Långsiktig trygghet med solpaneler från Fortum

Solpaneler är en långsiktig investering. Därför är det viktigt att välja en leverantör som kommer att finnas kvar minst lika länge som solcellsanläggningen. När du köper dina solpaneler från Fortum får du långa garantitider, effektgaranti och en leverantör som finns med dig hela vägen.

Hustak med solpaneler

Fortum – en trygg och långsiktig leverantör

Fortum är inte bara Nordens ledande elhandlare med 2,4 miljoner kunder, utan också en av världens ledande värmeproducenter. Hos oss kan du vara trygg med att vi och vårt Solteam tar ett helhetsansvar, från det att du blir intresserad av solel, genom installation till drift. Med andra ord är vi en långsiktig aktör som finns med dig under hela garantiperioden.

Långa garantitider hos Fortum

Eftersom solcellsanläggningen har en lång livslängd lämnar vi också långa garantier. 25 år på optimerare, 12 år på växelriktare och 10 år på materialet som använts vid installationen. Under garantiperioden åtgärdar vi eventuella fel genom att hjälpa dig kostnadsfritt, erbjuda omleverans eller kreditera felen. Det är förstås viktigt att du känner till villkoren för avtalet, så läs igenom dessa och hör av dig till Solteamet om du har frågor kring detta.

 

Våra garantier

25

års garanti på optimerare

12

års garanti på växelriktare

10

års garanti på material för installationen

Effektgaranti på våra solpaneler

Med Fortum får du effektgaranti på din solcellsanläggning, vilket betyder att du under 25 år får garanti på minst 80 % av den effekt som stod i beställningsordern. Med andra ord är du garanterad att dina solpaneler producerar en viss mängd elektricitet under rätt förutsättningar. Och om de inte gör det åtgärdar vi det genom att hjälpa dig med kostnadsfri felsökning, omleverans eller genom att kreditera felen. 

Har du frågor om garantierna?

Vi vill att du som kund ska känna dig trygg med din investering. Därför är du välkommen att kontakta oss med dina funderingar kring garantier, och alla andra frågor också förstås. Du når Solteamet på 08 - 671 70 70 under kontorstid på vardagar. 

Vill du också investera i långsiktiga solpaneler?

Börja din solresa med Fortum - vi hjälper dig att räkna ut hur många solpaneler som får plats på ditt tak och hur mycket solel du skulle kunna producera

Läs mer om solceller från Fortum