Trygghetspaketet ger trygghet genom hela livet

pojke i soffan

Du som har vårt Trygghetspaketet har en extra trygghet i vardagen i och med att du har en försäkring för din elräkning. Låter det konstigt? Låt oss förklara hur vi har tänkt!

Vi har valt att kalla vår försäkring för Trygghetspaketet, eftersom vi har paketerat en rad olika försäkringslösningar som ger dig trygghet oavsett om du är ung eller gammal och hamnar i en situation som kan påverka din ekonomi.

- Vi har utgått från olika situationer som man kan råka ut för i livet där det skulle kännas tryggt att ha en försäkring som träder i kraft om det oförutsedda inträffar, säger Carina Leinder som är business manager på Fortum och ansvarig för Trygghetspaketet.

Att till exempel bli långvarigt sjuk eller arbetslös påverkar inte bara ekonomin för den person som drabbas, utan för hela hushållet.

- Det fina med Trygghetspaketet är att försäkringen gäller både om du eller den du lever med skulle drabbas, menar Carina.

Om du skulle bli arbetslös

Att det kan hända saker som påverkar våra jobb är något som de flesta av oss är medvetna om. Omorganisationer, nedläggningar, konkurser, pandemier – ja listan kan göras lång över sådant som kan inträffa och leda till att vi en dag inte har ett jobb att gå till.

- Om du som har Trygghetspaketet skulle bli arbetslös under minst 30 dagar och är registrerad hos Arbetsförmedlingen betalar vi din elräkning i upp till fyra månader. Vi betalar minst 2 000 kr i månaden även om din elräkning skulle vara lägre. Och är din elräkning på mer än 2 000 kr betalar vi förstås hela summan, säger Carina.

Gäller om du måste vårda sjukt barn

Trygghetspaketet är också en extra trygghet i vardagen om du har barn under 16 år som bor hemma. Skulle barnet bli långvarigt sjuk och du måste stanna hemma och vårda barnet i minst 30 dagar kan du utnyttja Trygghetspaketet för att betala din elräkning.

- Precis samma regler gäller då som om du skulle bli arbetslös. Vi betalar elräkningen med en minimibelopp på 2 000 kr i upp till fyra månader, och är elräkningen högre betalar vi mer, säger Carina.

Om du eller din partner blir sjuk

Att man själv blir sjuk är inget man önskar, men tyvärr kan man bli det ändå oavsett om man är ung eller gammal. Om du eller den du lever med blir sjukskriven i minst 30 dagar kan du utnyttja Trygghetspaketet och samma premisser som ovan gäller.

- Och om du är pensionär eller sjukpensionär och behöver sjukhusvård i minst 30 dagar gäller också samma sak för att utnyttja försäkringen.

För pensionärer och sjukpensionärer ingår ytterligare en trygghet om försäkringstagaren skulle avlida. Då betalas ett engångsbelopp på 5 000 kr ut till dödsboet efter att anhöriga har anmält dödsfallet till Fortums skadeservice.

Mer information om Trygghetspaketet hittar du här.

 

Behöver du utnyttja din försäkring?

När du som har Trygghetspaketet behöver utnyttjad försäkringen är det enkelt att göra det. Du behöver bara lämna en skadeanmälan inom 12 månader till Skadeservice och bifoga de dokument som efterfrågas, t ex sjukintyg eller uppsägning från arbetsgivaren plus de elräkningar du vill ha ersättning för.

Certifiering: