Pressrelease

Fortum värvar ny chef för samhällskontakter i Sverige

28 maj 2019, 06:03

Anton Steen tillträder tjänsten som chef för Fortums samhällskontakter i Sverige. Han kommer rapportera till Merja Paavola, global chef för Fortums samhällskontakter. Anton Steen kommer närmast från branschföreningen Energiföretagen där han varit samhällspolitiskt ansvarig sedan 2017. Innan dess var Anton Steen bland annat kommittésekreterare i Energikommissionen.

600-anton-steen-2-jon-alexandersson

-Hållbarhetsfrågorna är min drivkraft och Fortum är ett bolag som ligger i absolut framkant – både vad gäller omställningen till ett klimatneutralt energisystem och utvecklingen av en cirkulär ekonomi. Det ska bli jättekul att tillsammans med medarbetare, politiker och andra intressenter försöka ta dessa frågor till nästa nivå, säger Anton Steen.

-Med energi- och klimatfrågorna högt på dagordningen finns det ett växande behov av en faktabaserad och konstruktiv dialog med beslutsfattare och allmänhet, därför är jag mycket glad över att Anton Steen nu blir en del av vårt team. Med sin mångåriga branscherfarenhet och ett brett kontaktnät kommer han kunna bidra både nationellt och för koncernen som helhet, säger Merja Paavola, global chef för Fortums samhällskontakter. –Jag vill även tacka Birgitta Resvik som under de nio år hon arbetat med oss spelat en viktig roll för utvecklingen av energi- och klimatpolitiken och Fortums synlighet, något som vi är mycket tacksamma för.

Anton Steen tillträder den26 augusti och efterträder Birgitta Resvik som går i pension den 1 juni.