El i hemmet

Hur ser din elanvändning ut? Här reder vi bland annat ut begrepp och tipsar om hur du du håller nere din elräkning.

elpriset

Vad avgör elpriset?

Det mesta av det vi tar för givet i dagens samhälle har en sak gemensamt: det drivs av el på ett eller annat sätt. Häng med så förklarar vi på Fortum vad som styr priset på den el som får många av dina bekväm­lig­heter hemma att fungera.

 

Läs mer!

Spara el och sänk elkost­naden

Här får du handfasta tips på hur du kan sänka din elkostnad. Minska elanvänd­ningen i hemmet och lägg pengarna på något roligare! I Mitt Fortum-appen kan du dessutom jämföra med liknande hushåll och du som trogen kund kan även ta reda på vad som har störst påverkan på din elräkning.

 

Läs mer!

5 vanliga frågor om solceller

KOLL PÅ SOLEN. Sugen på att producera och sälja din egen solenergi? Här besvarar vi de fem vanli­gaste frågorna om solpa­neler.

 

Läs mer!

vardagssmart

5 smarta lösningar som värmer ditt hem

VARDAGS­SMART. Visste du att du bidrar till en bättre miljö bara genom att åka skridskor eller handla fryst fisk? Vi har spanat in fem smarta energi­lös­ningar som tar vara på restvärmen runt om i samhället.

 

Läs mer!

Lämna laddaren i uttaget?

Alla vet att man inte borde ladda på natten, men är det också farligt att lämna laddaren ansluten till eluttaget?

 

Läs mer!

Inred med ljus

Vanli­gaste misstagen när vi ljussätter hemma – så ska du inte göra.

 

Läs mer!

avlagda saker

 

Så tjänar du pengar på dina avlagda saker

RENSA I RÖRAN. Varför slänga något som du kan få betalt för och någon annan kan uppskatta? I början av året brukar plånboken gapa tom. Ta tag i saken och sälj dina glömda saker. Här är platserna där du kan förvandla källarens prylar till pengar.

 

Läs mer!