Små insatser - lägre elräkning

Gå med i Fortums kundprogram

Små insatser - lägre elräkning
Kvinna vid bil och cykel

Så går det till

Idén är enkel. Varje dag arbetar vi på Fortum för en renare värld tillsammans med våra kunder. Därför uppmuntrar vi dig att göra små insatser för klimatet i din vardag. Och som tack tjänar du timmar med el, som vi sedan drar av från elräkningen. 

Du kanske tycker det är svårt att veta var du ska börja, så därför publicerar vi en ny klimatutmaning varje månad i Mitt Fortum. Där kan du delvis läsa mer om vad månadens utmaning går ut på och så klart välja att anta månadens utmaningen med ett klick. Sen har du även möjlighet att dyka ännu djupare i utmaningens ämne och ta del av tips, råd och inspiration.

Bara genom att gå med i kundprogrammet tjänar du dina första timmar med el. Alla dina intjänade timmar dras av från nästa års elräkningar. Alla utmaningar kommer att dyka upp i Mitt Fortum, så logga in och håll utkik. För att gå med i programmet behöver du först ha ett elavtal hos oss, så teckna elavtal idag så bjuder vi dessutom på den fasta månads­av­giften i ett år!

Logga in och börja nu 
 

Ät mer lokalt

Det vi äter påverkar både vår hälsa och vår planet. Visste du att hela livsmedelskedjan faktiskt står för mer än en fjärdedel av jordens utsläpp av växthusgaser? Dessutom är det svårt att veta exakt vad maten innehåller, särskilt om den har producerats på andra sidan jorden.

Laga något trasigt

Kulturen kring engångsanvändning är ett av de största problemen när det gäller hållbar användning av våra resurser. Med lite ansträngning kan var och en av oss påverka hur länge våra varor och produkter håller.

Vanliga frågor

Vad handlar konceptet om?
Chevron down

Idén är enkel. Varje dag arbetar vi för en renare värld och vi vill gärna att du är med. Därför uppmuntrar vi dig att göra små insatser för klimatet i ditt dagliga liv. Det kan t ex vara att plocka upp plast i naturen, äta mer grönt eller att ändra pappersfakturor till digitala.

Som tack för dina insatser tjänar du timmar som vi sedan drar av från din elräkning. Deltagande i våra utmaningar är alltid helt frivilligt och du förbinder dig inte till något.

Vad behöver jag göra för att delta?
Chevron down

Till och börja med behöver du vara kund hos Fortum och ha tillgång till Mitt Fortum, app eller webb. Om du redan är kund så behöver du bara fylla i uppgifterna under fliken "Kundprogram" i Mitt Fortum. Du tjänar dina första timmar direkt när du går med. Därefter kan du välja att anta olika klimatutmaningar och tjäna fler timmar som vi sedan drar av från din elräkning.


Ladda ner appen här:

Iphone   Android 

Hur ser jag mina intjänade timmar?
Chevron down

När du gått med i programmet kan du se dina intjänade timmar under fliken "Kundprogram" i Mitt Fortum (app eller webb-versionen). För varje utmaning du antar läggs fler timmar till i potten som vi sen drar av från din elräkning. Timmarna syns i potten när en antagen utmaning avslutas.

Hur får jag mina intjänade timmar?
Chevron down

Timmarna tjänas in under ett kalenderår. I juni varje år drar vi automatiskt av intjänade timmar för föregående år och redovisar på efterföljande faktura, förutsatt att du fortfarande är kund hos oss vid tillfället.

Hur antar jag klimatutmaningarna?
Chevron down

Vi vill hjälpa alla våra kunder att minska sin klimatpåverkan genom att inspirera till små förändringar i vardagen. Därför lägger vi löpande ut små klimatutmaningar som du kan anta genom att klicka på "anta utmaning” under fliken “Kundprogram” i Mitt Fortum. Håll utkik i Mitt Fortum för att inte missa chansen att tjäna fler timmar, bra för både för dig och klimatet!

Måste jag delta i alla utmaningar?
Chevron down

Nej, du kan välja helt själv vilka utmaningar du vill anta. Ju fler utmaningar du deltar i, desto mer tjänar både du och klimatet.

Hur avslutar jag deltagandet i programmet?
Chevron down

Du kan vara med i programmet även om du inte antar några utmaningar. Det kostar inget och du förbinder dig inte till något. Kanske får du ändå nytta av våra klimattips och väljer att delta mer aktivt längre fram när det passar dig?

Om du ändå vill gå ur, skicka ett mail till kundservice [snabel-a] fortum [punktum] com så hjälper vi dig. Eventuella timmar du redan tjänat in kommer självklart att dras av oavsett, förutsatt att du fortfarande är kund hos oss när fakturaavdraget görs.

Vad är värdet av en intjänad timme?
Chevron down

Värdet av en intjänad timme beror på elpriset och mängden el som används vid tidpunkten för avdraget. Därför kan värdet av en enskild timme inte beräknas exakt i förväg. Du kommer att kunna se värdet av dina timmar på den faktura där avdraget görs.

Vad händer med mina intjänade timmar om jag flyttar?
Chevron down

Om du fortsätter att vara kund hos oss och tar med ditt elavtal till din nya adress så flyttas även dina intjänade timmar med automatiskt.

Vad händer om jag har flera anläggningar?
Chevron down

Du gör utmaningar för dig själv och klimatet, det spelar ingen roll om du har en eller flera anläggningar hos oss. Dina intjänade timmar kommer dras av från den anläggning som har den högsta beräknade årsanvändningen.

Jag har två elavtal, vad händer med mina timmar om jag säger upp det ena?
Chevron down

Om du fortfarande har ett aktivt elavtal hos oss överför vi automatiskt timmarna till ditt andra elavtal. Om du har ytterligare elavtal hos oss, överför vi dina timmar till elavtalet med den högsta beräknade årsanvändningen.

Vad gör Fortum själva för en renare värld?
Chevron down

Fortums inriktning är tydlig: en renare framtid. Vi driver förändring mot ett helt koldioxidneutralt Europa. Vår elproduktion i Europa har varit mer än 95% koldioxidfri i flera år och vi har investerat mer än 3 miljarder Euro under de senaste fem åren i utsläppsfri energi, cirkulär ekonomi och hållbara stadslösningar.

Förutom CO2-fri energi erbjuder vi även våra kunder andra hållbara tjänster, till exempel Fortum Charge & Drive, laddningslösningar för elbilar, och i Finlands enda plastraffinaderi tillverkar Fortum Circo® återvunnen plast från plastavfall.

Vill du bli kund hos oss på Fortum? Teckna ett nytt elavtal snabbt och enkelt.

Skaffa ett nytt elavtal

Fortums kundprogram

Har du inte Mitt Fortum-appen?

Laddar ner här:

Iphone   Android 

Aktivera "Automatiska hämtningar" för IOS/Iphone  eller Android så har du alltid den senaste versionen.

 

Våra initiativ för framtiden

Genom att du är kund hos oss så bidrar du till att vi kan driva på förändring på riktigt, som att bygga anläggningar för att fånga in och lagra koldioxid, återvinna plast, bygga solparker i Indien etc. Nu uppmuntrar vi dig att vara med och ta ytterligare steg för en renare värld.

 

Läs mer om vad vi gör