Att byta elbolag till Fortum är både snabbt och enkelt

Genom att se över och byta elavtal kan det finnas mycket pengar att spara. Detta gäller framförallt om du har ett anvisat elavtal, något du med största sannolikhet har idag om du inte själv gjort ett aktivt val av elavtal.

Att byta elavtal tar bara några minuter av din tid

Även om du har gjort ett aktivt val kan det vara läge att på nytt se över ditt elavtal för att se vad som passar just dig och ditt hushåll bäst. Vi hjälper dig med att se över vilket elavtal som passar just dig.

Om du byter elhandelsbolag online så tar det inte mer än ca 5 minuter. De enda uppgifter som behövs för att för byta elavtal är:

  • Vilket postnummer ni har på er adress
  • Ert anläggningsid (står på din senaste elfaktura)
  • Personnumret som ska stå på elhandelsavtalet. Detta måste vara samma person som står på elnätsavtalet i hushållet.

När du har dessa uppgifter väljer du själv om du snabbt och enkelt vill teckna ditt elavtal med oss online eller om du hellre ringer oss så guidar vi dig och svarar på alla eventuella frågor. Våra specialister finns alltid tillhands dygnet runt på 020-460000.

Oavsett om du väljer att byta elhandelsbolag online eller via telefon får du en förmånlig nykundsrabatt och du har alltid 14 dagars ångerrätt.

Tänk på att kontakta din nuvarande elleverantör och säga upp det elavtal du har idag.  Annars riskerar du att det nya elavtal du tecknar hos oss startar innan det gamla löper ut.

Vad är skillnaden mellan ett elhandelsbolag och ett elnätsbolag?

År 2015 sålde Fortum sitt elnät till elnätsbolaget Ellevio och fokuserar nu på att producera och sälja el. Fortum är ett elhandelsbolag och det är av oss du köper den el som används i hushållet. Den el som vi levererar till kunder som tecknar avtal med oss idag kommer naturligtvis från 100 % förnybara källor så som sol-, vind- eller vattenkraft. Vilken förnybar källa du önskar få din el från väljer du helt själv. 

Du kan fritt välja vilket elhandelsbolag du vill vara kund hos.

Elnätsbolaget kan du däremot inte välja själv. Du blir per automatik kund hos det elnätsbolag som äger och förvaltar de elledningar som levererar elen hem till dig i området där du bor.

Vad är ett elbolag då?

Ett företag som producerar energi kallas energibolag, eller elbolag. Fortum är både ett energibolag, eftersom vi producerar energi, men vi är även ett elhandelsbolag som levererar din el. Elbolag är den vanligaste termen folk använder oavsett om de menar elnätsbolag, elhandelsbolag eller energibolag.