Jag är kund

Vi är glada för att du är elkund hos oss på Fortum! Bara genom att vara kund hos oss bidrar du i resan mot renare värld!
Här hittar du all information som du som kund behöver för att hantera din elaffär. Du är förstås också alltid välkommen att ringa oss på kundservice på 020 - 46 00 00 så hjälper vi dig.

Mitt Fortum - allt om din el på ett ställe

Följ din elförbrukning och håll koll på dina fakturor och ditt elavtal. Ladda också ner Fortum appen för enkel åtkomst via mobilen.

Ska du flytta? Flytta enkelt med dig din el på Mitt Fortum.

Läs mer och logga in

Tillval till ditt elavtal

Som kund hos oss på Fortum kan du göra tillval till ditt elavtal som gör det tryggare att vara elkund, och som dessutom minskar påverkan på miljön och som bidrar till att vi tillsammans verkar för en renare värld. Läs mer här nedan, eller ring oss på 020 -46 00 00 så berättar vi mer.

I1

Trygghetspaketet - försäkring för ditt elavtal

Trygghetspaketet är en försäkring som ersätter dig för elräkningen om du eller den du lever med till exempel blir arbetslös eller långvarigt sjuk. Eller om du är pensionär eller sjukpensionär och behöver sjukhusvård under en längre tid.

Om Trygghetspaketet

F14

Miljöpaketet - för miljön och plånboken

För endast 1,50 kr om dagen kan du göra en god insats för miljön samtidigt som du använder elen på ett mer effektivt sätt. Med Miljöpaketet bidrar du med 100 kr per år till Håll Sverige rent, samtidigt som du får du din el från 100% förnybara källor (sol, vind och vatten) och energirådgivning för ditt boende.

Om Miljöpaketet

F17

Bytesgaranti - nytt elavtal om elpriset sjunker

Bytesgaranti kan du teckna tillsammans med ett avtal med fast elpris. Det innebär att du har tryggheten att kunna teckna ett nytt avtal till det nya lägre priset, om elpriset skulle sjunka.

Om Bytesgarantin

Skaffa ett smart betalsätt

Att byta sitt betalsätt från faktura till digital form är ett litet men viktigt steg mot en renare värld - samtidigt som det blir mindre papper för dig att hålla reda på! Vi har många digitala betalsätt att välja mellan som t ex Autogiro, E-faktura, Kivra och många fler. Betala smart och välj det betalsätt som passar dig bäst.

Välj betalsätt

Behöver du hjälp eller undrar något?

Med vår prisgaranti kan du alltid känna dig trygg i att du har ett av marknadens bästa elpris

Ska jag ha fast eller rörligt elpris?

Olika elavtal passar olika bra för olika personer. Här får du en snabb genomgång av de olika alternativen, så att du kan välja det som är bäst för dig och din livssituation. Du är förstås också alltid välkommen att ringa oss på 020-46 00 00 för att få hjälp.

Jämför elavtal

F22

Se hur det rörliga elpriset har utvecklats de senaste åren

Historiska elpriser

AU33

Vilka faktorer påverkar elpriset?

Så sätts elpriset