Transport

I takt med att tekniken utvecklas och priserna sjunker öppnar sig möjlig­he­terna för fler att välja elbil. För dig som planerar att köpa elbil finns det ett par saker att tänka på.

elbil

Köpt elbil? Så löser du laddningen hemma

Hur funkar egent­ligen det praktiska när man skaffat sig en elbil? Vi har tagit reda på allt du behöver veta för att ladda din bil hemma, och vad du behöver ha för utrustning.
 

Läs mer!

Elbil till fjällen

Det finns många myter om elbilar: att de inte klarar långa resor, att batte­rierna inte klarar kyla och att laddsta­tio­nerna är för få för att klara av det ökande behovet av snabb kraft­på­fyllning. Fortum träffade Peter Löf och hans man Henrik Löf, som nyligen tog elbilen från Stockholm till Åre, för att en gång för alla göra upp med vad som är sant och osant när det kommer till att köra till fjälls på el.

 

Läs mer!

Tre trevliga framtids­vi­sioner

Att framtiden är elektrisk råder det inga tvivel om. Inte minst om man tittar på de stora biltill­ver­karnas visioner för hur vårt framtida bilre­sande kommer att se ut. Här tre koncept som snart kan rulla längs med en gata nära dig.

 

Läs mer!

Elbil

Följ strömmen – skaffa elbil

I takt med att tekniken utvecklas och priserna sjunker öppnar sig möjlig­he­terna för fler att välja elbil. För dig som planerar att köpa elbil finns det ett par saker att tänka på. Vi har kikat på några faktorer som är bra att ha koll på innan du elekt­ri­fierar ditt trans­port­behov.
 

Läs mer!

Framtidens farkoster

Laddningsbara flygplan, förarlösa lastbilar och mångfa­cet­terade elbilar. Vi har tjuvkikat på olika trans­portsätt som är morgon­dagens verklighet.

 

Läs mer!

Elcykeln på frammarsch

SATSA PÅ CYKEL. Mer än var tionde cykel som säljs i dag är eldriven och den utsågs även till Årets julklapp 2017 av Handelns utred­nings­in­stitut (HUI). Men hur fungerar en elcykel och hur långt kan man åka? Vi tog reda på svaren till de vanli­gaste frågorna.

 

Läs mer!

båtar

Så sätter svenska elbåtar en ny standard

Ljudet från tändku­le­mo­torer i all ära. I framtiden kommer vi vänja oss vid ett svagt surr från båtar i svenska vatten. Fortfa­rande finns det dock många utmaningar kvar innan vi ser, och framförallt hör skillnad. Vad är senaste nytt inom det eldrivna båtlivet?
 

Läs mer!

Så här laddar du din elbil

Ladda din elbil med Fortum Charge & Drive

Se hur du laddar!