Energismart hemma

Elförbrukning och elanvändning

Om du vill spara energi och hålla nere elkostnaderna är det smart att jämföra din elförbrukning eller elanvändning med ett genomsnittligt svenskt hushåll. Här kan du ta reda på vad som räknas som en normal elförbrukning för de vanligaste boendeformerna.

Läs mer

Boka tid för personlig energirådgivning

Vill du lära dig mer om hur du kan spara energi? Låt våra energirådgivare hjälpa dig under en personlig telefonrådgivning. Energirådgivningen kostar i vanliga fall 495 kronor, men är just nu gratis för dig som är privatkund och köper din el av oss.

Boka rådgivning

AU9

Sänk dina vattenkostnader

Om du vill ta ett litet, men ändå viktigt steg för hållbarheten kan du se över din vattenförbrukning. Här kommer några tips på hur du kan spara vatten, pengar, och på miljön.

Läs mer

HC1

Sänk dina el- och värmekostnader

Visste du att 47 % av hemmets totala energikonsumtion sker i köket? Vi har räknat ut vad några av de vanligaste vardagsrutinerna kostar. Titta själv och se om du kan spara genom små energismarta förändringar.

Läs mer

SE3

Fortums Energidisplay

Med Fortums energidisplay kan du spara upp till 10% på din årliga energianvändning. Du får direkt återkoppling och kan se din aktuella energianvändning både i kronor och i kWh.

Läs mer