Fast elpris

Ett fast elpris innebär att du betalar ett fast pris per kilowattimme (kWh) hela avtalsperioden, oavsett vad som händer på elmarknaden. Du binder ditt kilowattimmepris i 6 månader, 1 år eller 3 år och under den perioden vet du exakt hur mycket du kommer betala för den el du använder.

AU20

Samma kWh-pris hela avtalsperioden

Du vet exakt vad du kommer att betala för varje kWh el som du använder - oavsett vad som händer på elmarknaden.

AU6

Alltid 100% förnybart

På Fortum får du alltid 100% förnybar el från vatten, vind eller sol. Det är ett viktigt steg i arbetet för en renare värld.

E1

Bind i 6 mån, 1 år eller 3 år.

Med våra fasta avtal kan du binda priset i tre olika tidsintervall - bestäm vilket som passar dig bäst.

Kille med smart phone

Trygghet av att binda elpriset 

Ett fast elpris innebär att du betalar ett fast pris per kilowattimme (kWh), oavsett vad som händer på elmarknaden. Du binder då ditt kilowattimpris i 6 månader, 1 år eller 3 år och under den perioden vet du exakt hur mycket du ska betala per förbrukad kilowattimme. Och det är ju bra om din ekonomi inte rymmer stora prisförändringar. Hur mycket du betalar varje månad kommer dock att variera beroende på hur mycket el du förbrukar. Men eftersom elpriset per kWh inte ändrar sig efter elbörsens svängningar är ett fast elpris ändå det tryggaste elpriset.

 

Byt elavtal om elpriset sjunker

Bytesgaranti ger dig tryggheten med ett fast elpris, men också flexibiliteten av att kunna teckna ett nytt avtal till det lägre priset, om elpriset skulle sjunka. Det nya avtalet har också ett fast elpris och löper under lika lång – eller längre – avtalsperiod som ditt tidigare elavtal. Med Bytesgaranti är det därför alltid rätt tid att binda ditt elpris. Fortum Bytesgaranti tecknar du samtidigt som du tecknar ditt fasta elpris. Priset är 19 kr/månad för lägenhet och 29 kr/månad för villa, och om du utnyttjar garantin betalar du en engångsavgift på 150 kr.

Intresserad av bytesgaranti? Ring kundservice på 020 - 46 00 00 

Se ditt pris och teckna vårt fasta elavtal

Mängdrabatt om du har fler boenden 

Om du har en sommarstuga, övernattningslägenhet eller andra boenden erbjuder vi dig mängdrabatt. För varje extra boende får du 20 kronor i rabatt i månaden. Så ju fler boenden som har el från Fortum, desto billigare blir det. Dessutom kan du samla allt på en faktura.

För att få mängdrabatten köper du el från Fortum till dina boenden och låter samma person stå som mottagare på alla fakturor. Om du har ett boende hos Fortum och ett hos någon annan elleverantör kan du fortfarande byta till oss och få rabatten. Kontakta oss så berättar vi mer. Du kan bara använda mängdrabatten för dina elhandelsavtal, och inte för dina nätavgifter. Rabatten gäller inte heller för elhandelsavtal med Rörligt Elpris med EuroBonus.

Vill du skaffa mängdrabatt? Ring kundservice på telefon 020-46 00 00.  

Kundservice