Jag är kund

Vi är glada för att du är elkund hos oss på Fortum! Bara genom att vara kund bidrar du i resan mot en renare värld!
Här hittar du all information som du som kund behöver för att hantera din elaffär. Du är förstås också alltid välkommen att ringa oss på kundservice på 020 - 46 00 00 så hjälper vi dig.

Värva en vän och få rabatt på elen

Nu kan du värva vänner till Fortum och ge varandra 500 kr var i rabatt på elen! För varje vän du värvar skänker Fortum dessutom 200 kr till The Ocean Cleanup. 

Ange några enkla uppgifter för att skapa en värvningslänk, som du kan dela med dina vänner. 

Skapa värvningslänk

Mitt Fortum - allt om din el på ett ställe

Följ din elanvändning och håll koll på allt från fakturor till elpris och elavtal. Du hittar Mitt Fortum både som app och på webben.

Läs mer och logga in

Skaffa ett smart betalsätt

Att byta från pappersfaktura till digital faktura är ett lite men viktigt steg mot en renare värld. Hos oss kan du till exempel välja e-faktura, det är kanske det allra smidigaste sättet där du får din elektroniska faktura direkt till din Internetbank. Men vi har också andra varianter som e-postfaktura, Kivra och Autogiro. Välj det betalsätt som passar dig bäst.

Välj betalsätt

Tillval till ditt elavtal

Som kund hos oss på Fortum kan du göra tillval till ditt elavtal som gör det tryggare att vara elkund, och som dessutom minskar påverkan på miljön och som bidrar till att vi tillsammans verkar för en renare värld. Läs mer här nedan, eller ring oss på 020 -46 00 00 så berättar vi mer.
 

Anta små utmaningar för klimatet

Var med oss och ta hand om framtiden. Genom att anta små utmaningar för klimatet i Mitt Fortum-appen, tjänar du timmar med el, timmar som vi drar av från din elräkning. Bara genom att gå med tjänar du dina första 24 timmar.

Läs mer om utmaningarna

Ska jag ha fast eller rörligt elpris?

Olika elavtal passar olika bra för olika personer. Här får du en snabb genomgång av de olika alternativen, så att du kan välja det som är bäst för dig och din livssituation. Du är förstås också alltid välkommen att ringa oss på 020-46 00 00 för att få hjälp.

Jämför elavtal

F22

Se hur det rörliga elpriset har utvecklats de senaste åren

E13

Vilka faktorer är det som påverkar elpriset?

Behöver du hjälp eller undrar något? Vår kundservice hjälper dig gärna!

Med vår prisgaranti kan du alltid känna dig trygg i att du har ett av marknadens bästa elpris