Elabonnemang

Vi hjälper dig hitta rätt elabonnemang. Se våra olika elabonnemang och välj det som passar dig bäst.

Teckna elabonnemang
F4
500kr i nykundsrabatt

Hos Fortum får du 500kr i nykundsrabatt när du tecknar ett elabonnemang.

F14
100% fossilfritt

Hos Fortum får du som kund 100% fossilfri el hos en av de främsta aktörerna inom ren energi!

E1
Teckna elabonnemang med hjälp av fullmakt

Med hjälp av fullmakt är det både enkelt och smidigt att teckna ett nytt elabonnemang.

Teckna ett elabonnemang

Att teckna ett elabonnemang på Fortum är enkelt. Det tar bara några minuter och med hjälp av en fullmakt kan vi göra allt åt dig!

Våra handläggare hjälper dig

Har du frågor angående våra elabonnemang så finns våra duktiga handläggare alltid tillgängliga på telefon. Våra öppettider är vardagar 08:00-19:00.

Fortums elabonnemang

Fortums elabonnemang är konkurrenskraftig och du får som kund alltid ett avtal som är 100% fossilfritt. Välj och jämför blad våra olika avtal och teckna det elabonnemang som passar dig, din bostadssituation och behov bäst. Vi finns alltid tillgängliga via telefon om du behöver hjälp med ditt beslut och reda ut dom olika avtalsformerna.

För dig som ska eller har flyttat

När du flyttar är det alltid mycket att tänka på och det är lätt att glömma bort att teckna ett elabonnemang. När du byter bostad blir du alltid tilldelad en elnätsleverantör som tar hand om driften för elen i ditt område. Elnätsleverantören kan du inte välja utan företaget som är står för elnätet i ditt område är de du kommer att betala elnätsavgiften till.

Som nyinflyttad får man ett anvisat elabonnemang som oftast inte är speciellt förmånligt för dig som kund. Det är därför viktigt att själv aktivt välja ett elabonnemang som passar er som kund.

Elabonnemang och elhandelsavtal

Elabonnemanget är alltså samma sak som elhandelsavtalet och är den elförbrukning du nyttjar varje månad. El som går åt till att exempelvis, ladda mobiltelefonen, sätta på tvättmaskinen och hålla lamporna tända.

Elabonnemanget är uppdelat i två olika typer av avtal, rörligt- eller fast elpris. Beroende på din boendesituation och vad du känner dig bekvämast med kan det ena eller andra passa dig bättre.

Ett tryggt elabonnemang

Oavsett vilken avtalsform du väljer kan du känna dig trygg med Fortum som leverantör av din el. På mitt Fortum eller i appen kan du enkelt följa din kostnad månad för månad och även se dina fakturor och när betalningen ska ske. Genom att jämföra elanvändningen mellan månaderna kan du också se vad dina insatser för att minska elanvändningen ger för effekt. Du har full kontroll helt enkelt!

Så byter du eller tecknar ett nytt elabonnemang

Det är både enkelt och smidigt och tar bara några få minuter att bli kund hos Fortum. Det du behöver göra är följande:  

  • Skriva in ditt postnummer och välj bostadstyp
  • Välj mellan fast- eller rörligt elpris. Vår standard är fossilfri el men du kan också välja vårt miljöpaket om du vill. Du får då förnybar el, energirådgivning samt ett inbakat välgörande bidrag till Håll Sverige Rent.
  • Skriv sedan in ditt personnummer och låt Fortum hämta dina anläggningsuppgifter, har du ett befintligt elabonnemang hos ett elbolag hjälper vi till att säga upp det abonnemanget och startar ditt nya elabonnemang så fort det befintliga löpt ut. Kom ihåg att det måste vara samma person som står på elabonnemanget som elnätsavtalet.

Se ditt elpris och teckna elabonnemang