ID-skydd Plus

Som Fortum-kund kan du snabbt och enkelt teckna ID-skydd Plus direkt i Mitt Fortum.

ID-skydd Plus - så att du kan känna dig trygg

ID-skydd Plus

Cirka en av tre svenskar anser sig ha tillräcklig kunskap om åtgärder för att minska risken för ID-kapning. ID-skydd Plus är en intelligent tjänst som låter dig ligga steget före så att du kan känna dig tryggare. Dina uppgifter bevakas dygnet runt såväl på det öppna nätet som på deep web och darknet. Om något hittas skickas en varning via e-post direkt till dig.

Varför ID-skydd Plus

Du kanske har hört talas om att du lämnar digitala fotspår efter dig när du surfar? Dessa fotspår kan bland annat vara dina personliga uppgifter. Den typen av uppgifter är idag en handelsvara och kan komma att säljas vidare, på exempelvis deep web och darknet, för att användas i bedrägerisyfte. Med ID-skydd Plus kan du känna dig trygg i att dina uppgifter bevakas online och om något hittas så får du en varning via e-post. Därefter får du hjälp och vägledning för att vidta de åtgärder som krävs. 

Det finns dessutom en försäkringsdel som syftar till att säkra dig ekonomiskt om du skulle utsättas för ID-stöld. Försäkringen kommer då också att täcka eventuella rättsliga kostnader om det skulle bli aktuellt. Försäkringen omfattar dig och dina barn som bor hemma och är under 20 år.

Personlig support

ID-skydd Plus innehåller tre tjänster i en som tillsammans verkar för att låta dig ligga före. Du får med hjälp av dessa tre tjänster det här:

  • Förebyggande rådgivning - tips kring hur du minskar risken för att bli utsatt
  • Assistans - vägledning i hur du själv går till väga för att vidta åtgärder
  • Handläggning - erfarna handläggare tar över och sköter processen åt dig
ID-skydd Plus - Skydda din identitet på nätet

 

 

woman working at the home office

ID-skyddet

ID-skyddet är en av tre delar i ID-skydd Plus och har som syfte är att erbjuda förebyg­gande hjälp i frågor gällande identi­tets­kapning samt att vidta åtgärder som syftar till att kartlägga ett eventuellt bedrägeri och minimera skadan.

Läs mer
Bevakning

Bevakningstjänsten

Bevakningstjänstens är en av tre delar i ID-skydd Plus och har som syfte är att låta dig ta kontrollen och hålla koll på vilka, om några, av dina personliga uppgifter som finns tillgängliga på internet. Utifrån vad som hittas anges en risknivå och förslag på åtgärder, allt för att du ska kunna känna dig trygg.

Läs mer
nathjalpen

Näthjälpen

Näthjälpen är en av tre delar i ID-skydd Plus och har som syfte att erbjuda rådgivning kring internet samt hjälpa till med att avlägsna oönskat och kränkande innehåll som har offentliggjorts på internet utan ditt samtycke. I tjänsten ingår även att avsluta falska profiler som har registrerats i ditt namn.

Läs mer

Vanliga frågor

Vad är ID-skydd Plus?

ID-skydd Plus består av tre olika tjänster: bevakningstjänsten, ID-skydd och Näthjälpen. Dessa tre tjänster hjälper dig att ha kontroll på vilka av dina uppgifter som finns på internet. Du har dessutom tillgång till personlig service dygnet runt om oavsett om du kontaktar oss för rådgivning i förebyggande syfte, om du hittat din information på oroväckande platser eller om du misstänker att du blivit utsatt för identitetsbedrägeri.

Du omfattas också av en försäkringsdel som syftar till att säkra dig ekonomiskt om du skulle utsättas för ID-stöld. Försäkringen kommer då också att täcka eventuella rättsliga kostnader om det skulle bli aktuellt. Försäkringen omfattar dig och dina barn som bor hemma och är under 20 år.

Vad kostar ID-skydd Plus?

99 kronor/månaden.

Hur tecknar jag ID-skydd Plus?

I dagsläget behöver du först vara elkund hos Fortum innan du kan teckna ID-skydd Plus. Är du redan elkund hos Fortum och vill teckna ID-skydd Plus kan du göra det direkt i Mitt Fortum, eller så är du varmt välkommen att kontakta oss på 020 - 46 00 00.  

Villkor för ID-skydd Plus

Här hittar du villkoren som gäller för ID-skydd Plus.

Cybercrime SOS Sweden report, CxLoyalty 2019.

Allmänheten om ID-skydd - En nordisk studie, Novus 2017 (på uppdrag av CxLoyalty).

Certifiering: