd på Fortum sedan 2009 och innehavt flera olika positioner inom strategi och marknadsanalys och senast som chef för Fortums elhandel och produktionsoptimeringsenhet. Han har varit medlem i ledningsgruppen inom Fortum Generation sedan 2013.  

-Jag är väldigt glad över att välkomna Simon-Erik Ollus till Fortums ledningsgrupp. I sin nya roll har han ansvar för att vidareutveckla och skapa tillväxt för den mest centrala delen av vår verksamhet, vår nordiska utsläppsfria elproduktion. Han ansvarar även för att fördjupa samarbetet med Uniper inom optimeringen av vår vattenkraft och fysiska elhandel. Hans djupgående expertis om elmarknaden och vår verksamhet, hans analytiska förmåga och hans människonära ledarskapsstil gör honom till den optimala kandidaten för positionen, säger Markus Rauramo, koncernchef Fortum. 

Fortums Generation ansvarar för den nordiska elproduktionen vilken huvudsakligen består av kärn-, vatten- och vindkraft. Cirka 1 150 medarbetare jobbar inom divisionen, som även har hand om Fortums elhandel, portföljhantering, marknadsanalys, och globala kärnkraftstjänster. Unipers motsvarande verksamheter ingår inte i divisionen.