Jämför elpriser och elavtal

Här kan du läsa mer om och jämföra våra elavtal. De elavtal vi erbjuder passar olika beroende på om du är student, senior eller mitt i livet. Välj det avtal som passar bäst för dig och teckna snabbt och enkelt online.

Rörligt elpris – för dig med jämn elanvändning och buffert

Ett rörligt elpris innebär att priset per kilowattimme (kWh) följer skiftningarna på elbörsen. Utbud, efterfrågan och väder gör då att priset går upp eller ner. Elpriset och hur mycket el du använder påverkar sedan hur mycket du betalar från månad till månad. Över en längre tid brukar ett rörligt elpris ge lägre kostnader. Så om du har en jämn elanvändning, en buffert för eventuella prisuppgångar och lite tålamod med skiftande priser borde du ha rörligt elpris.

Fast elpris – för dig som vill veta vad du kommer betala 

Ett fast elpris innebär att du betalar ett fast pris per kilowattimme (kWh), oavsett vad som händer på elmarknaden. Du binder då ditt kilowattimpris i 6 månader, 1 år eller 3 år och under den perioden vet du exakt hur mycket du ska betala per förbrukad kilowattimme. Och det är ju bra för dig vars ekonomi inte har plats för stora prisförändringar. Värt att komma ihåg är att även om du har fast elpris kommer din elräkning variera från månad till månad beroende på hur mycket el du förbrukar. Men eftersom elpriset per kWh inte ändrar sig efter elbörsens svängningar är det fasta elpriset ändå det tryggaste alternativet.

Fast eller rörligt elpris?

För att förenkla valet för dig som kund benar vi ut de två avtals­for­merna så det blir så enkelt och tydligt för dig som möjligt. På sidan fast eller rörligt elpris kan du läsa mer om vad som kan vara bra att tänka på när du ska välja vilket elavtal som passar dig bäst.


 

Är du intresserad av våra elavtal?

Kundservicemedarbetare

Vill du ha hjälp att välja rätt elavtal?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020 - 46 00 00.