Elavtal vid flytt

Har du funderat något på ditt elavtal inför din flytt? Om inte, är flytten det perfekta tillfället att stanna upp och se över elavtalet eftersom du i samband med flytten ändå måste välja ett nytt avtal. Här hittar du våra bästa tips på vad du ska tänka på när det kommer till ditt elavtal vid flytt.

Flytta_vemstarpaavtalet

Kontakta din elleverantör

Olika elbolag har olika rutiner kring att flytta eller säga upp elavtal. Hos Fortum kan du enkelt flytta ditt avtal online. Behöver du mer hjälp, till exempel med att säga upp ditt gamla elavtal, får du gärna vända dig till oss.

Ha koll på ditt anläggnings-ID

För att elbolaget ska kunna hjälpa dig så smidigt som möjligt är det bra om du har koll på ditt anläggnings-ID innan du kontaktar dem. Här kan du läsa mer om vad ett anläggnings-ID är och hur du hittar det.

Fast eller rörligt pris på el?

Om du ska ha fast eller rörligt elavtal beror på vad som passar just dig bäst. Ett rörligt elavtal brukar bli billigare över tid, medan ett fast elavtal gör det lättare för dig att beräkna kostnaden för ditt boende varje månad. Läs gärna på om de olika avtalsformerna innan du kontaktar elbolaget. Känner du att du ändå har svårt att välja hjälper vi dig gärna att resonera om vad som kommer att passa just dig. Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp.

Energikälla?

Vill du välja ett elavtal som är bra för miljön ska du välja el från fossilfria energikällor. All el från Fortum är ursprungsmärkt vilket betyder att vår el kommer från fossilfria energikällor som kan spåras.

Här kan du läsa mer om vår energiproduktion.

Teckna elavtal när du ska flytta hemifrån

Oavsett om du är mörkrädd eller inte är det inte särskilt kul att tillbringa första natten i ditt nya boende utan att kunna tända lamporna. Därför är det viktigt att du tecknar ett elavtal som gäller från inflyttningsdagen när du flyttar hemifrån.

Oavsett om du är ny eller befintlig kund

Vi hjälper dig med flytten

  • Ännu lägre påslag
  • Full kontroll över din elförbrukning i Mitt Fortum-appen
  • Alltid 100% fossilfri el
Teckna nytt elavtal

Få koll på elen och sänk dina kostnader

Mitt Fortum - allt om din el

  • Följ och jämför din elanvändning
  • Se och betala fakturor
  • Skräddarsy ditt elavtal med våra tilläggstjänster
  • Ladda ner appen för flest funktioner!
Läs mer och logga in
Certifiering: