Firande av de vilda blommornas dag 18 juni

Avesta kommun, Naturskyddsföreningen Avesta och Fortum bjuder in till träff vid Älvpromenaden intill Avesta kraftverk klockan 12.00-15.00. Vi vill uppmärksamma de vilda blommornas dag, biologisk mångfald vid älven och de insatser som vi tillsammans gjort för att gynna pollinatörer.

Avesta

Varmt välkommen den 18 juni!

Vi hoppas att du vill vara med och fira de vilda blommornas dag med oss! På plats kommer det finnas medarbetare från både kommunen, Fortum och Naturskyddsföreningen som du kan ställa frågor till.

Dessutom finns det möjlighet att gå på rundtur i Avestaforsens vattenkraftverk och testa dina kunskaper om biologisk mångfald i tipspromenad längs en del av Älvpromenaden. Såklart finns det fika också!  

  • Vid området kring kraftverket är barn varmt välkomna i målsmans sällskap. 
  • Undvik gärna att ta bilen eftersom det inte kommer finnas möjlighet till bilparkering.
  • Vid frågor om dagen maila till sofia [punktum] steinbock [snabel-a] fortum [punktum] com (sofia[dot]steinbock[at]fortum[dot]com)

Rundtur i kraftverket

Under dagen finns det möjlighet att komma in i Avestaforsen kraftverk. För att komma in behövs en hjälm och varselväst - du får det av entrévärden när det finns en plats ledigt. 

Läs mer om kraftverket

Tipspromenad om biologisk mångfald

Olika naturvårdsåtgärder för att gynna pollinatörer har gjorts vid Älvpromenaden. Till exempel natur­vård­bränning och skapande av boplatser. Testa dina kunskaper om biologisk mångfald med vår tipspromenad! 

Läs om naturvårdsåtgärder

Hitta hit

Avestaforsens kraftverk
Måns Hammarsmedsväg 4
774 61 Avesta

Observera att vägen över dammen är avstängd på grund av säkerhetsskäl. Välkommen runt! 

Map data © OpenStreetMap contributors, Microsoft, Facebook, Inc. and its affiliates, Esri Community Maps contributors, Map layer by Esri

Samarbete

Årets träff på de vilda blommornas dag är ett samarbete mellan flera aktörer som är verksamma vid Avestas vattenkraftverk och Älvpromenaden: