Ta vara på solen och producera din egen solel - bra för dig och miljön!

Räkna på hur mycket el du skulle kunna producera med solceller på taket

Till Solkalkylatorn

Solceller och solpaneler

Solen är en miljövänlig och förnybar energikälla. Att installera egna solpaneler är en investering som både du och miljön har mycket att vinna på. Med egna solpaneler behöver du inte bry dig lika mycket om hur elpriset förändras. Du sänker hemmets driftskostnader och kan se fram emot att få miljövänlig el under många år framöver. Med Fortums kompletta solcellspaket har det aldrig varit enklare att producera sin egen el. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till installation!

Fortums kompletta solcellspaket

När du köper solpaneler från Fortum köper du en nyckelfärdig lösning, där material, frakt, installation och driftsättning ingår. Vi är med dig hela vägen, från offert, till att panelerna är inkopplade i din elcentral och börjar producera förnybar solenergi.

Mer om Fortums solpaneler

Hur mycket solel kan jag producera?

Hur mycket el du kan producera beror på antal paneler, takets lutning, väderstreck och skuggning. Generellt kan man säga att en årsproduktion i Sverige ligger på ca 150kWh per kvadratmeter. Med solkalkylatorn kan du räkna ut mer exakt hur mycket solel du skulle kunna producera.

Till Solkalkylatorn

Skicka en intresseanmälan

Vi vill gärna kontakta dig och berätta mer om hur smart det är med solceller. Du förbinder dig inte till någonting genom att skicka en intresseanmälan.

Jag är intresserad

Så fungerar solceller

Hur fungerar solceller egentligen? Hur gör jag för att kunna producera egen solel? Hur bra fungerar det med solceller i Sverige? Detta och mycket mer får du reda på här.

Så fungerar solceller

Höjt solcellsstöd!

Du kan få rot-avdrag eller solcellsstöd om du vill installera solpaneler. Från och med den 1 januari 2018 är stödet höjt till 30 procent av den totala installationskostnaden. Läs mer om bidrag och avdrag du kan få om du vill producera egen solel. Det är bra både för miljön och plånboken!

Bidrag och avdrag - så funkar det

Skaffa solpaneler: steg-för-steg guide

När du köper dina solpaneler från Fortum hjälper vi dig hela vägen från tanke till egen solel. Allt från bidragsansökan till installation och driftsättning. Vi gör det enkel för dig att producera egen solel.

Från tanke till solel, steg-för-steg

Möt Lars och Martin som producerar sin egen solel

Kontakta oss

Vi berättar gärna mer för dig om hur smart det är med solpaneler och besvarar dina frågor om just dina förutsättningar för att producera egen solel. Du når oss på telefon eller e-post, eller så kan du fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

CS1

Kontakta solteamet

Ring oss

Ring och prata med vårt solteam. Vi är tillgängliga under kontorstid på vardagar.

E-post

Du kan naturligtvis också välja att skicka e-post.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan direkt i formuläret här på webben så kontaktar vi dig.

Ring oss

Ring och prata med vårt solteam. Vi är tillgängliga under kontorstid på vardagar.

E-post

Du kan naturligtvis också välja att skicka e-post.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan direkt i formuläret här på webben så kontaktar vi dig.