Hemmaladdare från Fortum till halva priset med Ladda hemma-stödet!

Med en ansökan til Naturvårdsverket är möjligheten stor för att halvera priset på din laddbox från Fortum Charge & Drive

Parkeringsgarage med ChargeAmps HALO laddboxar

Äntligen är Naturvårdsverkets Ladda hemma-stöd för installation av laddbox tillbaka!

Så här går det till

  • Endast privatpersoner som äger sin fastighet, och har köpt och installerat laddbox, kan ansöka.
  • Du får endast stöd för en laddpunkt per fastighet.
  • Laddboxen måste vara förberedd för elmätning, debitering av elkostnad och utrustas med typ 2 uttag, precis vad Fortum Charge & Drive erbjuder.
  • Stödet innebär att du kan få tillbaka hela 50 procent av kostnaderna för laddbox och installation, eller 10 000 kronor i maxbelopp.

Det krävs att ansökan inkommit till Naturvårdsverket senast sex månader efter det att installationen av laddningsanordningen slutförts. Ansökan görs på Naturvårdsverkets web.

Fortum Charge & Drive erbjuder moderna och uppkopplade hemmaladdare

Köp hemmaladdare nu

Frågor och svar om hemmaladdning

Varför bör jag ha en hemmaladdare?

Av samma anledning som att spisen och ugnen inte ska kopplas in i ett vanligt eluttag. På grund av den långvariga höga belastning laddning av elbil medför rekommenderas det inte av  att ladda elbilar på vanliga eluttag. Att ladda en elbil eller en hybrid är en tung belastning för strömledningarna i hemmet.

Med rätt installation är detta helt ofarligt men många har gamla och underdimensionerade elsystem som inte är kompatibla med att klara av den höga belastningen som laddning av elbil medför. Laddar du elbilen kontinuerligt på ett olämpligt elsystem utsätter du ditt hem för brandfara. Slitage och värme som leder till brand kan uppstå över tid.

Även om du har upplevt att laddningen med ett vanligt eluttag har fungerat problemfritt, kanske i flera år, så kan alltså skadorna uppstå först efter lång tid med laddning på eluttag.

Kan alla typer av elbilar och hybrider laddas?

Alla typer av moderna elbilar och plug-in hybrider kan laddas med Fortums hemmaladdningsstation.

Fördelen med att vara anslutet till internet

Det möjliggör bland annat framtida tjänster som styrning av laddningen via en app och se översikt över förbrukningen så att du kan se hur mycket pengar du betalar för strömmen du använder för att ladda elbilen. En hemmaladdningsstation som är ansluten till internet är redo för att ge dig framtidens lösningar.

Hur lång tid tar det att ladda med hemmaladdare?

Det varierar beroende på hur stor batteri din bil har, och hur snabbt den kan ladda på laddningsstationen du har monterat. Du får snabbare laddning än vid bruk av ett eluttag som är ordentligt monterat för laddning av elbil.

CS10

Frågor och svar om elbilar och laddning

Vi försöker reda ut begreppen och har samlat frågor och svar om elbilar och laddning av elbilar. Här nedan kan du hitta våra frågor och svar. 

Få svar på dina frågor här

VC1

Så här laddar du din elbil med Fortum Charge & Drive

Att ladda elbilen eller laddhybriden är enkelt i Fortum Charge & Drives nätverk. Du startar och avslutar enkelt laddningen med vår laddbricka, eller via vår app.

Läs hur

CS1

Kontakta oss

Våra experter på laddning av elbil hjälper dig gärna med allt du vill veta om våra hemmaladdningspaket.

 

Fråga oss