Dark Mode – En bluff eller ren innovation?

Dark Mode är inte bara en ny modern uppfinning för dina tekniska prylar. För oss har det kommit att bli mycket mer än så. Vi vill med Dark Mode uppmana alla om att göra oss sällskap i att spara energi, stänga av, släcka och ta hand om det vi har. Det är alltså inte bara en snyggare inställning till din telefon, dator eller platta. Nu är det också en metafor för en rörelse – stegen vi tar mot en ljusare framtid.

fortum_landningssida_darkmode

Eftersom vi hela tiden lånar av jorden vi bor och lever på, tycker vi att det är dags att ge tillbaka. Vi har valt att börja med ljuset. För genom att vi släcka ner den energin vi inte har behov av, sparar vi, på jordens resurser. För varje litet seg vi tar, rör vi oss i rätt riktning. Vi gör det vi kan och ni gör det ni kan. Tillsammans skapar vi förändring.

Så gör som oss, byt till Dark Mode. Gör inte saker av ren vana, gör saker för att du vill och för att det behövs. Oavsett om det är att byta elavtal eller släcka en lampa. För mörkret ger oss en ljus framtid. Idag, imorgon och alla dagar därefter.

5 snabba om Dark Mode:

  1. Är Dark Mode en bluff? Dark Mode är inte en bluff. Det fungerar absolut bäst på OLED-skärmar, en typ av skärm du exempelvis hittar på Iphone 11 eller andra nya telefoner.

  2. Hjälper Dark Mode att spara energi på alla enheter? Ja det fungerar för alla enheter! Dock mindre bra på gamla skärmar.

  3. Sparar du på dina ögon med Dark Mode? Du spar på batteritid främst, men ögonen mår bättre i mörkt ljus.

  4. Har Dark Mode och Black Friday någon koppling? – Dessa två har ingen koppling, men det är dock mörkt att vi konsumerar mer under den perioden, vilket ju inte är bra för miljön.

  5. Fortums take på Dark Mode? Vi gillar att prata om stora som små smarta lösningar för en mer hållbar värld. Allt från Dark Mode i din telefon till solpanelsparker i Indien. Vi vill göra skillnad där vi kan. Häng med!

Gillar du Dark Mode? Då kommer du älska vårt elavtal!

Ladda ditt elavtal med ren el

Se ditt elpris