Elleverantör – Byt elleverantör till Fortum

Genom att välja Fortum bidrar du till en mer hållbar framtid. Hos oss får du alltid 100% fossilfri energi. Vi bidrar tillsammans till att skapa framtidens hållbara energisystem genom att satsa på förnybara energikällor, öka resurseffektiviteten och forska kring smarta energilösningar.

Byt elleverantör
Affordable
Vi bjuder på den fasta månadsavgiften!

Teckna elavtal idag så bjuder vi på den fasta månadsavgiften i ett år!

Environmental friendly
100% fossilfritt

På Fortum får du även 100% fossilfri el, alltså el som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären.

New contract
Teckna med fullmakt

När du tecknar ett avtal med fullmakt kan vi hjälpa dig att avsluta ditt nuvarande elavtal och vänta ut din nuvarande bindningstid..

Vi hjälper dig byta elleverantör

Att byta elleverantör på Fortum är enkelt. Det bara några minuter och med hjälp av en fullmakt kan vi göra allt åt dig!

Våra handläggare hjälper dig

Behöver du hjälp eller har frågor om att byta elleverantör så finns våra duktiga handläggare alltid tillgängliga på telefon. Våra öppettider är vardagar 08:00-17:00.

Så fungerar Fortum som elleverantör

Med lång erfarenhet inom energi har vi på Fortum skräddarsydda erbjudanden för att leverera el till dig som kund. Oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa har vi avtal som är anpassade för din boendeform. Välj mellan fast eller rörligt elpris, med eller utan bindningstid.

Du kan även lägga till Miljöpaketet som ser till att du får all din el från förnyelsebara källor (sol, vatten eller vind). Valen är många men finns till för att du som kund ska hitta det avtal som passar just dina behov.

Byt elleverantör till Fortum – så gör du

Oavsett om du har en elleverantör idag där du har bindningstid kan du byta elleverantör till Fortum redan idag. När du tecknar ett avtal hos Fortum kan du välja att genomföra din ansökan med fullmakt. Med fullmakten kan Fortum ta fram ditt anläggnings-ID och avsluta ditt nuvarande avtal hos din elleverantör. När eventuell bindningstid har löpt ut startar Fortum upp avtalet och tar över som din elleverantör vilket gör att du som kund inte riskerar att bli slut- eller dubbelfakturerad.

Skillnaden på elleverantör och elnätsbolag

Elnätsbolaget är det företag som möjliggör att ditt hushåll kan ta emot ström. De ansvarar för elledningarna som går till huset och alla i närliggande områden har samma elnätsbolag, elnätsbolaget går alltså inte att byta ut.

Elleverantören, eller elhandlaren, är det företag som ansvarar för den el hushållet förbrukar, alltså hushållsel. Du kan själv välja fritt vilket företag du vill ska stå för din elförbrukning. Du kan själv påverka din förbrukning genom att ändra dina vanor. Släck alltid lampor när du lämnar hemmet, sätt inte igång diskmaskinen förrän den är helt full, när du investerar i nya vitvaror se till att de är så energisnåla som möjligt. Ha inte handdukstorken på dygnet runt. Det finns mängder av åtgärder för att minska energiförbrukningen som i slutändan leder till en billigare faktura för hushållselen från elleverantören.

Så fungerar elmarknaden

Vad är då ett elbolag?

Ett företag som producerar energi kallas energibolag, eller elbolag. Fortum är både ett energibolag och ett elhandelsbolag. Detta eftersom vi producerar energi, och levererar din el. Elbolag är den vanligaste termen folk använder oavsett om de menar elnätsbolag, elhandelsbolag eller energibolag.

Finns det några regler kring att byta elbolag/elleverantör?

Det finns två delar av ditt elavtal – elhandel och elnät. Elhandelsavtalet kan du alltid byta till det elbolag som du anser passar dig bäst. Elhandelsavtalet styr hur mycket du betalar per kilowattimme (kWh) och du har alltid rätt att byta elbolag till det som är mest förmånligt för dig.

Du kan däremot inte byta elnätsföretag då du som konsument måste nyttja det elnät som finns där du bor. Elnätsföretaget står för drift och underhåll av elledningarna som ombesörjer ditt hem med el.

Har du frågor om Fortum som elleverantör?

Har du frågor och vill prata med någon så finns våra kompetenta handläggare på plats för att besvara dina frågor både via mail och telefon. Våra öppettider är vardagar mellan 08:00-17:00. Kontakta oss så berättar vi vad som gör Fortum till rätt elleverantör för dig. Till kundservice

 

Vi hjälper dig byta elleverantör

Tillval när du byter elleverantör

Som kund hos oss på Fortum kan du göra tillval till ditt elavtal som gör det tryggare att vara elkund, och som dessutom minskar påverkan på miljön. Läs mer här:

Miljöpaketet - för plånboken och miljön

Trygghetspaketet - försäkring för din elräkning

Certifiering: