Laddade inför framtiden med Fortum Charge & Drive

BRF Söderkisen har 52 laddboxar för elbil

BRF Söderkisen i Stockholm ville vara klara för elbilsrevolutionen. Med hjälp av Fortum Charge & Drive blev slutresultatet övertygande.

– Vi började titta på möjligheten att installera elbilsladdare i vår byggnad i september 2017. Vi bad sedan om offerter från fem leverantörer, såg vad de kunde erbjuda och bestämde oss rätt fort för Fortum Charge & Drive. Det verkade som ett bra val redan från början, säger styrelsemedlem i BRF Söderkisen Hans Jonsson.

Sedan 2018 har föreningen haft laddlösningar för elbil installerade i sitt parkeringsgarage.

– Vi funderade på att bara installera hälften av laddboxarna, men kom fram till att om vi ville investera rejält i föreningens framtid, vore det bäst att ta hela garaget.

Och beslutet var enhälligt.

– Alla tyckte det var rätt beslut. Laddboxarna bidrar till en värdeökning av fastigheten, och vi känner att vi nu har en fördel jämfört med andra föreningar, berättar Hans.

52 kraftiga laddboxar

BRF Söderkisen har 50 parkeringsplatser, samt några MC-platser. Varje bilplats har fått en laddbox som kan ge en effekt upp till 11 kW, samt två MC-laddboxar på 3,7 kW.


BRA VAL: Hans Jonsson, styrelsemedlem i BRF Söderkisen, kan väl rekommendera Fortum Charge & Drive för andra bostadsrättsföreningar

– Föreningen tog beslutet om en modern laddlösning som kunde stödja båda nuvarande och nya modeller elbilar. Vi har också ett överskott av el i vår byggnad och kände att denna laddlösning var det bästa vi kunde inskaffa nu. Vi är laddade inför framtiden, säger Hans om föreningens val av laddlösning.

Lång erfarenhet med elbilsladdning

Fortum Charge & Drives laddlösningar för bostadsrättsföreningar bygger på över tio års erfarenhet med laddning av elbil. Fortums publika laddnätverk i Norden är också det största. All erfarenhet ger kunden ytterligare trygghet.

– När vi bestämde oss för Fortum Charge & Drive, var det för professionaliteten, graden av service och att man hela tiden kände man var i rätta händer. Det var heller inga extra utgifter. Allt har varit mycket bra och professionellt utfört. Det är fortfarande detaljer att diskutera, men uppföljningen efter installation har varit utmärkt, berättar Hans.

Infrastruktur är viktigt

En positiv sidoeffekt efter laddboxarnas tillkomst är att flera medlemmar nu överväger elbil som sin nästa bil.

– Infrastruktur är viktig för att byta från bensin till el. Utan infrastrukturen på plats, skulle man inte ens överväga detta. Nu funderar medlemmarna på att skaffa elbil som sin nästa bil, eftersom de nu kan ladda hemma, säger Hans.

Varje boende i Bostadsrättsförening Söderkisen har tillgång till en portal där de kan kontrollera användningen av sin egna laddare. För närvarande är föreningen nöjd med Fortum Charge & Drives laddlösning för elbil, och det märks.

– Vi rekommenderar absolut Fortum Charge & Drive till andra bostadsrättsföreningar. Allt fungerar bra och ser snyggt ut. Vi är mycket nöjda med Fortum Charge & Drive, avslutar Hans.

BRF Söderkisen

BRF Söderkisen är en bostadsrättsförening på Södermalm i Stockholm.

Fortum Charge & Drive har här installerat 52 laddboxar för elbil/mc. Varje laddbox kan ge en effekt upptill 11 kW/3,7 kW

Charging services for housing association

Elbilsladdning i din BRF

Vi hjälper dig och din förening att hitta den bästa lösningen. Kontakta oss gärna för mer information och en offert.

andreas [punktum] nilsson [snabel-a] partners [punktum] fortum [punktum] com (Kontakta oss här)