Ta vara på solen och producera din egen solel - bra för dig och miljön!

Räkna på hur mycket el du skulle kunna producera med solceller på taket

Till Solkalkylatorn

Solceller och solpaneler

Solen är en miljövänlig och förnybar energikälla. Att installera egna solpaneler är en investering som både du och miljön har mycket att vinna på. Med egna solpaneler behöver du inte bry dig lika mycket om hur elpriset förändras. Du sänker hemmets driftskostnader och kan se fram emot att få miljövänlig el under många år framöver. Med Fortums kompletta solcellspaket har det aldrig varit enklare att producera sin egen el. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till installation!

Nyhet! Fortum Sollån

Vi erbjuder en möjlighet för dig att finansiera ditt köp av solpaneler via Fortums solfinansiering. En finansiering anpassad för dig som vill investera i solpaneler. Du kan låna upp till 250 000 kronor utan säkerhet och välja den återbetalningstid som passar dig, upp till 12 år. Du kan när som helst lösa hela eller delar av lånet utan någon avgift

Läs mer om Fortums Sollån.

Så fungerar solceller

Hur fungerar solceller egentligen? Hur gör jag för att kunna producera egen solel? Hur bra fungerar det med solceller i Sverige? Detta och mycket mer får du reda på här.

Så fungerar solceller

ROT och investeringsstöd

Du kan få rot-avdrag eller solcellsstöd om du vill installera solpaneler. Det finns ett statligt stöd för installatiion av solpaneler. Det har införts ett ansökningsstopp för solcellsstödet som innebär att det inte går att söka stödet från och med 8 juli 2020. Läs mer om bidrag och avdrag du kan få om du vill producera egen solel. Det är bra både för miljön och plånboken!

Bidrag och avdrag - så funkar det

Skaffa solpaneler: steg-för-steg guide

När du köper dina solpaneler från Fortum hjälper vi dig hela vägen från tanke till egen solel. Allt från bidragsansökan till installation och driftsättning. Vi gör det enkel för dig att producera egen solel.

Från tanke till solel, steg-för-steg

Tre solskenshistorier

Kontakta oss

Vi berättar gärna mer för dig om hur smart det är med solpaneler och besvarar dina frågor om just dina förutsättningar för att producera egen solel. Du når oss på telefon eller e-post, eller så kan du fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

CS1

Kontakta solteamet

Ring oss

Ring och prata med vårt solteam. Vi är tillgängliga under kontorstid på vardagar.

E-post

Du kan naturligtvis också välja att skicka e-post.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan direkt i formuläret här på webben så kontaktar vi dig.

Ring oss

Ring och prata med vårt solteam. Vi är tillgängliga under kontorstid på vardagar.

E-post

Du kan naturligtvis också välja att skicka e-post.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan direkt i formuläret här på webben så kontaktar vi dig.