ID-skydd Plus

Ligg steget före

ID-skydd Plus - så att du kan känna dig trygg
Man i soffan framför datorn

Ligg steget före

ID-skydd Plus består av tre olika tjänster: bevakningstjänsten, ID-skydd och Näthjälpen. Dessa tre tjänster hjälper dig att ha kontroll på vilka av dina uppgifter som finns på internet.

Med ID-skydd Plus får du:

  • Förebyggande rådgivning - tips kring hur du minskar risken för att bli utsatt
  • Assistans - vägledning i hur du själv går till väga för att vidta åtgärder
  • Handläggning - erfarna handläggare tar över och sköter processen åt dig

ID-skydd Plus kostar 99 kr i månaden och läggs på din vanliga elräkning. Du kan teckna ID-skydd Plus när som helst under året, utan bindningstid.

Teckna avtal med ID-skydd Plus

Har du redan Mitt Fortum-appen?

Beställ här

Så här fungerar ID-skydd Plus

Cirka en av tre svenskar anser sig ha tillräcklig kunskap om åtgärder för att minska risken för ID-kapning. ID-skydd Plus är en intelligent tjänst som låter dig ligga steget före så att du kan känna dig tryggare. Dina uppgifter bevakas dygnet runt såväl på det öppna nätet som på deep web och darknet. Om något hittas skickas en varning via e-post direkt till dig.

Varför ID-skydd Plus

Du kanske har hört talas om att du lämnar digitala fotspår efter dig när du surfar? Dessa fotspår kan bland annat vara dina personliga uppgifter. Den typen av uppgifter är idag en handelsvara och kan komma att säljas vidare, på exempelvis deep web och darknet, för att användas i bedrägerisyfte. Med ID-skydd Plus kan du känna dig trygg i att dina uppgifter bevakas online och om något hittas så får du en varning via e-post. Därefter får du hjälp och vägledning för att vidta de åtgärder som krävs. 

Det finns dessutom en försäkringsdel som syftar till att säkra dig ekonomiskt om du skulle utsättas för ID-stöld. Försäkringen kommer då också att täcka eventuella rättsliga kostnader om det skulle bli aktuellt. Försäkringen omfattar dig och dina barn som bor hemma och är under 20 år.

 

ID-skydd Plus - Skydda din identitet på nätet

 

 

ID-skyddet

ID-skyddet är en av tre delar i ID-skydd Plus och har som syfte är att erbjuda förebyg­gande hjälp i frågor gällande identi­tets­kapning samt att vidta åtgärder som syftar till att kartlägga ett eventuellt bedrägeri och minimera skadan.

Läs mer

Bevakningstjänsten

Bevakningstjänstens är en av tre delar i ID-skydd Plus och har som syfte är att låta dig ta kontrollen och hålla koll på vilka, om några, av dina personliga uppgifter som finns tillgängliga på internet. Utifrån vad som hittas anges en risknivå och förslag på åtgärder, allt för att du ska kunna känna dig trygg.

Läs mer

Näthjälpen

Näthjälpen är en av tre delar i ID-skydd Plus och har som syfte att erbjuda rådgivning kring internet samt hjälpa till med att avlägsna oönskat och kränkande innehåll som har offentliggjorts på internet utan ditt samtycke. I tjänsten ingår även att avsluta falska profiler som har registrerats i ditt namn.

Läs mer

Du kan lägga till ID-skydd Plus till ditt elavtal på flera sätt:

Fortum Large
Logga in på Mitt Fortum

Du som kund hos Fortum kan enkelt lägga till ID-skydd Plus genom att logga in på Mitt Fortum.

Logga in
Contact by phone
Ring oss

Är du osäker på något och vill veta mer? Ring oss så får du prata med en riktig person.

Kontakta oss

Vanliga frågor

Vad är ID-skydd Plus?
Chevron down
ID-skydd Plus består av tre olika tjänster: bevakningstjänsten, ID-skydd och Näthjälpen. Dessa tre tjänster hjälper dig att ha kontroll på vilka av dina uppgifter som finns på internet. Du har dessutom tillgång till personlig service dygnet runt om oavsett om du kontaktar oss för rådgivning i förebyggande syfte, om du hittat din information på oroväckande platser eller om du misstänker att du blivit utsatt för identitetsbedrägeri. Du omfattas också av en försäkringsdel som syftar till att säkra dig ekonomiskt om du skulle utsättas för ID-stöld. Försäkringen kommer då också att täcka eventuella rättsliga kostnader om det skulle bli aktuellt. Försäkringen omfattar dig och dina barn som bor hemma och är under 20 år.
Vad kostar ID-skydd Plus?
Chevron down
99 kronor/månaden.
Hur tecknar jag ID-skydd Plus?
Chevron down

I dagsläget behöver du först vara elkund hos Fortum innan du kan teckna ID-skydd Plus. Är du redan elkund hos Fortum och vill teckna ID-skydd Plus kan du göra det direkt i Mitt Fortum, eller så är du varmt välkommen att kontakta oss på 020 - 46 00 00.  

Villkor för ID-skydd Plus
Chevron down

Här hittar du villkoren som gäller för ID-skydd Plus.

*Cybercrime SOS Sweden report, CxLoyalty 2019.
Allmänheten om ID-skydd - En nordisk studie, Novus 2017 (på uppdrag av CxLoyalty).

Tillsammans för en renare värld

Miljöpaketet

Tilläggstjänst
  • 100% el från förnybara energikällor (sol, vatten eller vind)
  • Du bidrar med 100 kr/år till Håll Sverige Rent
  • Energirådgivning så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt
Läs mer om Miljöpaketet

Försäkring för ditt elavtal

Trygghetspaketet

Tilläggstjänst
  • Ersätter dina utgifter för elräkning vid långvarig sjukdom eller arbetslöshet
  • Lägsta ersättning 2000kr/månad
  • Gäller dig som elkund men också make, maka, partner eller sambo
Läs mer om Trygghetspaket
Certifiering: