Elleverantör – Byt elleverantör till Fortum

Genom att välja Fortum bidrar du till en mer hållbar framtid. Hos oss får du alltid 100% fossilfri energi. Vi bidrar tillsammans till att skapa framtidens hållbara energisystem genom att satsa på förnybara energikällor, öka resurseffektiviteten och forska kring smarta energilösningar.

Byt elleverantör
F4
500 kr i nykundsrabatt

När du väljer Fortum som ny elleverantör får du 500 kr i nykundserbjudande.

F3
100% fossilfritt

På Fortum får du även 100% fossilfri el, alltså el som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären.

E1
Teckna med fullmakt

När du tecknar ett avtal med fullmakt kan vi hjälpa dig att avsluta ditt nuvarande elavtal och vänta ut din nuvarande bindningstid..

Vi hjälper dig byta elleverantör

Att byta elleverantör på Fortum är enkelt. Det bara några minuter och med hjälp av en fullmakt kan vi göra allt åt dig!

Våra handläggare hjälper dig

Behöver du hjälp eller har frågor om att byta elleverantör så finns våra duktiga handläggare alltid tillgängliga på telefon. Våra öppettider är vardagar 08:00-19:00.

Så fungerar Fortum som elleverantör

Med lång erfarenhet inom energi har vi på Fortum skräddarsydda erbjudanden för att leverera el till dig som kund. Oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa har vi avtal som är anpassade för din boendeform. Välj mellan fast eller rörligt elpris, med eller utan bindningstid, vintersäkrat eller miljöpaket. Valen är många men finns till för att du som kund ska hitta det avtal som passar just dina behov.

Byt elleverantör till Fortum – så gör du

Oavsett om du har en elleverantör idag där du har bindningstid kan du byta elleverantör till Fortum redan idag. När du tecknar ett avtal hos Fortum kan du välja att genomföra din ansökan med fullmakt. Med fullmakten kan Fortum ta fram ditt anläggnings-ID och avsluta ditt nuvarande avtal hos din elleverantör. När eventuell bindningstid har löpt ut startar Fortum upp avtalet och tar över som din elleverantör vilket gör att du som kund inte riskerar att bli slut- eller dubbelfakturerad.

Skillnaden på elleverantör och elnätsbolag

Elnätsbolaget är det företag som möjliggör att ditt hushåll kan ta emot ström. De ansvarar för elledningarna som går till huset och alla i närliggande områden har samma elnätsbolag, elnätsbolaget går alltså inte att byta ut.

Elleverantören, eller elhandlaren, är det företag som ansvarar för den el hushållet förbrukar, alltså hushållsel. Du kan själv välja fritt vilket företag du vill ska stå för din elförbrukning. Du kan själv påverka din förbrukning genom att ändra dina vanor. Släck alltid lampor när du lämnar hemmet, sätt inte igång diskmaskinen förrän den är helt full, när du investerar i nya vitvaror se till att de är så energisnåla som möjligt. Ha inte handdukstorken på dygnet runt. Det finns mängder av åtgärder för att minska energiförbrukningen som i slutändan leder till en billigare faktura för hushållselen från elleverantören.

Har du frågor om Fortum som elleverantör?

Har du frågor och vill prata med någon så finns våra kompetenta handläggare på plats för att besvara dina frågor både via mail och telefon. Våra öppettider är vardagar mellan 08:00-19:00. Kontakta oss så berättar vi vad som gör Fortum till rätt elleverantör för dig. Till kundservice

 

Vi hjälper dig byta elleverantör

Tillval när du byter elleverantör

Som kund hos oss på Fortum kan du göra tillval till ditt elavtal som gör det tryggare att vara elkund, och som dessutom minskar påverkan på miljön. Läs mer här:

Miljöpaketet - för plånboken och miljön

Trygghetspaketet - försäkring för din elräkning