Smartare elavtal för ditt företag

Företagarförbundet har tillsammans med Fortum tagit fram ett förmånligt elavtal som är speciellt anpassat till småföretagare. Ramavtalet riktar sig till Företagarförbundets medlemmar. För att ta del av avtalet behöver ni vara medlem hos Företagarförbundet.

Ta del av erbjudandet

Erbjudandet

 • Fortum Portföljförvaltning - sprider risker och ger ett lägre elpris över tid
 • Ett tak på 3,7 öre/kWh i påslag.
 • Lägg till Samfakturering för endast 19:- per månad. 
 • Tillgång till Fortum Online. Ett digitalt verktyg med översikt över elförbrukning, fakturor, effekttoppar samt möjlighet att sätta larm vid avvikande förbrukning.
 • Möjlighet att själva välja vilken energikälla ni vill att elen ska komma från. 
 • Tak på 2,7 öre/kWh för kunder som istället önskar Rörligt elavtal

Ta del av erbjudandet    

Hur fungerar en portfölj­för­valtning?

Fortums portfölj­för­valtare besitter stor kunskap om elmark­naden. De analy­serar marknaden och utnyttjar prissväng­ningarna för att hitta det bästa priset för kunden både på kort- och långsikt. De gör alltså flera delinköp vid gynnsamma tillfällen med god framför­hållning när priset är lågt. Genom­snittet av dessa delinköp blir ert slutliga elpris.

Vad är Samfak­tu­rering?

Samla alla era elkost­nader på en och samma faktura. Vi på Fortum erbjuder samfak­tu­ering vilket innebär att ni får en faktura för er nätavgift och er förbrukade el istället för två olika. Att få alla elkost­nader på samma faktura är en stor fördel. Ni får en bättre översikt och reducerar administ­rativt arbete med färre fakturor.

Vanliga frågor och svar

Hur går bytet av elbolag till?
Chevron down

Det är väldigt enkelt att byta till Fortum.

 1. Fyll i formuläret.
 2. Fortum ringer upp och rekommenderar ett avtal som passar er.
 3. Ni signerar kontraktet digitalt och ger oss en fullmakt.
 4. Fortum kontaktar er nuvarande leverantör för att ta reda på era anläggningsuppgifter och när bytet kan ske. Fortum starta inte upp er innan er eventuella uppsägnings- eller bindningstid har löpt ut.
 5. Dagen efter ert nuvarande elavtal löper ut träder ert nya smarta Fortum-avtal i kraft.
Varför ska man välja Fortum?
Chevron down

Fortum är Nordens största elbolag och har därför kraft att förändra. Vi driver både globala och lokala miljöprojekt, stöttar organisationer som Maskrosbarn och Håll Sverige Rent samt producerar och säljer el. Vi har lång erfarenhet av företagsel och har hjälpt företag i alla storlekar och branscher med smarta och hållbara elavtal. Hos oss får ni trygghet, stabilitet och expertis så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Varför ska man välja Fortum Portföljförvaltning?
Chevron down

Vi rekommenderar portföljförvaltning för att elmarknaden innebär en så stor osäkerhet för alla företagskunder. Det är väldigt svårt att ha kostnadskontroll utan att göra något för att skydda sig och där är portföljförvaltning väldigt bra. Samtidigt kan våra portföljförvaltare ta tillvara på elmarknadens svängningar så att det gynnar er som kund.

Fyll i formuläret för att ta del av erbjudandet