Miljöpaketet

För endast 1,50 kronor om dagen kan du göra en god insats för miljön. För denna summa får du vårt Miljöpaket och bidrar då med 100 kr per år till Håll Sverige Rent, du får också din el från solkraft samt professionell energirådgivning så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt.

Detta ingår i Miljöpaketet:

  • Du bidrar med 100 kr/år till Håll Sverige Rent, för ett skräpfritt och hållbart samhälle
  • 100% el från solkraft
  • Energirådgivning för ditt boende eller fritidshus så att du kan använda elen på ett mer effektivt sätt

Miljöpaketet - tillsammans för en renare värld

Du bidrar med 100 kr/år till Håll Sverige rent - det här jobbar de med

Skräp skadar, kostar pengar och skapar otrygghet. Konsekvenserna är betydligt större än man kanske föreställer sig och påverkar både den lokala och globala miljön till exempel med berg av plast som driver runt i våra hav. Till exempel spolas skräp motsvarande fem fulla badkar i land på Bohuskusten varje timme.

Därför är vi stolta och glada över vårt samarbete med Håll Sverige Rent. Håll Sverige Rent är en ideell organisation som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpning både på land och till havs. De samlar kunskap, driver opinion, samarbetar med skolor och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa nedskräpningen. Ett skräpfritt samhälle är helt enkelt grunden för ett hållbart samhälle.

Hållbarhet är en central del av Fortums strategi för att möta dagens utmaningar. Vår vision lyder För en renare värld och det jobbar vi för varje dag. Vår mission är att engagera våra kunder men också samhället i stort när det gäller att driva förändringen mot en renare värld.

Genom Fortums Miljöpaket är du med och skänker 100 kronor per år till Håll Sverige Rent och deras viktiga arbete för ett skräpfritt och hållbart samhälle.

Här kan du läsa mer om Håll Sverige Rent

Du får 100 % förnybar el från solkraft

När du har vårt Miljöpaket ingår 100 % el från solkraft i ditt elavtal.

Solen är en förnybar energikälla som producerar mer än tillräckligt med energi för att fylla hela världens energibehov, och till skillnad från fossila bränslen kommer den inte att ta slut än på miljarder år. Den enda begränsningen för solkraft som förnybar energikälla är vår egen förmåga att omvandla den till elektricitet på ett effektivt sätt.

Här kan du läsa mer om varför vi på Fortum tycker att solkraft är en bra energikälla

Energirådgivning ingår - boka här

I Fortums Miljöpaket ingår energirådgivning för ditt boende eller fritidshus. Du får 45 minuter energirådgivning via telefon med en av våra duktiga energiexperter. Tillsammans går vi igenom hur du och ditt hushåll använder el och vilka eventuella energibovar du har i hemmet. Målsättningen är att du ska kunna spara både energi och pengar efter samtalet genom att använda elen på ett smartare sätt.

Boka tid för energirådgivning här

Om du får förhinder ska du avboka telefonrådgivningen senast dagen innan. Det gör du genom att kontakta Kundservice på 020-46 00 10 vardagar kl 8.00-17.00.

Om du har en bokad tid men inte svarar när vi ringer upp dig blir du fakturerarad 495 kronor.

Vad kostar Miljöpaketet och hur skaffar jag det?

Miljöpaketet kostar 45 kronor i månaden och betalas via din vanliga elräkning.

Kontakta vår kundservice på 020-46 00 00 om du vill teckna Miljöpaktetet så hjälper vi dig att lägga till det till ditt elavtal.

Vill du teckna Miljöpaketet?

Kontakta vår kundservice på 020 - 46 00 00 så hjälper vi dig att lägga Miljöpaketet till ditt elavtal.

För endast 1,50 kr per dag kan du göra en god insats för miljön och dig själv.

Ju fler som tecknar Miljöpaketet desto mer viktigt arbete kan Håll Sverige Rent göra. Visst vill du också vara med och bidra!