Flyttdagen

Äntligen är det dags att flytta in! Med en välplanerad flyttdag kan du starta upp livet i ditt nya boende utan onödiga tjafs, ryggskott och sönderslagna eller borttappade prylar. Här tipsar vi dig om vad du ska tänka på för att flyttdagen ska flyta på så smidigt som möjligt.

Planeraflyttdagen

Spara tid och få en roligare flyttdag med planering

Planera flyttdagen

Läs mer
Packa flyttbilen

Spara på tålamodet och packa flyttbilen smart

Packa flyttbilen

Läs mer

Några snabba tips

Färgkoordinera flyttlådorna

En bra idé är att flytta rum för rum. Genom att färgkoordinera lådorna efter vilket rum de ska till kan du och dina vänner både se vart lådorna ska och vad ni har gjort och har kvar av flytten. Kanske vill du ha några av vännerna stationerade i nya bostaden för att lasta ur flyttbilen? I så fall är färgkoordinering ett smart alternativ som gör alla mer självgående.

Försäkring på hyrbil och släp

Du som ska flytta själv kanske behöver hyra en flyttbil eller ett släp. För att undvika dyra överraskningar är det smart att kolla vad som gäller kring försäkring för hyrbil eller släp. Kolla också med ditt försäkringsbolag eller den bank där du har ditt betal- eller kreditkort om du har en försäkring för hyrbil eller släp där självrisk ingår. Annars kan det vara bra att teckna en så kallad självriskreducering som minskar den summa du som försäkringstagare behöver betala vid skador på bilen eller släpet.

Lyft med rätt teknik

Du och dina vänner är mer värdefulla än dina saker. Använd därför rätt lyftteknik när ni ska lyfta tungt under flytten. Här kommer några tips att tänka på vid tunga lyft för att undvika skador:

  • Tänk på att inte packa flyttlådorna för tungt.
  • Med rätt lyftteknik lyfter du med benen och inte med ryggen.
  • Lyft inte för tungt – ta hjälp av någon starkare istället.
  • Ta pauser och ta det lugnt – det blir en roligare och bättre flytt om alla försöker att inte stressa.
Certifiering: