Prisskydd

Att teckna Fortums Prisskydd är ett smart val för dig som har rörligt elpris. Tack vare Prisskyddet kan du nämligen teckna fast elpris under de månader på året då det rörliga elpriset ofta är som dyrast.

Prisskydd - ger dig som har rörligt elpris ett tryggt fast elpris under årets kallaste månader

Vad är Prisskydd?

Ett rörligt elpris följer prissvängningar på den nordiska elbörsen. Det innebär att du har chans till ett lågt elpris under vissa perioder, under andra perioder kan elpriset stiga. Ett högre elpris är vanligt under den kalla perioden på året då vi använder mer el, vilket gör att efterfrågan på el ökar och därmed också priset.

Det är då som Fortums Prisskydd är ett smart val. Med Prisskyddet tecknar du ett fast elpris under de kalla månaderna då elpriset ofta är som dyrast. Du binder för två månader i taget och vet då exakt hur mycket elen kostar oavsett om elpriserna stiger under perioden. Efter varje tvåmånadersperiod går du automatiskt tillbaka till ditt rörliga elpris, eller så tackar du ja till  fast elpris i ytterligare två månader om du hellre vill det.

De perioder du kan binda elpriset på är:

  • September - oktober
  • November - december
  • Januari - februari
  • Mars – april

I god tid före varje period får du ett mail med erbjudande om att binda elpriset. I mailet får du information om det aktuella fasta elpriset för perioden och hur du gör för att teckna det.

Observera att du tecknar dig för en period på två månader i taget, inte för alla fyra perioderna på en och samma gång. Detta för att du själv ska kunna avgöra under hur lång tid du vill binda ditt elpris.

Så här tecknar du Prisskydd

Du som har ett rörligt elpris kan teckna Prisskydd. Det är enkelt, det enda du behöver göra är att kontakta vår kundservice på 020-46 00 00 så hjälper vi dig. Du kan teckna Prisskydd när som helst på året och du har ingen uppsägningstid.

Vad kostar Prisskydd?

För Prisskyddet betalar du endast 39 kronor per månad via din vanliga elräkning.

Allt du behöver göra är att kontakta vår kundservice på 020 – 46 00 00 så hjälper vi dig att teckna Prisskydd.

Vill du teckna Prisskydd?

Kontakta vår kundservice på 020 - 46 00 00 så hjälper vi dig.

Du får en extra trygghet under årets kallaste månader för endast 39 kr i månaden.

Tryggt Elpris

Du som har rörligt elpris får ett tryggt fast elpris under årets kallaste månader

Med Fortums Prisskydd kan du som har rörligt elpris teckna fast elpris för de månader på året då elpriset ofta är som dyrast. Du får ett tryggt och fast elpris under hela perioden oavsett hur mycket elpriserna stiger.