Jämför elpriser och elavtal

Fast eller rörligt elpris – det är den ständiga frågan när man jämför elavtal. Vilket elavtal du väljer kanske bara verkar som en smaksak, men faktum är att olika elavtal passar olika bra för olika personer. Det viktiga är att du jämför de olika elavtalen och hittar det som passar bäst för dig och din livssituation.

Jämför elavtal och se elpris här

Rörligt elpris – för dig med jämn elanvändning och buffert

Ett rörligt elpris innebär att priset per kilowattimme (kWh) följer skiftningarna på elbörsen. Utbud, efterfrågan och väder gör då att priset går upp eller ner. Elpriset och hur mycket el du använder påverkar sedan hur mycket du betalar från månad till månad. Över en längre tid brukar ett rörligt elpris ge lägre kostnader. Så om du har en jämn elanvändning, en buffert för eventuella prisuppgångar och lite tålamod med skiftande priser borde du ha rörligt elpris.

 

Fast elpris – för dig som vill veta vad du kommer betala 

Ett fast elpris innebär att du betalar ett fast pris per kilowattimme (kWh), oavsett vad som händer på elmarknaden. Du binder då ditt kilowattimpris i 6 månader, 1 år eller 3 år och under den perioden vet du exakt hur mycket du ska betala per förbrukad kilowattimme. Och det är ju bra för dig vars ekonomi inte har plats för stora prisförändringar. Värt att komma ihåg är att även om du har fast elpris kommer din elräkning variera från månad till månad beroende på hur mycket el du förbrukar. Men eftersom elpriset per kWh inte ändrar sig efter elbörsens svängningar är det fasta elpriset ändå det tryggaste alternativet.

Fast eller rörligt elpris?

 För att förenkla valet för dig som kund benar vi här ut dom två avtals­for­merna så det blir enkelt och tydligt för dig som möjligt. Läs mer på sidan fast eller rörligt elpris

Vintersäkrat elpris – för dig som vill ha både fast och rörligt elpris

När du vintersäkrar ditt elpris betalar du ett fast pris från november till mars och ett rörligt från april till oktober. Elräkningen sticker inte iväg under årets kallaste månader, utan du betalar ett fast pris varje vinter i avtalsperioden, i upp till tre år. Och när du kanske är bortrest eller i alla fall utomhus under sommaren sparar du in en slant på att betala rörligt pris för elen du använder. Med vintersäkrat elpris behöver du inte längre jämföra elavtal utan får det bästa av två världar, helt enkelt. 

 

 

Se ditt elpris

Vill du ha hjälp att välja rätt elavtal?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020 - 46 00 00.