Laddbox - Ladda elbilen hemma

Har du vid din bostad möjlighet att parkera din elbil på en uppfart, carport eller garage så kan du installera en egen laddbox. Billigare, snabbare och säkrare. Fördelarna är många.

Flash Large
Snabbare

Ladda snabbare med mer kraft.

Fortum vakaa
Säkrare

Ladda säkrare än via vägguttaget.

Affordable
Billigare

Ladda billigare med mer kraft och Smartladdning.

Fördelar med laddbox hemma

Precis köpt elbil? Eller så har du haft elbil ett tag men är trött på att alltid behöva ladda ute på vägen. Vi har lösningen. Fördelarna med att äga en laddbox är många, bland annat så kan du känna du trygg i att du aldrig lämnar hemmet utan el i bilen. Det är dessutom både säkrare än att ladda via eluttaget och billigare än att ladda ute på vägen. Om du dessutom skaffar vår tilläggstjänst Smartladdning kan du ställa in så att bilen laddas under dygnets billigaste timmar. Är du inte Fortum-kund behöver du först skaffa ett elavtal hos oss.

Snabbare laddning

Om du har en 11 kW hemladdare kommer du att kunna ladda din bil mer effektivt. Med en hemmaladdare på 11 kW kan du till och med ladda elbilen fem gånger så snabbare än från ett vanligt vägguttag. Ju mer kraftfull din hemladdare du har, desto högre besparingar får du, och det är en av anledningarna till att vi rekommenderar att du köper en hemladdare. Laddar du fullt hemma, så innebär det också att du inte behöver ladda dyrare ute på vägen.

Varför välja Fortum? 

Har du elbil idag så kan enkelt samla din el på ett och samma ställe, hos oss på Fortum. Genom att teckna ett elavtal med Smartladdning så kan du dessutom styra din elbilsladdning till dygnets billigaste timmar och du kan reducera dina kostnader med upp till 50 procent. Du kan också se över din elanvändning och se vad som drar mest i ditt hem, jämföra med tidigare månader och dessutom jämföra med liknande hushåll. Redan elkund hos oss, läs mer och skaffa Smartladdning här!

Hur skaffar jag laddbox?

En laddbox skaffar man enklast genom att kontakta sin lokala elfackhandlare, elektriker eller motsvarande butikskedja. Se till att du får hjälp av en behörig elektriker att utföra installationen. När du har en laddbox hemma kan du använda vår tjänst Smartladdning, genom att kunna ladda snabbt och smart när priset är lågt maximerar du pengarna du sparar på din elbilsladdning

Ladda elbilen smart i Mitt Fortum-appen

Ladda smart

Elavtal för dig med elbil

Nyhet!
  • Rörligt elavtal med timmätning och fri månadsavgift i 1 år
  • Möjlighet att styra elbilsladdningen, få överblick över bilens status, förbrukning och laddhistorik i Mitt Fortum-appen
  • 200 kr rabatt på laddning i Fortum Charge & Drive
Läs mer om Smartladdning