Jag är kund

Vi är glada för att du är elkund hos oss på Fortum! Bara genom att vara kund bidrar du i resan mot en renare värld!
Här hittar du all information som du som kund behöver för att hantera din elaffär. Du är förstås också alltid välkommen att ringa oss på kundservice på 020 - 46 00 00 så hjälper vi dig.

Våra tilläggstjänster

man i morgonrock vid sommarstugan

Försäkring för ditt elavtal

Trygghetspaketet

Trygghetspaketet är en försäkring som ersätter dig för elräkningen om du eller den du lever med till exempel blir arbetslös eller långvarigt sjuk. Eller om du är pensionär eller sjukpensionär och behöver sjukhusvård under en längre tid.

Om Trygghetspaketet
Barn på skateboard

Tillsammans för en renare värld

Miljöpaketet

För endast 45 kronor i månaden kan du göra en god insats för miljön samtidigt som du använder elen på ett mer effektivt sätt. Med Miljöpaketet bidrar du med 100 kr per år till Håll Sverige rent, samtidigt som du får du din el från 100% förnybara källor (sol, vind och vatten) och energirådgivning för ditt boende.

Om Miljöpaketet
hand på strömbrytare

Lås elpriset under utvalda perioder

Prisskydd

Att teckna Fortums Prisskydd är ett smart val för dig som har rörligt elpris. Tack vare Prisskyddet kan du nämligen teckna fast elpris under de månader på året då det rörliga elpriset ofta är som dyrast.

Om Prisskydd
Laptop i solsken

Nytt elavtal om elpriset sjunker

Bytesgaranti

Bytesgaranti kan du teckna tillsammans med ett avtal med fast elpris. Det innebär att du har tryggheten att kunna teckna ett nytt avtal till det nya lägre priset, om elpriset skulle sjunka.

Om Bytesgarantin
woman working at the home office

Ligg steget före

ID-skydd Plus

ID-skydd Plus hjälper dig att ha kontroll på vilka av dina uppgifter som finns på internet och hjälper dig att förebygga risken för ID-kapning. Som elkund hos Fortum tecknar du ID-skydd Plus genom att kontakta oss på 020 - 46 00 00.

Om ID-skydd Plus
Mamma och barn vid fönster

Anta små utmaningar för klimatet

Var med oss och ta hand om framtiden. Genom att anta små utmaningar för klimatet i Mitt Fortum-appen, tjänar du timmar med el, timmar som vi drar av från din elräkning. Bara genom att gå med tjänar du dina första 24 timmar.

Läs mer om utmaningarna

Man som dammsuger

Ska jag ha fast eller rörligt elpris?

Olika elavtal passar olika bra för olika personer. Här får du en snabb genomgång av de olika alternativen, så att du kan välja det som är bäst för dig och din livssituation. Du är förstås också alltid välkommen att ringa oss på 020-46 00 00 för att få hjälp.

Jämför elavtal

Tjej i soffa med telefon

Mitt Fortum - allt om din el på ett ställe

- Följ och jämför din elanvändning
- Se och betala fakturor
- Se och förbättra ditt elavtal
- Ta med dig elen enkelt när du flyttar
- Ladda ner appen för flest funktioner!

Till Mitt Fortum

Par hemma

Skaffa ett smart betalsätt

Att byta från pappersfaktura till digital faktura är ett lite men viktigt steg mot en renare värld. Hos oss kan du till exempel välja e-faktura, det är kanske det allra smidigaste sättet där du får din elektroniska faktura direkt till din Internetbank. Men vi har också andra varianter som e-postfaktura, Kivra och Autogiro. Välj det betalsätt som passar dig bäst.

Välj betalsätt

Behöver du hjälp eller undrar något? Vår kundservice hjälper dig gärna!

Om du som kund inte är 100 % nöjd med oss och våra tjänster, är vi inte heller nöjda.