Planera din flytt

Kanske ska du bli sambo, flytta hemifrån eller flytta från lägenhet till hus? Eller så kanske du ska flytta in i ditt nya drömboende? Oavsett varför du flyttar finns det massor av saker att komma ihåg och att planera in för att flytten ska flyta på så bra som möjligt. Lägg därför lite tid på att förbereda dig och planera inför flytten med våra planeringstips.

Flyttaihop

Få koll på det praktiska, och mer tid till varandra.

Flytta ihop

Läs mer
Flyttahemifran

De viktigaste flytta hemifrån-tipsen.

Flytta hemifrån

Läs mer
Flyttatillhus

Några viktiga punkter till dig som flyttar till hus

Flytta till hus

Läs mer
Flyttanmalan

Se till att dina uppgifter blir uppdaterade

Flyttanmälan & adressändring

Läs mer
Flytt_rutavdrag

Så kan du använda rut-avdraget när du flyttar

Rutavdrag när du flyttar

Läs mer
Flyttpacka smart

Packa smart när du flyttar

Flyttpacka

Läs mer
Flyttstada

Vad ska du egentligen städa vid flytt?

Flyttstäda

Läs mer

Några snabba tips

Flytta hemförsäkringen

Din hemförsäkring är relativt enkel att ta med sig vid flytt. Du behöver bara kontakta försäkringsbolaget och se till att hemförsäkringen gäller det nya boendet från och med inflyttningsdatum. Det kan vara så att din försäkringspremie förändras lite beroende på hur stor skillnad det är mellan ditt gamla och ditt nya boende. Oftast binds hemförsäkringen ett år i taget så se över om datumet sammanfaller med din flytt så kan du passa på att se över alternativen när du ändå sätter dig in i frågan.

Flytta bredbandet

Om du flyttar till en lägenhet så kontakta din blivande hyresvärd eller bostadsrättsförening. De kan tala om för dig vilken leverantör av bredband de har och hur du ska gå till väga för att få tillgång till internet. Om du flyttar till ett hus eller radhus så kontakta din internetleverantör i god tid innan du flyttar.

Flytta och teckna för sophämtning

Flyttar du från ett hus eller radhus till ett annat hus eller radhus måste du säga upp sophämtningen för bostaden du flyttar ifrån, och teckna ett nytt sophämtningsabonnemang för din nya bostad, gärna innan flyttdagen. Du som ska flytta till en hyresrätt eller en bostadsrätt behöver däremot inte teckna något abonnemang, utan sophämtningen sköts antingen av hyresvärden eller av bostadsrättsföreningens styrelse.

Ta ledigt vid flytt

Tyvärr finns det inget som säger att du har rätt till ledighet vid flytt, och det är därför upp till din arbetsgivare. Så se till att vara ute i god tid med din ledighetsansökan – eller välj att flytta på en helg.

Vad gäller för en samfällighet?

I radhusområden finns det ofta en så kallad samfällighet som är en slags motsvarighet till en bostadsrättsförening. Medlemmarna i samfälligheten är ägarna av fastigheterna i området och den ska se till att allt som de boende använder tillsammans underhålls, som till exempel lekplatser, parkering, garage och alla andra gemensamma ytor. Det händer också ibland att vatten, värme och tak ingår i samfällighetens ansvar.

 

Ring vår flytta-linje

Om du inte vill teckna online utan hellre pratar med någon som kan hjälpa dig så har vi skapat ett flyttanummer. Ring oss på 020-46 00 66 vardagar mellan kl 8-19.

E-post

Du kan naturligtvis även välja att skicka e-post om du har frågor kring flytt av elavtal. Vi svarar inom 24h.

Flytta elen online

Just nu får du 500 kr i flyttrabatt, oavsett om du är kund sedan innan eller inte. Teckna online snabbt och enkelt, det tar max 2 minuter. Vi sköter kontakten med din nuvarande leverantör och hjälper dig hela vägen till ditt nya boende.