Öppet Hus i Forshuvuds kraftverk

Välkommen på Öppet Hus! Den 1 juni öppnar vi upp portarna till Forshuvuds kraftverk mellan klockan 11-14. Kika även på vårens nyhet: vår unika batterilösning som är kopplad till vattenkraften.

EF2
Upplev ett vattenkraftverk

Fråga våra experter på plats och få en inblick i hur ett vattenkraftverk faktiskt fungerar.

F6
Vattenkraft är kul!

Både för stora och små är Öppet Hus en rolig tillställning.

F4
Fri entré

Självklart är det gratis! Vi bjuder också på fika under dagen.

Flygfoto på Forshuvuds kraftverk

Upplev ett vattenkraftverk!

Lördagen den 1 juni öppnar Fortum dörrarna för Öppet Hus i Forshuvuds kraftverk, en spännande station med mycket historia. Från klockan 11:00-14:00 är det öppet. 

Om Forshuvuds kraftverk

Det nuvarande kraftverket har varit i drift sedan 1990 och förser energisystemet årligen med 209 GWh, vilket motsvarar ungefär 9 400 eluppvärmda hushåll. Fortum äger 88 % av kraftverket, resten av Borlänge Energi.

Se så mycket mer

Under dagen får man träffa våra experter som kan allt om vattenkraft. Vi passar även på att öppna upp en del av det gamla kraftverket. Under våren togs även vårt unika batteriprojekt i bruk, precis ansluten vid kraftverket. Våra projektledare är på plats för att berätta mer om detta spännande projekt.

Varmt välkomna!

Hur hittar vi till kraftverket?

Adressen till kraftverket är:  Forshuvuds kraftverk, Tolvmilavägen. Post nr: 781 27 Borlänge

GPS-koordinaterna hittar ni här: 60°32'08.6"N 15°25'23.5"E

Det finns väldigt begränsat med parkering på plats, vänligen följ anvisningarna. Det rekommenderas starkt att man tar kollektivtrafiken till kraftverket eller att man samåker.

Fråga oss om batterierna

Under våren var det premiär för vår unika batterilösning att installeras och köras i anslutning till Forshuvuds kraftverk. Våra experter är på plats för att besvara alla era frågor om denna nyhet!

Mer om lösningen

 

En dag för alla!

Både barn och vuxna brukar uppskatta våra Öppna Hus. Vi bjuder även på fika under dagen!